top of page
web24_konferencni program-78.png
web24_sreda.png
New Faces

Nove face: Generacija 2024

Sreda, 21. 2. 2024,

17:30 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderatorka: Tena Šarčević (Glazba.hr, HR)
Govorci: Ismail Myrseli (Yugofuturism, KO), Jovana Đokić  (kulturni menedžment, RS), Katja Jukić (JeboTon, Tvornica Kulture, SeaStar Festival, HR), Manca Ogrin (SIGIC, SI), Milica Lazović (glasbena novinarka, RS), Mirna Čupić (KSET, HR), Nemanja Ćirić (Karmakoma, RS), Ognen Stojanoski (Password Production, MK), Ramona Monja Kochishka (Password Production, MK), Staš Kramar (Nimaš Izbire, SI)

Nove Face je regionalna iniciativa partnerjev MENT Ljubljana, PIN Music Conference, Kontakt in SHIP, ki vsako leto izpostavi deset najperspektivnejših novih obrazov (mlajših od 30 let) iz zakulisja glasbenega dogajanja na območju nekdanje Jugoslavije. Spoznajmo novo generacijo fac, aktualnih in bodočih gonilnih sil regionalnega glasbenega dogajanja.

web24_cetrtek.png
Listening Session

Poslušalnica

Četrtek, 22. 2. 2024,

11:00 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderatorka: Klara Zupančič (Val 202, SI)
Govorci: Andy Jones (Focus Wales, UK), Anita Richelli (brighter agency, Most Wanted: Music, DE), Sindri Ástmarsson (Iceland Airwaves, IS), Tatiana Lehocká (Sharpe Festival, SK)

Bookerji evropskih showcase festivalov bodo prisluhnili komadom izbranih izvajalcev MENTa 2024 in ponudili svoja neposredna in iskrena mnenja. Bi izvajalca povabili na svoj festival? Obstaja možnost za preboj na tuje trge? Kje je prostor za izboljšave? Enkratna priložnost, da iz ust glasbenih profesionalcev slišite iskreno analizo posameznih pesmi.
 


Evropske turneje 2024: Spoprijemanje z naraščajočimi stroški in prenatrpanimi trgi

Četrtek, 22. 2. 2024,

11:15 @ TuneCore Space (M Hotel HJ)

Moderatorka: Barbora Šubrtová (crave, CZ)
Govorci: Adrien Kremer (Voulez Vous Danser, FR), Jeroen van den Bogert (EBB Music, NL), Roxane Dumoulin (ATC Live, UK)

Mednarodne turneje so se po pandemiji COVID-19 vrnile v polni pogon, kljub temu pa se evropski koncertni trg sooča s številnimi izzivi. Kako se spoprijeti z naraščajočimi stroški turnej, organizacije koncertov in festivalov, vse višjimi honorarji glasbenikov in posledično vse dražjimi cenami vstopnic? Kako obvladovati zgoščenost koncertne ponudbe in prezasedenost koncertnih prizorišč ter uskladiti razpoložljivost najbolj iskanih izvajalcev? Kakšne so sploh priložnosti za nove izvajalce v tako konkurenčnem okolju?

 


Balkanska odiseja pretočnih platform: Prva petletka

Četrtek, 22. 2. 2024,

11:15 @ M Hotel AB

Moderator:
Dario Draštata (Dallas Records, RUNDA, Impala, HR)
Govorci: Bojan Musulin (IDJDigital, RS), Dimitrisz Topuzidisz  (Believe, HU), Marta Stupin (Menart, HR)

Pred slabimi petimi leti sta na območje nekdanje Jugoslavije končno vstopili pretočni platformi Spotify in Apple Music. Skupaj z nekaterimi ključnimi regionalnimi akterji bomo preverili, kako je to vplivalo na regionalno glasbeno krajino, kako so se temu prilagodili glasbeni izvajalci in založbe, kako so se odzvali poslušalci in kakšni so trendi ter obeti za naslednjo petletko.

Koprodukcija z združenjem RUNDA. 

 


Pogovor: Keith Miller (Bad Vibrations, Wide Awake Festival)

Četrtek, 22. 2. 2024,

12:15 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderatorka:
Katja Thalerova (Sharpe Festival, LALA, SK)
Govorec: Keith Miller (Bad Vibrations, Wide Awake Festival, UK)

Keith Miller je ustanovitelj in vodja podjetja Bad Vibrations ter festivala Wide Awake. Spoznajte njegovo glasbeno pot od glasbenega menedžmenta (Los Bitchos) do ustanovitve glasbene založbe in njegovo vlogo pri oblikovanju londonske glasbene scene z vodenjem programov koncertnih prizorišč in vsakoletnim festivalom Wide Awake. Prisluhnimo in spoznajmo eno od gonilnih sil londonske glasbene scene.
 Promocija nove glasbe na območju nekdanje Jugoslavije

Četrtek, 22. 2. 2024,

12:15 @ M Hotel CD

Moderatorka:
Nikki McNeill (Global Publicity, UK)
Govorci: Maša Pavoković (Mashupmash, SI), Nikola Jovanović (Virgin Music Group & Universal Music, RS), Sanjin Đukić (LAA, Pola, HR)

Imate nov album, singel ali izvajalca in želite, da se sliši na območju nekdanje Jugoslavije? Se je bolje osredotočiti na tradicionalne medije in odnose z javnostmi, družbene medije, številke na pretočnih platformah in YouTubu, koncerte, vplivneže ali kaj drugega? Spoznajte možne strategije in pristope za učinkovito promocijo nove glasbe v regiji.

 


Neodvisna glasbena distribucija: Kako izdati pesem v lastni režiji (ne da se ti zmeša)

Četrtek, 22. 2. 2024,

12:30 @ TuneCore Space (M Hotel HJ)

Govorec:
Ivan Ivanov (TuneCore CIS, EE and Turkey)

Glasbeniki vsak dan naletijo na nova orodja, ki naj bi jim pomagala pri preboju, zato je težko ločiti zrnje od plev in razumeti, kaj je vredno uporabiti in zakaj. Kako vam lahko neka storitev pomaga pri pospešku kariere in povečanju prihodkov, brez da bi ob tem žrtvovali svojo neodvisnost? Odgovorili bomo na vsa omenjena vprašanja in si pogledali, kako deluje sodobni svet glasbene distribucije, kaj konkretno pomeni neodvisna distribucija in kako se izogniti najpogostejšim napakam, ki jih delajo skoraj vsi.

Predstavlja TuneCore.

 Pod žarometom: Festival Fusion

Četrtek, 22. 2. 2024,

13:45 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderator:
Galeb Nikačević (Agelast, RS)
Govorki: Anne Runge (Fusion Festival, DE), Rosa Räthel (Fusion Festival, DE)

Nemški festival Fusion je kulturni fenomen, ki slavi glasbo, umetnost, raznolikost in alternativne življenjske sloge. Fusion je edinstveno doživetje in veliko več kot le še en poletni glasbeni festival. Z osrednjimi člani festivalske ekipe bomo spoznali poslanstvo tega edinstvenega dogodka, raziskali njegovo bogato zgodovino, raznolik program, družbeni aktivizem in organizacijske izzive. Potopite se v čarobni svet festivala Fusion.
 Spregledani glasbeni trgi Balkana

Četrtek, 22. 2. 2024,

14:00 @ M Hotel CD

Moderator:
Koen ter Heegde (Yugofuturism, Subroutine Records, NL)
Govorci: Elvis Hoxha (Destil Creative Hub, AL), Ismail Myrseli (Yugofuturism, KO), Janko Popović (Rockstrikcija, ME), Marin Bošnjak (Mostar Rock School, BA)

MENT letos ponuja edinstveno priložnost spoznati običajno spregledane glasbene scene na Balkanu. Preverili bomo utrip glasbenega dogajanja v Bosni in Hercegovini, Črni gori, Albaniji in Kosovu. Raziščite neizkoriščene priložnosti, lokalne talente in potenciale za kulturno izmenjavo v teh vzhajajočih glasbenih scenah, ki so lahko zelo hvaležna priložnost in izbira, še zlasti za nove izvajalce.

 


Nova pravila igre na področju pretočnih platform

Četrtek, 22. 2. 2024,

14:15 @ TuneCore Space (M Hotel HJ)

Moderator:
Kees van Weijen (STOMP, Impala, NL)
Govorci: Annabella Coldrick (MMF, UK), Chris Cooke (CMU, UK), Mark Kitcatt (Everlasting Records, Impala, ES)

V letu 2023 je prišlo do nekaterih tektonskih sprememb na področju pretočnih platform, ki bodo močno zaznamovale glasbeno krajino v prihodnjih letih. Med drugim je bila napovedana sprememba načina obračunavanja nadomestil avtorjem in založbam, prišlo pa je tudi do masovnega odpuščanja zaposlenih. Kakšne bodo posledice teh sprememb in kako se bo novim okoliščinam prilagodila glasbena industrija – od samih platform do glasbenikov, založb in poslušalcev?
 Moonlee Records – Dve desetletji sočnih muzik

Četrtek, 22. 2. 2024,

14:45 @ M Hotel AB

Moderator:
Emir Fulurija (Izvorišta, Vrelo zvuka, HR)
Govorec: Miran Rusjan (Moonlee Records, MENT, SI)

Moonlee Records je ena pomembnejših založb kitarskih muzik na področju nekdanje Jugoslavije, ki je pod svojo streho združila zasedbe, kot so Repetitor, KOIKOI, Bernays Propaganda, Moveknowledgement, ŽEN, Seine, Lelee in mnoge druge. Moonlee letos obeležuje 20 let delovanja, zato se bomo ob tej priložnosti pogovorili z ustanoviteljem in gonilno silo Miranom Rusjanom – o začetkih, viziji in izzivih vodenja tovrstne založbe.
 Kratki formati so ubili videospote: Nasveti in triki za družbene medije

Četrtek, 22. 2. 2024,

16:00 @ TuneCore Space (M Hotel HJ)

Moderatorka:
Dominika Maša Kozar (Kino Šiška, MENT Ljubljana, SI)
Govorci: Alek Bošković (Believe, RS), Ana Castillo (Sony Music Spain, ES), Bee Adamic (Liberty Music PR, UK)

Cilj okrogle mize je, da vas opremi z znanjem in orodji, ki so potrebni za uspeh na družbenih medijih. Raziskali bomo vzpon kratkih video formatov, razpravljali o učinkovitosti platform pri prebijanju novih izvajalcev, razkrili skrivnosti o algoritmih in kako ti favorizirajo vsebine, predstavili strategije za povečanje dosega in čim večjo prepoznavnost vsebin, povezanih z glasbo, preučili umetnost pripovedovanja zgodb s pomočjo vizualnih vsebin in definirali trende, ki napovedujejo prihodnost družbenih medijev v glasbeni industriji.
 Pogovor: Matej Ahlin in Črt Batagelj (Dirty Skunks)

Četrtek, 22. 2. 2024,

16:00 @ M Hotel AB

Moderator:
Aljaž Novak (Primorske novice, Hei'An, SI)
Govorca: Črt Batagelj (Dirty Skunks, Tolminator, SI), Matej Ahlin (Dirty Skunks, Tolminator, SI)

Spoznajmo Vesela Dihurčka, smrdljivi dvojec agilnih koncertnih organizatorjev, ki na letni ravni organizira največje število metal in hardcore koncertov v Sloveniji oz. Ljubljani. Sprehodimo se skozi njune začetke in zgodovino, preverimo, kje črpata navdih in zagon za organizacijo tolikšnega števila koncertov, in se nasmejmo kakšni zabavni prigodi iz zakulisja metalskih odrov.
 DIY turneja po avtocesti nekdanje Jugoslavije

Četrtek, 22. 2. 2024,

16:15 @ M Hotel CD

Moderatorka:
Laura Ferrero (Krava 22, EEnlarge Europe, RS)
Govorci: Ivan Lončarević (Pop depresija, RS), Laura Tandarić (Močvara, HR), Luka Zadro (JeboTon, SNO, HR)

Okrogla miza je namenjena neuveljavljenim in novim ustvarjalcem, ki se želijo podati na avanturo po koncertnih prizoriščih na območju nekdanje Jugoslavije in si nabrati dragocene izkušnje. Spoznajte, kako vse skupaj deluje, katere so ključne vstopne točke in na katere festivale, prizorišča in organizatorje koncertov se je smiselno osredotočiti. Seznanite se z lokalnimi razlikami in občinstvi ter nekaterimi triki za uspeh v tej živahni glasbeni pokrajini.
 Mama, postal sem trend – kaj zdaj?

Četrtek, 22. 2. 2024,

17:00 @ TuneCore Space (M Hotel HJ)

Moderator:
Alek Bošković (Believe, RS)
Govorci: Adam Al-Hilali (Liberty Music PR, UK), Dominika Maša Kozar (Kino Šiška, MENT Ljubljana, SI), Zoran Zarubica (Buč Kesidi, RS)

Posvetimo se pojavu platform s kratkimi video vsebinami, kot je TikTok, in njihove trende! Na okrogli mizi bomo raziskali specifike različnih trendov in ponudili dragocene strategije, kako jih ne le prepoznati, temveč tudi izkoristiti v svoj prid. Govorci bodo z vami delili svoje izkušnje, vam pomagali biti na tekočem z novostmi na področju algoritmov, ponudili nasvete za vaše digitalne strategije in predlagali, kako ujeti val, če boste kdaj sami postali trend – bodisi namerno bodisi “po naključju”. 


Vpogled v živahno evropsko metal sceno

 

Četrtek, 22. 2. 2024,

17:00 @ M Hotel AB

Moderator:
Becky Laverty (Roadburn Festival, Prosthetic Records, UK)
Govorci: Bianca Damian (ARTmania Events, RO), Benjamin Fournet (Toolbox Booking, Motocultor Festival, BE/FR), Jacopo de Simone (District 19, IT), Zoltan Jakab (Doomstar Bookings, HU)

Raziščimo živahno evropsko metal sceno in spoznajmo njene specifike, razvoj, trende, zvesto občinstvo, žanrsko raznolikost in predvsem njene glavne izzive. Pridružite se in prisluhnite analizi vznemirljivega sveta evropskega metala, od kultnih festivalov do podzemnih prizorišč, od največjih zvezd do novih talentov.

Touring Europe
Balkan Streaming Odyssey
Keith Miller Interview
Promoting New Music
DIY Music Distribution
Fusion Festival
Undiscovered Balkans
Game-Changing Music Streaming Transformations
Moonlee Records
Short Form Killed the Video Star
Dirty Skunks Interview
Touring Highway Through Former Yugoslavia
Im a Trend
Vibrant European Metal Scene
cement Listening Session

CE/MENT

Poslušalnica

Petek, 23. 2. 2024,

11:00 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderatorka:
Jera Topolovec (CE/MENT, dvidevat., SI)
Govorci: Branislav Jovančević (Drugstore, RS), Jim Becker (Kiosk Radi
o, BE), Leo Küchler (Lighthouse, Blitz Music Club, AT/DE), Paulina Żaczek (Granko Agency, PL)

Profesionalci na področju elektronske glasbe se bodo podali na zmenek na slepo s pesmimi izbranih izvajalcev letošnjega MENTa in ponudili svoja neposredna in iskrena mnenja. Bi izvajalca povabili na svoj festival? Obstaja možnost za preboj na tuje trge? Kje je prostor za izboljšave? Enkratna priložnost, da iz ust glasbenih profesionalcev slišite iskreno analizo posameznih pesmi.

 CE/MENT

Agencije za elektroniko v Srednji in Vzhodni Evropi: Scene, izzivi in sodelovanja

Petek, 23. 2. 2024,

12:15 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderator: Matwe Kaščák (SPFM, SK)
Govorci: Daniel Somlo (BUSH, INOTA, HU), Paula Poštolková (SPFM, Pohoda Festival, SK), Paulina Żaczek (Granko Agency, PL), Wouter Koolj (Index Mutual, CZ)

 

Ob upoštevanju razlik med državami Srednje in Vzhodne Evrope ter Zahodno Evropo je pomembno, da elektronske glasbene scene srednje- in vzhodnoevropskih držav na novo oblikujejo lastne gospodarske politike in strategije, prilagojene njihovim specifikam, in ne zgolj prevzemajo zahodnih modelov. S tem izhodiščem se v regiji trenutno vzpostavljajo nova sodelovanja med agencijami in organizatorji s podobno vizijo skupnosti. Prisluhnimo potrebam in vzgibom, ki stojijo v ozadju, ter pobližje spoznajmo elektronske scene te regije
 CE/MENT

Utrip indijske klubske scene

Petek, 23. 2. 2024,

13:00 @ M Hotel CD

Moderatorka:
Manca Ogrin (SIGIC, SI)
Govorci: Ave Tölpt (Music Estonia, EE), Sarah Al Saleh (Sahareya, SI), Sohail Arora (KRUNK, Rafiki, IN), Sunny Al Saleh (SunnySun, BigNose Records, SI), Veronika Černe (DJ/Raketa, tonska tehnica, SI)

 

Pred letom dni je Indija postala država z največ prebivalci na svetu, vendar o njenem glasbenem trgu še vedno nimamo veliko informacij. Čas je za prvi korak k boljšemu razumevanju ključnih vstopnih točk, trendov in izzivov, festivalske scene in koncertnih priložnosti na rastočem indijskem glasbenem trgu, s poudarkom na urbanih in elektronskih glasbenih zvrsteh.


 


CE/MENT
Pogovor: Lauren Sohikian (Modern Matters)

Petek, 23. 2. 2024,

13:45 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderator: Brandon Rosenbluth (LittleBig Agency, SI)
Govorka: Lauren Sohikian (Modern Matters, DE)

Lauren Sohikian je glavna predstavnica butične berlinske agencije za odnose z javnostmi Modern Matters, ki vodi promocijske kampanje za založbe, kot so UIQ, Monkeytown Records in Nyege Nyege, ter festivale, kot so Berlin Atonal, Terraforma in No Bounds. Trenutno se posveča tudi promociji projektov Waking Life in Jägermeisterove investicijske platforme v razvoj nočnega življenja Best Nights VC. Prisluhnite njenim izkušnjam na področju odnosov z javnostmi, strateškega načrtovanja izdaj in promocije festivalov, glasbenega menedžmenta, vodenja založb in iskanja novih talentov.

 

 


CE/MENT
Dinamična vloga založb v elektronski glasbi

Petek, 23. 2. 2024,

15:00 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderatorka:
Nina Maštruko (ZEZ, HR)
Govorci: Jef Oswald (YUKU, UK/CZ), Paul Boumendil (Timedance, UK), Strahinja Arbutina (Low Income $quad, HR)

 

Kaj se dogaja v dinamičnem svetu založb elektronske glasbe? Obravnavali bomo ključne izzive in se poglobili v distribucijo in potrošnjo elektronske glasbe v digitalni dobi, procese izbire izvajalcev, dinamiko odnosov med izvajalci in založbami, oblikovanje blagovne znamke in identitete založb, napredne promocijske strategije, licenciranje, avtorske pravice in še več. Nenazadnje, kakšni so prihodnji trendi in smernice ter vloga založb v tem nenehno spreminjajočem se okolju?
 CE/MENT
Pogovor: Shawn Reynaldo (First Floor)

Petek, 23. 2. 2024,

16:15 @ Komuna (Kino Šiška)

Moderator:
Jaša Bužinel (MENT, Sonica, The Quietus, SI)
Govorec: Shawn Reynaldo (First Floor, US/ES)

V pogovoru z enim najbolj priznanih piscev na področju elektronske glasbe in avtorjem novičnika First Floor se bomo dotaknili nekaterih ključnih problemov, ki v zadnjih letih pestijo glasbeno novinarstvo in širšo klubsko ter festivalsko sceno. Debata bo osredotočena na najbolj pereča vprašanja v sferi elektronske glasbe, od vse večjega vpliva PR agencij in blagovnih znamk do spreminjajočih se vrednot, vzpona »avatar didžejev«, sistemskih izzivov sodobnih glasbenih medijev in drugih relevantnih tem.

 

cement Electronic Music Agencies in the CEE Region
cement Indias Live Music Scene
Lauren Sohikian Interview
Role of Record Labels in Electronic Music
cement Shawn Reynaldo Interview
Nikolina Finska Interview

Pogovor: Nikolina Finska / Videoigre in glasba

Petek, 23. 2. 2024,

11:00 @ Računalniški muzej

Moderator:
Marcus Linde (thag's agent, Europe In Synch, DE)
Govorka: Nikolina Finska (Rebel Studio, Europe In Synch, HR)

Nikolina Finska je veteranka na področju industrije videoiger in tehnološke industrije. Spoznajmo, kako v resnici deluje industrija videoiger in kje so priložnosti za sodelovanje z glasbeno industrijo. Kakšna je vloga glasbe v igrah? Ali lahko glasbo v igrah uporabimo kot promocijsko orodje za ustvarjalce? Kako je urejeno področje sinhronizacije glasbe in avtorskih pravic ter kakšni so novi trendi in napovedi za prihodnost?


 


Priložnosti za koncertiranje na jugovzhodnem Balkanu

Petek, 23. 2. 2024,

11:45 @ M Hotel AB

Moderatorka:
Nela Peshovska (Password Production, MK)
Govorci: Cosmin Ionescu (Overground, Mastering the Music Business, RO), Christos Papanantsidis (Made of Stone, MammothFest, GR),
Nikola Nikolov (Post Kultura, Wrong Fest, BG)


Ko na MENTu govorimo o Balkanu, se običajno osredotočamo na območje nekdanje Jugoslavije. Tokrat se bomo fokusirali na preostali del Balkanskega polotoka in raziskali koncertne trge Romunije, Bolgarije in Grčije. Odkrijte priložnosti za turneje za uveljavljajoče se mednarodne glasbenike in spoznajte osrednje festivale in prizorišča, ključne vstopne točke ter učinkovite medijske in promocijske strategije v tej dinamični, a pogosto spregledani regiji.

 


 

Pogovor: Ivan Novak (Laibach)

Petek, 23. 2. 2024,

12:00 @ TuneCore Space (M Hotel HJ)

Moderator:
Franz Hergovich (Austrian Music Export, AT)
Govorec: Ivan Novak (Laibach, SI)

Laibach je mednarodno najbolj prepoznaven slovenski glasbeni fenomen in ena najbolj kontroverznih skupin v zgodovini rocka. Pridružite se nam na pogovoru z Ivom Saligerjem alias Ivanom Novakom, enim od glavnih ustvarjalcev te kultne zasedbe, ki bo predstavil njihovo avantgardno pot, glasbo in edinstven pristop k umetnosti ter politiki. Spoznajte, kako jim je v uspelo preživeti toliko preobrazb ter pri tem ostati aktivni in relevantni tudi po dobrih štirih desetletjih svojega delovanja.


Delavnica: ‘It’s Pronounced Data, Not Data’

Petek, 23. 2. 2024,

12:15 @ Računalniški muzej

Govorec:
Simon Semrau (The Orchard, DE)

Spoznajte moč številk in statistik na področju glasbene industrije na mojstrskem tečaju, ki ga predstavlja platforma The Orchard. Raziščite vire podatkov, orodja za vizualizacijo in pristope k oblikovanju strategij, ki temeljijo na podatkovni analizi. Na delavnici bodo analizirani primeri iz resničnega življenja. Pridružite se nam in se seznanite z skritimi potenciali glasbenih statistik!

 

Predstavlja The Orchard.

 


Glasba in umetna inteligenca v letu 2024

Petek, 23. 2. 2024,

13:45 @ Računalniški muzej

Govorec:
Chris Cooke (CMU, UK)

 

Umetna inteligenca je bila leta 2023 osrednja tema pogovorov v glasbeni industriji in širši družbi, saj so tehnologije UI postale še bolj izpopolnjene, zakonodajalci pa so bili prisiljeni v razmislek o regulaciji. Za glasbo umetna inteligenca predstavlja tako priložnosti kot izzive. Pojasnili bomo, kako glasbena skupnost že uporablja UI in kakšne nove priložnosti še prinaša. Poleg tega bomo predstavili izzive in problematike, značilne za podjetja na področju UI, predvsem v zvezi z avtorskimi pravicami. Bodite na tekočem z vsemi trendi in debatami, da boste lahko izkoristili priložnosti in se pridružili dogajanju. 

 Koncertiranje po Višegrajski Evropi

Petek, 23. 2. 2024,

14:00 @ M Hotel AB

Moderatorka:
Giovanna Fartacek (Waves Vienna, Assim Live, AT)
Govorci: David Čajčik (Heartnoize, CZ), Savannah Rudlin (Budapest Showcase Hub, HU), Tatiana Lehocká (Sharpe Festival, SK), Tomek Hoax (Coastline Northern Cuts, Up To Date Festival, PL)

Odkrijte koncertne trge Poljske, Češke, Slovaške in Madžarske, ki skupaj predstavljajo velik teritorij s številnimi zanimivimi priložnostmi za koncertna gostovanja. Predstavili bomo možne strategije za vstop na višegrajski trg, ključne festivale, promotorje in prizorišča ter posebnosti posameznih držav. Opremite se z znanjem, ki vam bo pomagalo pri uspešnem preboju v to raznoliko regijo. ‘Naredi sam’ tečaj s Hali Gali
 

Petek, 23. 2. 2024,

14:15 @ TuneCore Space (M Hotel HJ)

Moderator:
Ivan Lončarević (Pop depresija, RS)
Govorci: Aleksa Nedić (Vizelj, Hali Gali, Kišobran, RS), David Tadić (Cactus Fields, RS), Emilija Đorđević (KOIKOI, RS), Marija Todorović (Oblakoder, RS), Marko Radojković (Kišobran, Hali Gali, RS)

Zakaj potrebujete kompilacijo alternativnih bendov? Kako lahko “naredi sam” dogodek privabi več kot 1000 obiskovalcev? Kaj je alternativna glasba? Kakšna je vaša filozofija? Zakaj je srbska scena tako močna? To so le nekatera od možnih vprašanj, ki jih boste zastavili kolektivu Hali Gali, na katera vam bodo izčrpno in ponosno odgovorili. Pridružite se razpravi, preizprašajte svoje misli in razumevanje organizacije dogodkov ter uživajte v odgovorih.
 Evropska sredstva in priložnosti za glasbo

Petek, 23. 2. 2024,

14:45 @ M Hotel CD

Govorci
: Balázs Weyer (Hangveto, HU), Jess Partridge (EMMA, Sounds & Strategy, UK), Mateja Lazar (Motovila, CED Slovenia, SI)

Želite pridobiti sredstva, vendar niste prepričani, kako do njih? Pridružite se nam in se seznanite s priložnostmi, ki obstajajo na lokalni in evropski ravni, ter prisluhnite nasvetom strokovnjakom, kako zasnovati svojo zamisel ali glasbeni projekt, da si zagotovite sredstva. Okrogla miza bo ponudila poglobljen pregled evropskega financiranja, od analize trendov in prioritet, ki jih financerji favorizirajo pri podeljevanju subvencij, do najpogostejših napak pri izpolnjevanju vlog.

 Umeščanje glasbe v filme: potenciali izobraževanja

Petek, 23. 2. 2024,

15:00 @ Računalniški muzej

Moderator:
Markus Linde (thag's agent, Europe In Synch, DE)
Govorci: Klemen Dvornik (filmski režiser, AGRFT, AIPA, SI), Laren Polič (skladatelj, SI), Žiga Drofenik (Džuboks, SI)

Strokovnjaki iz filmskega in glasbenega sektorja ter strokovnjaki za sinhronizacijo (uporaba glasbe v filmih, serijah, reklamah itd.) bodo podrobneje predstavili svoje sektorje ter potenciale na področju izobraževanja. Kot nadaljevanje lanske okrogle mize bomo nagovorili, vključili in povezali študente ljubljanske filmske akademije in glasbenike. Slovenski glasbeni sektor se ponovno aktivno povezuje z avdiovizualnim sektorjem z željo po vzpostavitvi spodbudne in ustvarjalne sinhronizacijske pokrajine.


Dogodek zaprtega tipa. Potrebna je vabilo ali predhodna prijava.

PRIJAVE (odprte do 15.2.2024, do 22:00)

Koprodukcija s SIGIC in Motovilo.

 


Sestavljanje ekipe za glasbenega izvajalca: Primer freekind.

Petek, 23. 2. 2024,

15:15 @ M Hotel AB

Moderatorka:
Katia Giampaolo (Estragon, JoyCut, IT)
Govorci: Jan Clausen (FACTORY 92, DE), Maša Pavoković (Mashupmash, SI), Nina Korošak Serčič (freekind., SI), Rob McGee (One Fiinix Live, UK), Sara Ester Gredelj (freekind., HR)

 

Vsak ambiciozen glasbeni izvajalec potrebuje močno podporno ekipo (menedžerja, agenta, predstavnika za odnose z javnostmi, založbo itd.), ki ga podpira, usmerja in pomaga pri razvoju njegove kariere. Toda ni se tako enostavno obdati s pravimi ljudmi, če si še neuveljavljen izvajalec. Na primeru regionalnega dua freekind. bo njuna ekipa delila svojo zgodbo, izkušnje in strategije. Prisluhnite, kako lahko s pravo ekipo optimizirate in pospešite svoje glasbeno popotovanje.
 Okrevanje in trdoživost: Evropska festivalska krajina

Petek, 23. 2. 2024,

15:45 @ TuneCore Space (M Hotel HJ)

Moderator:
Holger Jan Schmidt (Yourope, Das Fest, DE)
Govorci: Arnaud Meersseman (AEG Presents France, Rock en Seine, FR), Clara Dhilly (Liquiid Agency, Dour Festival, Fifty Lab, BE),
Janka Kelemen (Sziget, HU)

Čeprav je bila lanska festivalska sezona v Evropi v primerjavi s post covidnim letom 2022 veliko boljša, je realnost za večino festivalov še vedno daleč optimalne. Razpravljali bomo o perečih izzivih, s katerimi se danes soočajo festivali, od kuriranja nastopajočih in razumevanja vedenjskih vzorcev občinstva do obvladovanja produkcijskih stroškov in pomanjkanja osebja. Raziščimo dinamično evropsko festivalsko krajino in preverimo, kakšne so napovedi za leto 2024.

Its Pronounced Data Not Data
CMU Speed Briefing
Touring Visegrad Europe
Hali Gali DIY Tutorial
European Funding Opportunities
Southeastern Balkans Touring Potentials
Ivan Novak Interview
The Art and Business of Synch
Building a Team Around the Artist
From Recovery to Resilience
bottom of page