Slovenski momenti @ BUSH 2019

Ženske v glasbi – družabna večerja: MENT Festival

Predstavljajo Music Women* Germany, Night School Berlin in Mesto Žensk
Da bi dosegli spolno enakopravnost, inkluzivnost in večjo participacijo žensk na vseh področjih glasbene industrije, ne glede na starost ali ozadje, se moramo povezati in med sabo deliti svoje zgodbe. V sklopu MENTa vas vabimo na družabno žensko večerjo, kjer boste spoznale zanimive ljudi iz vseh koncev Evrope in izmenjale svoja znanja, kontakte, izkušnje ter ideje, kako v domačih mestih izboljšati pozicije žensk znotraj svojih skupnosti in širše.  

 

In zakaj se namesto na klasičnemu druženju dobimo na večerji? Izkušnje nam pravijo, da lahko dolgi pogovori okoli omizij rezultirajo v povezavah, ki trajajo mnogo dlje. 

 

POZOR: vsaka plača za svojo večerjo! Seveda se nam lahko pridružite tudi samo na pijači. 

 

Za prijavo nam pišite na naslov: mirca@fwd-like-waves.de

Število mest je omejeno. Če se prijavite in veste, da vam ne bo uspelo priti, nam prosim sporočite, da lahko mesto prepustimo nekomu drugemu. Ko boste enkrat prijavljeni, vam bomo sporočili ime restavracije, kjer se dobimo, ki bo seveda blizu Kina Šiška, da se lahko nato skupaj udeležimo otvoritvenega koncerta. 

 

Mesto žensk (Slovenija)
Mesto žensk je bilo ustanovljeno leta 1996 v Ljubljani. Društvo vodi neodvisni svet uveljavljenih posameznic in posameznikov z različnih področij kulturnega življenja, umetnosti in znanosti, katerega cilj je spodbujanje intersekcionalnih razprav o vprašanju spolov, doseganje enakopravnosti in enakosti med spoli ter produkcija inovativnih, odmevnih, drznih in vrhunskih umetniških dogodkov. Društvo je doslej predstavilo in gostilo več kot 1000 lokalnih ter mednarodnih umetnikov, teoretikov in aktivistov. Je prejemnik nagrad Princess Margriet Award 2019 (ECF) in EFFE Festival Label (EFA) za leti 2017/2018 in 2019/2020.  

 

Music Women’ Germany

Music Women Germany je nacionalna mreža in podatkovna baza žensk*, ki delujejo v glasbeni industriji. Aktivni smo pri spodbujanju sprememb in povezovanju s ciljem doseči enakopravnost in inkluzivnost ter ustvariti priložnosti za ženske* in mreže različnih glasbenih skupnosti. Če se identificiraš kot ženska in živiš v Nemčiji, se lahko naši podatkovni bazi pridružiš brezplačno.
www.musicwomengermany.de 

 

Night School Berlin

NIGHT SCHOOL je serija dogodkov, posvečena diskurzivnim dogodkom, živim nastopom in mreženju. Naša misija je podpora marginaliziranim žensko identificirajočim, transspolnim in nebinarnim ustvarjalkam in aktivistkam na berlinski neodvisni glasbeni sceni. Prisegajoč na intersekcijsko feministično perspektivo vabimo inovatorje in umetnike, da raziskujejo relevantne teme – povezovanje glasbenikov s poznavalci glasbene industrije, nudenje priložnosti za sodelovanja in večanje vidnosti skozi žive nastope. Naše poslanstvo je glasbeno skupnost pripeljati korak bližje enakopravnosti in raznolikosti ter ustvariti platformo, ki omogoča kontinuirano delovanje in s povezovalno etiko na enem mestu spodbuja krepitev prihajajoče generacije. 

e-remove

MENT Playlist


Deezer
A1 Xplore Music

Youtube