top of page
ms_mentorstvo.png

MENT predstavlja serijo mentorskih srečanj, ki bodo posvečena različnim področjem glasbene industrije. MENTorstvo je eno-urno srečanje s petimi vnaprej prijavljenimi udeleženci in izbranim mentorjem. Srečanja vodijo udeleženci! Mentor le na kratko predstavi svoje ozadje, preostanek srečanja pa je namenjen odgovarjanju na vprašanja udeležencev in razpravi. Oglejte si profile mentorjev, raziščite temo in svoje izzive ter si pripravite vprašanja – predvsem od vas je odvisno, kaj boste odnesli domov.
 

Dogodek zaprtega tipa. Prijave so zaključene.

Richelli_Anita Richeli_slo.png

Anita Richelli

(brighter agency, Most Wanted: Music, DE)

Anita je menedžerka italijanske glasbenice Any Other, booking agentka in organizatorka koncertov ter vodja booking agencije brighter agency. V srednji šoli je začela organizirati koncerte v svojem prostoru Casetta Lou Fai v rodni Veroni, pozneje pa se je pridružila kulturnemu društvu Interzona, kjer je bila odgovorna za glasbeni program in promocijo. Leta 2012 je nekaj časa delala v kulturnem centru Rex v Beogradu. V Berlinu živi od leta 2010, kjer je delala za različne booking agencije, organizatorje koncertov in festivale, poleg tega pa je bila aktivna tudi kot neodvisna organizatorica koncertov. Od leta 2022 skrbi za booking glasbenikov za koncertni del predstavitvenega festivala Most Wanted: Music, najpomembnejšega berlinskega dogodka na področju glasbenega posla.

ms_Jn Clausen_slo.png

Jan Clausen

(FACTORY 92, DE)

Jan je partner in eden od vodij hamburške agencije FACTORY 92, ki ponuja storitve glasbenega menedžmenta, odnosov z javnostmi, trženja in svetovanja za mednarodno glasbeno industrijo. Agencija sodeluje z evropskimi festivali, kot sta Roskilde in Sziget Festival, in koncertno agencijo MCT z izvajalci, kot sta Björk in Katy Perry, in založbami, kot sta Secretly Canadian in Sub Pop. Poleg tega so odgovorni za kariere izjemnih ustvarjalcev, kot sta freekind. in Kinderzimmer Productions. Jan, ki je v glasbeni industriji aktiven že več kot 20 let, je prepoznaven, izkušen in dobro povezan obraz evropske glasbene industrije.

ms_Jule Konrad_slo.png

Jule Konrad

(FMLY Agency, UK)

Jule prihaja iz Hamburga, trenutno pa živi v Brightonu, kjer je agentka pri agenciji FMLY. Zastopa glasbenike z vsega sveta (Thumpasaurus, Pussy Riot:Riot Days, Real Lies, CLT DRP, UTO itd.) po vsem svetu, z izjemo ameriškega trga. Jule poskuša po svojim močeh prispevati k temu, da bi bil svet boljši in bolj raznolik prostor, kjer se vsi počutijo dobrodošle.

ms_Chris Cooke_Slo.png

Chris Cooke

(CMU, UK)

Chris je soustanovitelj in direktor podjetja CMU (Central Music Update), ki ljudem pomaga pri boljšem razumevanju glasbenega posla prek medijev, kot sta novičnik CMU Daily in podkast Setlist, svetovalne enote, izobraževalnih tečajev in programa za talente. Chris piše, govori, poučuje in svetuje o glasbeni industriji in je avtor priznane knjige Dissecting The Digital Dollar ter vodnika Music Copyright Explained. Njegovo podjetje 3CM UnLimited izdaja tudi publikaciji ThisWeek Culture in ThreeWeeks Edinburgh.

ms_Rok Kosir_slo.png

Rok Košir

(R.O.K. Booking & Management, SI)

Rok v okviru agencije R.O.K. Booking & Management skrbi za številne glasbene zasedbe tako iz Slovenije (Širom, Etceteral, Bakalina Velika) in regije (Lenhart Tapes, Damir Imamović) kot iz drugih koncev sveta (Monsieur Doumani, Dal:um). Poleg tega, da je član upravnega odbora Slovenskega glasbenega informacijskega centra (SIGIC), sodeluje pri oblikovanju številnih glasbenih ciklov in festivalov. V preteklosti je bil član programskega odbora in vršilec dolžnosti direktorja zavoda Druga godba.

ms_Lydia Kirchstein_slo.png

Lydia Kirschstein

(Trinifold Management, UK)

Lydia se je londonski agenciji za glasbeni menedžment Trinifold pridružila leta 2014. Trinifold zastopa zasedbe The Who, Roger Daltrey, Pete Townshend, Judas Priest in UB40 feat. Ali Campbell, pa tudi novejše ustvarjalce, kot sta The Holy in Lake Jons. V prvih dveh letih v podjetju je bila odgovorna za sinhronizacijo glasbe, kjer je iskala priložnosti za licenciranje Trinifoldovega kataloga skladb v oglaševanju, filmu, televiziji in igrah. Kasneje je pod svoje okrilje vzela različne nove izvajalce in trenutno zastopa finski skupini The Holy in Lake Jons.

ms_Mateja Lazar_slo.png

Mateja Lazar

(Motovila, CED Slovenia, SI)

Mateja, soustanoviteljica in direktorica zavoda Motovila, je strokovnjakinja za mednarodno sodelovanje v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih (KUS). Specializirana je za programe in politike EU ter ima več kot 20 let izkušenj na področju svetovanja in usposabljanja, namenjenega krepitvi zmogljivosti KUS ter spodbujanju medsektorskega in nadnacionalnega sodelovanja. Je vodja Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji in aktivno sodeluje v evropskih mrežah, zlasti Culture Action Europe in On the Move, kjer je tudi članica upravnih odborov.

bottom of page