top of page


New Faces 2024: 

Regionalna glasbena scena je v ospredje postavila 10 mladih glasbenih profesionalcev. Pobuda New Faces 2024, ki so jo že drugo sezono zapored aktivirali regionalni festivali in konference – MENT Ljubljana (Slovenija), Kontakt (Srbija), SHIP (Hrvaška) in PIN Music Conference (Severna Makedonija), ponovno izpostavlja deset mladih, najbolj pronicljivih in motiviranih glasbenih profesionalcev. Izbrana deseterica prihaja z držav nekdanje Jugoslavije, so mlajši od 30 let, predvsem pa so s svojim delom pustili pečat tako v lokalnem kot tudi v širšem glasbenem okolju. 

Tovrstne spodbude mladim, ki ponujajo priložnosti povezovanja in izobraževanja so na regionalnem glasbenem prostoru izrednega pomena. In kot so povedali partnerji pobude, »se premalokrat zavemo, da glasbena scena niso le izvajalci, ki jih vidimo na odru, pač pa so v ozadju še številni, ki velikokrat samo marljivo delajo. S tem mislimo na promotorje dogodkov, novinarje, založnike, managerje in mnoge, včasih skrite deležnike glasbenega posla.« 

Na poziv, ki se je zaključil decembra 2023, se je letos odzvalo več kot 80 prijavljenih, nato pa so festivalski partnerji izbrali deset najbolj izstopajočih. Izbrani bodo prejeli vstopnice na regionalne konference in festivale, dostope do spletnih baz delegatov konferenc ter pokrite stroške za pot in bivanje na partnerskih konferencah v tujini. 


New Faces 2024 so:


Nemanja Ćirić (koncertni organizator, promotor; Karmakoma klub; Beograd)

Mirna Čupić (booking agentka, koncertna organizatorka; klub KSET; Zagreb)

Jovana Đokić (organizatorka, novinarka; Tanjug; Beograd)

Staš Kramar (organizator dogodkov; Nimaš Izbire collective; Ljubljana)

Katja Jukić (glasbena novinarka, PR-ovka; Tvornica kulture, glazba.hr, JeboTon, Sea Star Festival; Zagreb)

Ramona Monja Kochishka  (koncertna organizatorka, koordinatorka, PR-ovka; Password Production; Skopje)

Milica Lazović (glasbena novinarka, PR-ovka; Kragujevac)

Ismail Myrseli (koncertni promotor, booker, producent; Yugofuturism;  Priština)

Manca Ogrin (producentka; SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center; Vrhnika)

Ognen Stojanoski (vodja produkcije; Password Production, Mladi za Skopje; Skopje)


Opisi posameznikov:


Nemanja Ćirić (koncertni organizator, promotor; Karmakoma club; Beograd)

Nemanja Ćirić je mojster številnih veščin. Preizkusil se je že kot organizator, programski urednik, glasbenik in producent dogodkov. Govorice o odličnem promotorju za KC Grad so se po Beogradu in regiji hitro razširile, zato se je ponudila priložnost po organizaciji koncertov na prizoriščih kot so Akab Okretnica, Drugstore in Kvaka22. Od leta 2020 je nepogrešljiv del glasbene ekipe festivala Samit Nesvrstanih. Trenutno deluje v klubu Karmakoma v Beogradu.

Mirna Čupić (booking agentka, koncertna organizatorka; KSET; Zagreb)

Mirna Čupić je vsestranska strokovnjakinja, globoko zasidrana v hrvaški glasbeni in festivalski sceni. Od leta 2021 vodi ekipo v klubu KSET, kjer je odgovorna za organizacijo dogodkov, pripravo novih projektov in koncertno organizacijo. Mirna z dragocenimi festivalskimi izkušnjami odigra pomembno organizacijsko vlogo na festivalih SHIP, Motovun Film Festival in Tam Tam festival. Leta 2022 se je preko MOST Management Training Pillar podala tudi v mednarodno glasbeno industrijo, svoj glasbeni talent pa razkazuje tudi kot kitaristka in vokalistka v zasedbah Kaleido in Panakota.

Jovana Đokić (organizatorka, novinarka; Tanjug; Beograd)

Jovana je ambiciozna mlada ženska s strastjo do glasbe. V svojem delu je vezni člen med dogajanjem pod žarometi in občinstvom. Diplomirala je na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu, s poudarkom na kulturnem menedžmentu ter gledališki in radijski produkciji. Jovana ustvarjalno energijo usmerja v organizacijo dogodkov z značilnim generacijskim podpisom, ki prikazujejo njeno predanost inovativnosti in kulturnemu izražanju. Trenutno je novinarka pri Tanjugu in nadaljuje raziskovanje fascinantnega stičišča glasbe, kulture in umetnosti komuniciranja.

Staš Kramar (organizator dogodkov; Nimaš Izbire collective; Ljubljana)

Staš je v Ljubljani aktiven kot organizator in producent dogodkov. Kot del kolektiva Nimaš izbire je vodil serijo dogodkov Štrom – gostil je več kot 20 dogodkov s priznanimi nastopajočimi iz celega sveta. Med dodiplomskim študijem s področja multimedijev, s poudarkom na organizaciji dogodkov, je opravljal prakse pri različnih radijskih postajah v Rotterdamu, Berlinu in Bristolu, pri čemer je izkušnje in uspešne metode prinesel nazaj v regionalno alternativno sceno. Ukvarja se z glasbenim novinarstvom, radijsko programsko in prireditveno produkcijo na Radiu Študent, opravlja pa tudi vse vrste prireditvenih in izvedbenih del v prostorih, kot so Cankarjev dom, klub K4, Channel Zero, Gala Hala, Gromka in drugi.

Katja Jukić (glasbena novinarka, PR-ovka; Tvornica kulture, glazba.hr, JeboTon, Sea Star Festival; Zagreb)

Katja, diplomirana jezikoslovka iz portugalskega in hrvaškega jezika ter književnosti, se je leta 2019, po zaključku Male šole Rock&Off novinarstva, izkazala tudi kot glasbena novinarka. Začela je pri Sound Reportu, hitro napredovala ter se novembra 2021 pridružila strani glazba.hr..Z ljubeznijo do glasbene industrije se je Katja kot prostovoljka v klubu KSET posvetila koncertni produkciji. Leta 2022 je prevzela vlogo PR-ovke v zagrebški Tvornici kulture, kasneje pa je razširila svoje področje dela tudi v neodvisno založbo JeboTon. Ker je navdušena nad odkrivanjem svežih talentov, je še vedno predana spremljanju hrvaške in regionalne glasbene scene ter prvi ljubezni - obiskovanju koncertov in festivalov. 

Ramona Monja Kochishka (koncertna organizatorka, koordinatorka, PR-ovka; Password Production; Skopje)

Ramona je trenutno vodja odnosov z javnostmi in trženja pri Password Production, kjer dnevno raste in se kali na različnih področjih. Kot koordinatorka različnih festivalov krepi svoje sposobnosti v svetu glasbenega profesionalizma, prav tako pa v različnih vlogah nabira izkušnje s soustvarjanjem festivalov in dogodkov, kot so Makedox, MTF "Vojdan Chernodrinski" in festival SHIP. Njene raznolike vloge odražajo globoko predanost dinamičnemu svetu glasbenega zakulisja, ki ga imenuje dom.

Milica Lazović (glasbena novinarka, PR-ovka; freelance; Kragujevac)

Miličino ozadje v glasbeni industriji sega na področje prostovoljstva na dogodkih, ustvarjanja podcastov do organizacije dogodkov z različnimi naročniki. Kot ambiciozna profesionalka v glasbenem novinarstvu Milica predano spodbuja razvoj industrije. Življenjska strast do glasbe ji je vzbudila interes za razumevanje in pripovedovanje o nenehno tem nenehno spreminjajočem se okolju. Ker želi prispevati sveže vpoglede, sanja, da bi bila del ekipe, ki deli njeno navdušenje nad glasbenim novinarstvom kot izpolnjujočim potovanjem, in kjer bo lahko združila svojo strast s poslom.

Ismail Myrseli (koncertni promotor, booker, producent; Yugofuturism;  Priština)

Ismail Myrseli, kulturnik, promotor, producent iz Prištine, je dinamična sila na živahni glasbeni sceni. Trenutno dela kot vodja projektov v Narodni galeriji Kosova, kjer aktivno sodeluje z različnimi prizorišči v Prištini, ter vzpostavlja vezi z umetniki iz Zahodne in Vzhodne Evrope prek mednarodne platforme »YUGOFUTURISM«, s sedežem v Rotterdamu na Nizozemskem. S specializacijo v kuriranju raznovrstnih glasbenih in filmskih doživetij, strastno spodbuja medkulturno povezovanje. Njegovo delovanje se razteza po Balkanu in širše, sodeluje s številnimi promotorji in teži k želji združevanja umetnikov z občinstvom.

Manca Ogrin (producentka; SIGIC – Slovenski glasbeno informacijski center; Vrhnika)

Manca je strastna zagovornica slovenske glasbe in trenutno deluje kot strokovna sodelavka Slovenskega glasbenoinformacijskega centra (SIGIC). Glasbeno potovanje je začela začela s so-kuriranjem programa glasbeno-gledališkega festivala Cankarjada v Klubu Zakon na Vrhniki ter festivala Poletje v bazenu. Za kratek čas se je preselila v Prago, kjer je poglobila znanje o prodaji glasbe v dinamični filmski in oglaševalski industriji. Trenutno kot sodelavka pri SIGIC-u vodi projekt »Digitalni vlak za slovensko glasbo«, njeno sodelovanje pri evropskem projektu »Europe in Sync« pa še dodatno poudarja Mančino zavezanost spodbujanju mednarodnih povezav. Pečat je pustila s svojim sodelovanjem pri ključnih projektih, med drugim tudi v Music Slovenia, kjer je aktivna na družbenih omrežjih.

Ognen Stojanoski (vodja produkcije; Password Production; Skopje)

Ognenov prehod od festivalskega navdušenca do organizatorja kaže na globoko strast do dogodkov, ki jo nosi v sebi. Kot vodja produkcije pri Password Production je nosi odgovorno vlogo v organizaciji dogodkov kot so D Festival, Taksirat Festival in PIN Conference. V okviru projekta Mladi za Skopje se ob festivalih aktivno ukvarja z ustvarjanjem priložnosti za mlade umetnike. 

bottom of page