slovenian moments banner

Slovenski moMENTi @ Waves Vienna 2021

Spet na valove s tremi slovenskimi zasedbami! 


SLOVENSKI SPREJEM
Sobota, 11. 9. 2021, 13:00 @ Wombat’s Hostel

Slovenski sprejem na Wavesu že tradicionalno zagotavlja nepozabno druženje in uvod v večerne koncerte. Poleg slovenskih glasbenih akterjev nas bo z odličnim pivom počastil Bevog, manjkalo pa ne bo niti, kaj za pod zob. Slovensko glasbeno sceno letos na festivalu zastopajo Etceteral, Freekind. in Lelee

Predstavljajo SKICA, SIGIC, Music Slovenia in MENT Ljubljana. FREEKIND.
Petek, 10. 9. 2021, 19:30 @ Pfarrsaal


Pod najnovejše poglavje regionalnega neo soula se podpisujeta hrvaška pianistka in vokalistka Sara Ester Gerdelj in slovenska bobnarka Nina Korošak Serčič. Kreativna filozofija, ki jo glasbenici živita in delita skozi svojo glasbo, je utelešena v samem imenu benda: bodi svoboden, bodi prijazen. Njuna tehtna besedila z močnimi sporočili zaživijo na krilih ritmov in melodij soula, R&B-ja in jazza. Glasbeni izraz dvojca Freekind. navdihuje glasba idolov, kot so Noname, D’Angelo in Common. Medtem ko čakamo na njun dolgometražni prvenec, zaužijte dozo izvirnega sodobnega soula dveh navdihujočih mladih umetnic.    

FACEBOOK / INSTAGRAM
STREAMING / SOUNDCLOUD

 

LELEE
Sobota, 11. 9., 23:15 @  Pfarrsaal


Ekipa izvrstno uigranih glasbenih avanturistov
je predana iskrenosti kitarske glasbe in zapuščini jugoslovanske glasbene scene. Trojica, ki jo sicer poznamo iz projektov, kot so TRUS!, Borghesia in Rush to Relax, se iz Bitole, preko Beograda pa vse do Ljubljane podaja proti novim zvočnim podvigom, obujajoč spomin na čase, ko je bil pop še punk. Lelee izvirno oživlja starega duha balkanskega rokenrola, najbolj izrazito skozi temperamentne tekste, ki spajajo njihove materne jezike. Hektični bobni, prostorne ter izrazite bas linije, nazobčani in ubrani kitarski rifi, ekspresivni moško-ženski vokali in ekstremna energičnost – to je Lelee.

FACEBOOK / INSTAGRAM
STREAMING / BANDCAMP


ETCETERAL
Sobota, 11. 9., 00:45 @ WUK Foyer

Unikatna fuzija elektronike, raziskovalnega jazza in afrofuturizma se skozi raziskovanje repetitivnega poliritmičnega ustroja razrašča v razsežno partijo nenavadnega glasbenega dialoga. Tandem bobna in saksofona gradi igro sekvenc in vzorcev z improvizacijskimi izleti skozi črne luknje znanstvene fantastike, ki se sinestetično odslikavajo skozi impresivne vizualizacije vizualne umetnice Line Rice. Njihov prvi album “Ama-gi”, ki je lani izšel pri domači založbi Kapa Records, prinaša vznemirljiv paket elektroakustične plesne glasbe, prežete s pestrim naborom improvizacij ter vznemerljivih melodičnih elementov. 

WWW / FACEBOOK / INSTAGRAM
STREAMING / BANDCAMP / SOUNDCLOUD

e-remove