top of page
title (2).png
delavnica.png

Novo sezono Modul@rnic začenjamo v sklopu festivala MENT in v družbi kolektiva Befaco!

 

Na delavnico vabljeni vsi navdušenci, ki bi želeli sestaviti modul ali dva, kot tudi začetniki, ki se zanimate za modularno sintezo in sestavljate svoj prvi Eurorack sistem! S pomočjo izkušenih mentorjev boste po lastni izbiri lahko sestavili napravo iz Befaco zbirke in se naučili, kako jo čim bolje uporabljati.

 

URNIK 

1. in 2. dan: Izdelava
Prvi in drugi dan bosta namenjena izdelavi sintov, skozi katerega vas bosta vodila Manu in Silvia. Udeleženci lahko izbirajo med bolj preprostimi moduli in se delavnice udeležijo le prvi dan, lahko pa tekom treh dni sestavijo bolj kompleksen modul.

 

3. dan: Vprašanja in odgovori

Tretji dan je namenjen vsem, ki bi se želeli spoznati z elektroniko, in tistim, ki bi radi bolje razumeli, kako ustvariti improvizirane zvočne pokrajine. Vabljeni, da se pridružite razpravi in preizkusu sintetizatorjev, ki bodo izdelani na delavnici, kot tudi tistih, ki jih najdete v knjižnici sintov na osmo/zi!


PRIJAVA

Prijave do torka 13. februarja zbiramo na delavnice@projekt-atol.si – v prijavi navedite kateri modul želite sestaviti, lahko seveda tudi več (informacije glede plačila po emailu). Izdelek ostane v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleščini in je primerna tudi za popolne začetnike, zaželjeno je znanje spajkanja.

 

Cenik je na voljo tukaj. Za dodatne informacije o posameznih sintih pa lahko pobrskate po spodnji spletni starni in preverite v zavihku ‘MODULES’: https://www.befaco.org/.

 

Če ste v dvomih kateri modul izbrati, se lahko obrnite na Manuja, ki vam bo z veseljem svetoval manu@befaco.org

 

Opozarjamo, da modularni sinti niso poceni. Cena materialov, ki jih za delavnico potrebujete, je v sklopu udeležbe delavnice še vedno bistveno nižja, kot če bi posamezne elemente na trgu naročali posamično. Brezplačna udeležba: V kolikor si materialov ne morete privoščiti, a vas modularna sinteza že od nekdaj zanima, ste vseeno toplo vabljeni, da se delavnice udeležite in na njej tudi aktivno sodelujete. Končni izdelek v tem primeru ne bo vaš, bosta pa modula vedno na voljo vam in skupnosti, da jih uporabljate, nanje igrate in si jih nemara celo izposodite v “sint knjižnici” na osmo/zi.


O MENTORJIH

Manu Retamero je po izobrazbi inženir, po strasti pa zvočni eksperimentator. Od leta 2008 sodeluje v projektih improvizacije in zvočnega eksperimentiranja, kot so Lautstärke, smëgg in Thunderdrone. Nastopil je v pomembnih umetniških centrih, kot so Worm (Rotterdam), STEIM (Amsterdam) in Zinc (Marseille), ter na multimedijskih predstavah v Osaki, Helsinkih in Montrealu. Bil je del 8bitne založbe Lowtoy in kolektiva Familiar. Trenutno je kot oblikovalec in inštruktor ključni član proizvajalca eurorack sintov Befaco in vodi založbo Synth Vicious v Barceloni.

 

Silvia Tolari je ljubiteljica glasbe in tehnologije. Prihaja iz Italije, vendar že več kot 10 let živi v Barceloni. Je del ekipe Befaco in pomaga pri razvoju modularnih Eurorack orodij.

 

PRODUKCIJA

Zavod Projekt Atol, Center urbane kulture Kino Šiška in MENT Festival. S podporo Mestne občine Ljubljana – oddelek za kulturo in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. 

bottom of page