top of page

Prva spomladanska edicija festivala glasbenih odkritij MENT, ki se bo odvila na več kot 15 koncertnih in konferenčnih prizoriščih po Ljubljani, se počasi približuje. Razkrivamo celotni program in seznam govork in govorcev letošnje MENT konference! KONFERENČNI PROGRAM GOVORCI_KE HITRO MREŽENJE


Največja glasbena konferenca v balkanski regiji vsako leto privabi pisano množico glasbenih profesionalcev s celega sveta, ki v Ljubljano prihajajo zaradi koncertne ponudbe, mreženja, odličnega regijskega obiska in seveda po dozo svežih informacij.


Predstavljamo nekaj letošnjih konferenčnih poudarkov:


Baltic moMENTs četrtek, 30. marec

Baltic moMENTs prinaša celodnevni sklop predavanj, posvečenih baltskemu koncertnemu trgu in glasbenim scenam Estonije, Latvije in Litve. Na poslušalnici boste odkrivali baltske izvajalce, ki nastopajo na letošnjem MENTu, na hitrem mreženju pa spoznali delegacijo baltskih profesionalcev.


Fokus nastaja v sodelovanju z izvoznimi pisarnami Music Estonia, Music Latvia in Lithuanian Music Business Association ob podpori Baltiškega kulturnega sklada.

Runda Takeover x MENT

četrtek, 30. marec Sodelovanje z regionalnim združenjem neodvisnih založb Runda je posvečeno digitalno obarvanim glasbenim vsebinam. Seznanjeni boste s stanjem in trendi na digitalnem glasbenem trgu v letu 2023 in priložnostmi, ki ji prinaša projekt BELEM, izvedeli pa boste tudi, zakaj je ustvarjanje inovativnih in zanimivih vsebin ključno za vašo prezenco na družabnih omrežjih, kakšne so pasti in prednosti TikToka ter kaj lahko od evropskega združenja IMPALA, ki zastopa neodvisne založnike, pričakujemo v prihodnjih letih.


MENT intervjuji

četrtek, 30. marec, in petek, 31. marec Pogovori z različnimi akterkami in akterji iz različnih področji evropske glasbene industrije.

  • legendarni koncertni promotor Igor Vidmar

  • ustanovitelj vplivne neodvisne založbe City Slang Christof Ellinghaus

  • vodja najpomembnejšega baltskega elektronskega kluba HALL Elena Natale

  • ekipa osrednjega slovenskega elektronskega festivala Butik

  • vodja festivala SONICA Martin Bricelj Baraga in ustanovitelj evropske kreativne platforme SHAPE+ Michael Brenner


V sodelovanju z novoustanovljenima Serbia Creates Music in We Move Croatia letošnja konferenca prvič gosti hrvaški in srbski sprejem ter dve hitri mreženji, kjer boste imeli možnost spoznati nekatere ključne predstavnice in predstavnike koncertnega sektorja iz obeh držav. Na okrogli mizi na temo glasbenega izvoza na področju nekdanje Jugoslavije pa boste izvedeli, kaj lahko tovrstne izvozne pisarne in iniciative ponudijo regionalnim ustvarjalcem.


Tudi tokrat bodo na MENTu prisotne predstavnice in predstavniki priznanih evropskih festivalov, kot so Roskilde, Pohoda, Positivus, Tallinn Music Week, Loftas, 8 Festival, Europavox, Colors of Ostrava, Exit, PIN Music Conference, Taksirat, BUSH, Arsenal, Dimensions/Outlook in drugi.


Za vse preostale konferenčne vsebine, ki vključujejo vse od festivalov, booking agentov in glasbenega menedžmenta do umeščanja glasbe v filme in reklame, digitalnega marketinga in Web3 trendov, vas ponovno vabimo, da obiščete spodnjo povezavo. KONFERENČNI PROGRAM VSTOPNICE Do 28. februarja so na voljo early bird festivalske vstopnice in PRO PASS (festival + konferenca + dostop do delegatske baze + MENT tote bag). POVEZAVE Spletna stran: www.ment.si Lineup: https://www.ment.si/lineup Vstopnice: https://www.ment.si/vstopnice FB dogodek: https://www.facebook.com/events/1343715606436202/ Socials: FB / IG / TW / TikTok / YT M E N T Ljubljana. Produkcija: Kino Šiška. Ko-produkcija konference: Sigic. Festival je podprt s strani Mestne občine Ljubljana.



bottom of page