top of page
Asset 2.png

CE/MENT je čisto nov del MENTa osredotočen na elektronsko glasbo.

Del konference bo posvečen izključno elektronski glasbi & elektronski program na nekaterih prizoriščih

Zaključni ples v

Kinu Šiška

KONFERENČNI PROGRAM CE/MENTA

CE/MENT

Poslušalnica

Petek, 23. 2. 2024,

11:00 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderatorka:
Jera Topolovec (CE/MENT, dvidevat., SI)
Govorci: Branislav Jovančević (Drugstore, RS), Jim Becker (Kiosk Radi
o, BE), Leo Küchler (Lighthouse, Blitz Music Club, AT/DE), Paulina Żaczek (Granko Agency, PL)

Profesionalci na področju elektronske glasbe se bodo podali na zmenek na slepo s pesmimi izbranih izvajalcev letošnjega MENTa in ponudili svoja neposredna in iskrena mnenja. Bi izvajalca povabili na svoj festival? Obstaja možnost za preboj na tuje trge? Kje je prostor za izboljšave? Enkratna priložnost, da iz ust glasbenih profesionalcev slišite iskreno analizo posameznih pesmi.

 CE/MENT

Agencije za elektroniko v Srednji in Vzhodni Evropi: Scene, izzivi in sodelovanja

Petek, 23. 2. 2024,

12:15 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderator: Matwe Kaščák (SPFM, SK)
Govorci: Daniel Somlo (BUSH, INOTA, HU), Paula Poštolková (SPFM, Pohoda Festival, SK), Paulina Żaczek (Granko Agency, PL), Wouter Koolj (Index Mutual, CZ)

 

Ob upoštevanju razlik med državami Srednje in Vzhodne Evrope ter Zahodno Evropo je pomembno, da elektronske glasbene scene srednje- in vzhodnoevropskih držav na novo oblikujejo lastne gospodarske politike in strategije, prilagojene njihovim specifikam, in ne zgolj prevzemajo zahodnih modelov. S tem izhodiščem se v regiji trenutno vzpostavljajo nova sodelovanja med agencijami in organizatorji s podobno vizijo skupnosti. Prisluhnimo potrebam in vzgibom, ki stojijo v ozadju, ter pobližje spoznajmo elektronske scene te regije
 CE/MENT

Utrip indijske klubske scene

Petek, 23. 2. 2024,

13:00 @ M Hotel CD

Moderatorka:
Manca Ogrin (SIGIC, SI)
Govorci: Ave Tölpt (Music Estonia, EE), Sarah Al Saleh (Sahareya, SI), Sohail Arora (KRUNK, Rafiki, IN), Sunny Al Saleh (SunnySun, BigNose Records, SI), Veronika Černe (DJ/Raketa, tonska tehnica, SI)

 

Pred letom dni je Indija postala država z največ prebivalci na svetu, vendar o njenem glasbenem trgu še vedno nimamo veliko informacij. Čas je za prvi korak k boljšemu razumevanju ključnih vstopnih točk, trendov in izzivov, festivalske scene in koncertnih priložnosti na rastočem indijskem glasbenem trgu, s poudarkom na urbanih in elektronskih glasbenih zvrsteh.


 


CE/MENT
Pogovor: Lauren Sohikian (Modern Matters)

Petek, 23. 2. 2024,

13:45 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderator: Brandon Rosenbluth (LittleBig Agency, SI)
Govorka: Lauren Sohikian (Modern Matters, DE)

Lauren Sohikian je glavna predstavnica butične berlinske agencije za odnose z javnostmi Modern Matters, ki vodi promocijske kampanje za založbe, kot so UIQ, Monkeytown Records in Nyege Nyege, ter festivale, kot so Berlin Atonal, Terraforma in No Bounds. Trenutno se posveča tudi promociji projektov Waking Life in Jägermeisterove investicijske platforme v razvoj nočnega življenja Best Nights VC. Prisluhnite njenim izkušnjam na področju odnosov z javnostmi, strateškega načrtovanja izdaj in promocije festivalov, glasbenega menedžmenta, vodenja založb in iskanja novih talentov.

 

 


CE/MENT
Dinamična vloga založb v elektronski glasbi

Petek, 23. 2. 2024,

15:00 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderatorka:
Nina Maštruko (ZEZ, HR)
Govorci: Jef Oswald (YUKU, UK/CZ), Paul Boumendil (Timedance, UK), Strahinja Arbutina (Low Income $quad, HR)

 

Kaj se dogaja v dinamičnem svetu založb elektronske glasbe? Obravnavali bomo ključne izzive in se poglobili v distribucijo in potrošnjo elektronske glasbe v digitalni dobi, procese izbire izvajalcev, dinamiko odnosov med izvajalci in založbami, oblikovanje blagovne znamke in identitete založb, napredne promocijske strategije, licenciranje, avtorske pravice in še več. Nenazadnje, kakšni so prihodnji trendi in smernice ter vloga založb v tem nenehno spreminjajočem se okolju?
 CE/MENT
Pogovor: Shawn Reynaldo (First Floor)

Petek, 23. 2. 2024,

16:15 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderator:
Jaša Bužinel (MENT, Sonica, The Quietus, SI)
Govorec: Shawn Reynaldo (First Floor, US/ES)

V pogovoru z enim najbolj priznanih piscev na področju elektronske glasbe in avtorjem novičnika First Floor se bomo dotaknili nekaterih ključnih problemov, ki v zadnjih letih pestijo glasbeno novinarstvo in širšo klubsko ter festivalsko sceno. Debata bo osredotočena na najbolj pereča vprašanja v sferi elektronske glasbe, od vse večjega vpliva PR agencij in blagovnih znamk do spreminjajočih se vrednot, vzpona »avatar didžejev«, sistemskih izzivov sodobnih glasbenih medijev in drugih relevantnih tem.

 

bottom of page