top of page


EBM / WAVE / TECHNO

Založba KRI je podvig dveh didžejevskih veteranov, ki sta se pred karantensko praznino in krizo srednjih let zagnala v projekt izdajanja glasbe uveljavljenih in mladih producentov, ki bi jo sama vrtela v klubih.


Schrauff in Lavka prihajata z različnih klubskih podijev. Stroga germanska techno noga in house eskapizem sta prvič združila moči v serialki Lost Tapes, ki je raziskovala okisane klubske odvode in v Ljubljano pripeljala imena, kot sta Helena Hauff in Intergalactic Gary. Veselje do acida sta razširila na EBM, electro in wave ter na tem umazanem križišču v letu 2021 povila prva ploščo založbe KRI – debi dua Black Dot, ki je kasneje izdal material še na priznanih založbah Osare! Editions in Mechatronica.


V dobrem letu dni je KRI pognala šest izdaj večinoma mednarodnih producentov, ki so se med drugim lahko slišale na festivalu Dekmantel in londonskem radiu NTS. Založba je kurirala tudi eno od plesišč na ljubljanskem festivalu Keep in Mind ter gostila Black Dot v klubu K4. Ko založniški dvojec svojih varovancev ne sili v deljenje Instagram storyjev založbe, snema mikse za radio Rinse France in ogroža lastno finančno varnost z ambicioznim urnikom prihajajočih izdaj. Ena takih je šesta izdaja, ki prinaša doslej neizdani material legendarnega slovenskega post-punk/industrial benda iz 80. let, O! Kult, s čvrstimi klubskimi predelavami.


LAVKA: SOUNDCLOUD

SCHRAUFF: SOUNDCLOUD 




bottom of page