top of page

foto: Tina Stariha

KINO ŠIŠKA

Trg prekomorskih brigad 3
www.kinosiska.si

Šiška je prepoznana po svojih dveh vrhunskih koncertnih dvoranah, večji Katedrali ter klubski Komuni, nepogrešljivi za MENT pa sta tudi večnamenski preddverji v pritličju in prvem nadstropju. Kino Šiška je od leta 2009 osrednja slovenska institucija na področju sodobne koncertne ponudbe, ki jo dopolnjujeta programa vizualne in uprizoritvene kulture. Letno gosti več kot 300 dogodkov z več kot 100.000 obiskovalci. Uveljavljene znamke Kina Šiška so skozi leta postale del prepoznavne kulturne podobe Slovenije: festival in konferenca MENT Ljubljana, galerija DobraVaga, mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival, mednarodni festival stripa Tinta in prva slovenska liga osnovnošolskih ter srednješolskih glasbenih skupin Špil liga..

lineuplokacije_0003_mhotel-min.jpg

foto: Maša Gojić

M HOTEL

Derčeva ulica 4
https://www.m-hotel.si/

Naš partnerski hotel s štirimi zvezdicami, ki si s Kinom Šiška deli celo stene, je že od prvega MENTa dalje tudi konferenčno prizorišče s številnimi dvoranami, namenjenimi predavanjem, delavnicam in srečanjem.

lineuplokacije_0002_racunalniski-min.jpg

foto: Kaja Brezočnik

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška 111
https://www.racunalniski-muzej.si/

Če vam je to prizorišče znano, si še enkrat zavrtite naš MENT Session z Molchat Doma. Sosedje so nas že takrat sprejeli odprtih rok. Računalniški muzej, le nekaj korakov od Kina Šiška, se je uradno odprl lani, čeprav kot projekt deluje že 19. leto. Muzej se nahaja v spomeniško zaščiteni “Trgovski hiši Šiška” priznanega slovenskega arhitekta Miloša Bonče. Stavbo odlikuje funkcionalistična prostorska zasnova z odprtim tlorisom, atraktivnim centralnim suspendiranim betonskim stopniščem in zastekleno zunanjostjo.

bottom of page