Thursday, 31 Jan 2019

SPREJEM BELGIUM BOOMS
v sodelovanju z Wallonie Musiques Bruxelles & Flanders Arts Institute

četrtek, 31 Jan, 18:00 @ Kino Šiška – zgornje preddverje

 

Belgija letos na MENTu predstavlja štiri bende! Temu v čast ste vabljeni na sprejem Belgium Booms v Kinu Šiška, kjer boste lahko spoznali belgijsko delegacijo in menedžment izvajalcev Lawrence Le Doux, It It Anita, Slumberland ter Blu Samu.

        

Friday, 1 Feb 2019

Sprejem in mreženje Austrian Heartbeats
v sodelovanju z Austrian Music Export & Waves Vienna

petek, 1 Feb, 12:00 @ Kino Šiška – pod štengami

 

Pridružite se avstrijskim delegatom na sprejemu z mreženjem, ki ga gostita Austrian Music Export in Waves Vienna. Izkoristite priložnost za navezovanje stikov v sproščenem vzdušju ob pijači in prigrizkih. Se že veselimo snidenja!

S seboj bomo v Slovenijo pripeljali tudi kup mladih avstrijskih izvajalcev: indie/post-punk bend Tents, “survival pop” duo Mickey in trio Schmieds Puls, ki se je oblikoval okoli pevke, kitaristke ter piske pesmi Mire Lu Kovacs. Poleg seta v živo pa bosta Jerobeam Fenderson & Hansi3D prisotna tudi z instalacijo in delavnico.

Austrian Music Export je skupna pobuda Avstrijskega glasbenoinformacijskega centra mica – music austria in Avstrijskega glasbenega sklada. Njen cilj je nuditi storitve in sredstva izvoznikom sodobne avstrijske glasbe vseh žanrov in v vseh vidikih (snemanje, koncerti, sync, itd.).

Waves Vienna je prvi dunajski klubski in showcase festival. Njegovo vodilo je “Zahod sreča Vzhod”, po dunajskem 9. okrožju pa nastopijo številni mednarodnih alternativni, elektronski, rock in klubski izvajalci. Naslednja izdaja festivala Waves Vienna bo potekala od 26. do 28. septembra 2019.

    

MENT-CZECH
v sodelovanju s SoundCzech

petek, 1 Feb, 18:00 @ Ljubljanski grad

 

Končno je prišel čas za povezavo z MENTom. SoundCzech prihaja v Ljubljano, da poveže češko sceno z regijo in predstavi nekaj najboljših svežih zvokov iz Moravske in Bohemije.

Pridite in spoznajte češke profesionalce, spijte pijačo skupaj na sprejemu, nato pa odtavajte ob zvokih Zabelov Group ter Acute Dose.

 

! Organiziran avtobusni prevoz od Kina Šiška do gradu. Več na ment.si!