paula postolkova, nova cvernovka

Nova video serija: WHAT THE MENT

WTM aka WHAT THE MENT je serija videev z enim vprašanjem naslovljenim na specifičnega glasbenega profesionalca_ko ali glasbenika_co. Z vprašanji odkrivamo raznovrstne zgodbe in segmente glasbenega posla.

Novo vprašanje vsak ponedeljek. Ne pozabite se prijaviti na naš nov kanal.

 

HOW TO BRING NEW LIFE TO ABANDONED PLACES? 
Paula Poštolková razloži zgodbo Nove Cvernovke – kulturnega in ustvarjalnega centra, ki se nahaja v nekdanji kemijski šoli v Bratislavi na Slovaškem.

WHY DO YOU NEED A GOOD STORY TO PROMOTE YOUR MUSIC? 
Glasbeni novinar Richard Foster o tem, zakaj bend potrebujete dobro zgodbo, da pritegne pozornost vplivnega glasbenega tiska – še posebej, če gre za izvajalce, ki ne prihajajo iz anglo-ameriških ozemelj. Richard Foster je novinar, ki piše za ugledne glasbene revije, kot so The Quietus, LouderThanWar, Gigwise in druge. Je tudi booker prizorišča WORM v Rotterdamu.

HOW TO BOOK THE BIGGEST FESTIVAL IN UKRAINE? 
Odgovarja Vlad Yaremchuck, booker festivala Atlas Weekend. Kijevski festival od leta 2019 obišče 500.000 ljudi letno.

WHY DO WE NEED A NIGHT MAYOR?
Odgovarja Milan Mirik, bivši nočni župan Amsterdama. Kot eden prvih nočnih županov na svetu je odigral ključno vlogo pri preoblikovanju amsterdamskega nočnega življenja v eno najbolj živahnih in gospodarsko najmočnejših na svetu. Njegov inovativni položaj danes pozna že več kot 65 mest po vsem svetu.

DID STREAMING KILL THE RADIO STAR?
Odgovarja Susi Ondrusova, glasbena urednica avstrijskega radia FM4.

 

HOW TO MAKE A BIG FESTIVAL FEEL LIKE HOME? 
Michal Kaščak, ustanovitelj in direktor festivala Pohoda razloži, kako uspe temu dogodku kljub veliki kapaciteti (30.000 obiskovalcev) ustvariti domačo atmosfero. Pohoda je največji festival na Slovaškem.

 

WHAT DOES A BOOKING AGENT DO?
Beckie Sugden, agentka pri ICM Partners / Primary Talent International razloži vlogo koncertnega agenta. Beckie sodeluje s širokim naborom izvajalcev, med drugim z Noname, Anderson.Paak, Ghostemane, Suicide Silence, Mick Jenkins in drugimi.

 

HOW TO GET SIGNED TO SUB POP?
V prvem delu se sprašujemo: “How To Get Signed To Sub Pop?” 
Odgovarja Peter Dijkstra, menedžer nizozemskega noise pop tria The Homesick. Ta v videu razloži, kako so podpisali pogodbo z legendarno založbo Sub Pop.

Intervjuji: Miran Rusjan
Kamera: Boris Smotlak (Bratislava), Aleskandra Cwen (Dunaj)
Montaža: Matic Urbanc
Oblikovanje: Nina Vrhovec
Vsebina & ideja: Miran Rusjan & Andraž Kajzer

Produkcija: MENT & Kino Šiška.

e-remove

MENT Playlist


Deezer
A1 Xplore Music

Youtube