top of page

POP / FOLK / ETNO

Žigan in Kristijan Krajnčan sta DrummingCellist & SingingDancer, bratski duo, ki vokale, violončelo, tolkala in ples združuje v zapeljivo zvočno odisejo in z neusahljivo energijo jadra med različnimi žanri, generacijami, temperamenti in emocijami.


Žigan je glasbenik, plesalec, koreograf, režiser, igralec in performer, ustvarjalno razpet po različnih koncih sveta. Razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej stremi k širjenju, zlitju in preseganju žanrskih ter stilnih meja. Umetniška pot ga je na uspešni in z več nagradami oplemeniteni karieri vodila v ZDA, na Kitajsko, po Evropi in Afriki, kjer je spoznaval različne kulturne vzorce, jih z zanj značilno odprtostjo vpijal, premišljal in vnašal v lastne umetniške projekte.


Kristijan je virtuoz na violončelu in bobnih, skladatelj ter filmski ustvarjalec in prejemnik številnih nagrad na vseh področjih svojega ustvarjanja. S solo projektom DrummingCellist je izdal štiri albume, nazadnje Zabučale gore, kjer je slovensko ljudsko glasbo interpretiral na sodoben način. Sodeloval je pri 52 albumih, koncertiral v več kot 25 državah v Evropi, ZDA, Aziji, Indoneziji, Bližnjem Vzhodu in Afriki ter ustvaril glasbo za več filmskih, gledaliških, interdisciplinarnih in plesnih projektov.


Žigan Kranjčan: FACEBOOK / INSTAGRAM / STREAM 

Kristijan Kranjčan / DrummingCellist: FACEBOOK / INSTAGRAM / BANDCAMP 


Nastop podpira platforma UPBEAT.Opmerkingen


bottom of page