top of page

foto: Tina Stariha

KINO ŠIŠKA

Trg prekomorskih brigad 3
www.kinosiska.si

Šiška je prepoznana po svojih dveh vrhunskih koncertnih dvoranah, večji Katedrali ter klubski Komuni, nepogrešljivi za MENT pa sta tudi večnamenski preddverji v pritličju in prvem nadstropju. Kino Šiška je od leta 2009 osrednja slovenska institucija na področju sodobne koncertne ponudbe, ki jo dopolnjujeta programa vizualne in uprizoritvene kulture. Letno gosti več kot 300 dogodkov z več kot 100.000 obiskovalci. Uveljavljene znamke Kina Šiška so skozi leta postale del prepoznavne kulturne podobe Slovenije: festival in konferenca MENT Ljubljana, galerija DobraVaga, mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival, mednarodni festival stripa Tinta in prva slovenska liga osnovnošolskih ter srednješolskih glasbenih skupin Špil liga..

lineuplokacije_0012_akc-min.jpg

foto: Andraž Kajzer

AKC METELKOVA

MESTO

Masarykova 24      
http://www.metelkovamesto.org/

Metelkova Mesto deluje kot avtonomni kulturni in družbeni prostor, ki zaradi svoje zgodovinske dediščine in prostorske umeščenosti velja za enega najpomembnejših prostorov mladinske in neodvisne kulture v Sloveniji. Center mesta bogati s svojim sproščenim vzdušjem, umetniško izraznostjo in glasbeno raznovrstnostjo. Festival MENT se odvija v metelkovskih klubih Channel Zero, Gala hala, Klub Gromka in Menza pri koritu.  

lineuplokacije_0011_galahala-min.jpg

foto: Matjaž Rušt

GALA HALA

AKC Metelkova mesto      
http://www.galahala.com/

Največji metelkovski klub je že dve desetletji središče neodvisne glasbene produkcije. Gala je dom najraznovrstnejšim DJ večerom, hip-hop dogodkom, serialkam, delavnicam, mednarodnim koncertom in številnim drugim glasbenim dogodkom. Poleti je nujen obisk Galinega vrta. 

lineuplokacije_0009_ch0-min.jpg

foto:  Saša Krajnc

CHANNEL ZERO

AKC Metelkova mesto      
http://www.ch0.org/

Najbolj plesno naravnan klub na Metelkovi nudi zatočišče nočnim rejvom in brezmejnim kitarskim zvokom že od leta 1993. Channel slovi po nizkim frekvencam prijaznemu ozvočenju in skritemu balkončku, ki nudi skoraj ptičjo perspektivo nad dogajanjem na odru in plesišču.  

lineuplokacije_0007_gromka-min.jpg

foto:  Katja Goljat

KLUB GROMKA

AKC Metelkova mesto      
http://www.ch0.org/

Punk, hardcore, sludge… najtrši in najodpornejši žanri so tukaj doma. Toda Gromka je tudi klub, ki se lahko pohvali z nadvse raznovrstnim, slogovno razgibanim programom, ki med drugim vključuje koncerte jazza in sodobne improvizirane godbe, literarne večere ter alternativni teater.   

lineuplokacije_0005_menza-min.jpg

foto:  Saša Krajnc

MENZA PRI KORITU

AKC Metelkova mesto      
http://www.ch0.org/

Legendarni steber sredi Menzinega odra si počasi zasluži status kulturne dediščine. Na njem je namreč slonelo nešteto glasbenikov z vseh koncev sveta. Menza s svojim programom podpira neuveljavljeno, neformalno in nasploh drugačno sceno.  

lineuplokacije_0001_staramestnaelektrarna-min.jpg

foto:  Nada Žgank

STARA MESTNA ELEKTRARNA

Slomškova 18
http://www.bunker.si/

Nekoč revolucionarna tovarna je danes polna novih vsebin. Ta veličasten tehnični spomenik je eden redkih ohranjenih primerkov industrijske arhitekture v Sloveniji. Prizorišče, ki je osredotočeno na gledališko produkcijo, zaradi zasedenosti redkeje gosti koncerte, so pa ti zato še toliko večje doživetje.

lineuplokacije_0010_grad-min.jpg

foto:  Urška Boljkovac

LJUBLJANSKI GRAD

Grajska planota 1  
https://www.ljubljanskigrad.si

MENT se končno vrača na grad! Grad nad Ljubljano je čaroben že sam po sebi. V času MENTa pa po njegovih številnih dvoranah in hodnikih zazveni še glasba. V letu 2024 se bo MENTalo v Skalni dvorani, ki čez leto služi kot jazz klub, večji Hribarjevi dvorani, intimnejšem Gledališču in pravljični Kapeli.

lineuplokacije_0004_orto-min.jpg

foto: Nejc Ketiš

ORTO BAR

Grablovičeva 1      
www.orto-bar.com


Orto je že 29 let primarno rockovsko zatočišče Ljubljane. To pa ne pomeni, da v Ortu ni moč slišati tudi žanrov, kot sta metal ali hip hop. Njihov program obenem vključuje akustične koncerte ter različne večere plesne glasbe. Klub zgoraj in hala spodaj sta kot nalašč za MENT.

lineuplokacije_0006_k4-min.jpg

foto:  Maša Gojić

KLUB K4

Kersnikova 4
www.klub-k4.si

Klub K4 je eno vodilnih ljubljanskih klubskih prizorišč že več kot 3 desetletja. Popularna ljubljanska klet redno servira program, ki vključuje domače kolektive, lokalne talente in priznana mednarodna imena od techna, housa, trapa, electra do drugih raznovrstnih scen.

lineuplokacije_0000_zorica-min.jpg

foto:  Tina Stariha

ZORICA

Kersnikova 4
facebook.com/barzorica

Zorica je svež ljubljanski bar z veliko teraso, odprt predlani poleti tik nad klubom K4, s katerim je prek stopnišča tudi neposredno povezan. Je zunanje in notranje prizorišče za številne DJ večere in koncertne dogodke, sejmišča, predstavitve in raznovrstne sveže serialke, ki služi kot podaljšek oziroma mlajša sestra kluba K4. S hostlom tik nad prizoriščema je zaključena t.i. Lok4cija, novo poglavje legendarnega naslova na Kersnikovi 4.

bottom of page