top of page
SPREJEMI.png

Ko smo leta 2015 v svet spravili prvi MENT, nismo pretirano razmišljali o letu 2024. Danes, več kot 500 nastopajočih, več kot 4000 delegatov in na deset tisoče obiskovalcev kasneje, je pred nami deseta edicija. Pridružite se nam na praznovanju in otvoritvi, kjer bomo nazdravili desetletju glasbenih odkritji, novih prijateljstev in raziskovanja glasbenih scen ter posla. Na meniju najprej Bevog, druženje in kaj za pod zob, nato pa uradna otvoritev z nekaj posebnimi utrinki.

Vabimo vas MENTovci, naš dolgoletni koproducent konference Slovenski glasbenoinformacijski center - SIGIC, Music Slovenia in evropska mreža HEMI Music Hub

Ste že slišali za Belgium Booms? Želite spoznati belgijske glasbene profesionalce? Vabljeni na naš sprejem v Kino Šiška (Kamera). Čakajo te belgijsko pivo, prigrizki, prijetni ljudje in zanimivi pogovori!

Ste vedeli, da Stromae, Charlotte de Witte, Tamino, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Angèle, Damso, Meskerem Mees, Tukan, Brutus, The Haunted Youth in Lost Frequencies prihajajo iz Belgije? Odkrijte nove (belgijske) zvezde na festivalu MENT 2024, kjer bodo nastopili Ada Oda, Avalanche Kaito, ECHT!, Marta Da'ro, Porcelain id in Pruillip!

PRIJAVA

The Orchard je podjetje za distribucijo glasbe, ki deluje v več kot 45 mestih po vsem svetu. Njihove celovite storitve za izvajalce in založbe ponujajo inovativne tehnologije, preprosto analizo podatkov in strokovno znanje za doseganje oboževalcev ter povečevanje občinstva.

The Orchard bo na MENTu gostil “happy hour” za povezovanje z lokalnimi partnerji založb po vsej Sloveniji, na Balkanu, v Srednji Vzhodni Evropi in drugod. Udeleženci se bodo povezovali s strokovnjaki iz industrije in razpravljali o priložnostih in izzivih. Pridružite se nam na pijači, glasbi in odlični družbi!

HOTS se ponosno vrača na MENT 2024, da v Ljubljano pripelje vzhajajoče madžarske talente, ki jih bo lahko slišal ves svet. Ne zamudite nastope naših zvezd Carson Coma, New Fossils in The Devil's Trade!

Hungarian Oncoming Tunes je madžarska pisarna za izvoz glasbe, ki skrbi za podporo in izobraževanje madžarskih izvajalcev in profesionalcev ter promovira njihove mednarodne dejavnosti. Z javnimi razpisi spodbuja izvajalce, da oblikujejo načrte mednarodnih turnej na ciljnih trgih, razvijejo strategijo odnosov z javnostmi, snemajo nove albume z mednarodno priznanimi izvajalci ter ustvarjajo vrhunske avdiovizualne vsebine. HOTS organizira tudi mednarodne delavnice, konference in umetniške tabore, ki povezujejo različne sektorje glasbene industrije.

slovak_slo (1).png

Po uspešni predstavitvi slovaškega glasbenega sektorja prek slovaške delegacije v letu 2023 se vračamo na naš ljubljeni festival MENT Ljubljana! Poleg prijetne družbe, ki jo predstavljajo LALA Slovak Music Export, festival SHARPE in festival Pohoda, boste lahko spoznali veliko drugih zanimivih ljudi z vse Slovaške. 

 

Sprejem bodo popestrili nastopi treh slovaških zasedb, Berlin Manson, Shallov in Kodiki, ki letos nastopajo na MENTu. Kaj pa sprejem? Pričakujete lahko okusne prigrizke iz osrčja Evrope, ki jih bo dopolnjeval tradicionalno okusen izbor slovaškega alkohola. Prijetno druženje s starimi in novimi prijatelji bo potekalo v duhu izbrane lokalne glasbe. Ne zamudite sprejema in nastopov slovaških predstavnikov!

 

Podpira Slovak Arts Council.

websprejemi-19.png
websprejemi-20.png
runda_slo.png

RUNDA (Regionalno združenje neodvisnih proizvajalcev fonogramov) že četrto leto zapored prireja nagrade RUNDA, ki se podeljujejo za glasbene dosežke članov združenja in njihovih varovancev. Slavnostna podelitev nagrad RUNDA, na kateri bomo razglasili zmagovalce za leto 2023, bo prvič potekala na festivalu MENT v Ljubljani.
 

Nagrade RUNDA, ki jih podpira združenje Merlin, bodo podeljene v štirih kategorijah: najboljši album, najboljši singel, najboljši izvajalec in najboljši novi izvajalec. V Kinu Šiška boste imeli priložnost med prvimi spoznati letošnje zmagovalce. Pridružite se nam in nam pomagajte ublažiti napetost s pivom in nastopom enega od letošnjih nominirancev.

merlin.png
runda.png

Češka glasba še naprej navdušuje na mednarodnem prizorišču, na festivalu MENT 2024 pa boste ljubitelji glasbe imeli priložnost, da odkrijete nova imena češke scene. V počastitev evolucije češke glasbe bo češka delegacija pripravila sprejem na Ljubljanskem gradu, kjer bodo udeleženci imeli priložnost navezati stike, izmenjati ideje in uživati v dobri hrani. 

 

Ne zamudite čeških izvajalcev na MENTu 2024 – Fotbal, Oliver Torr & Axonbody s projektom AXONTORR, Marie Pravda in založba YUKU, ki jo bo zastopal oolongbru!

bottom of page