Follow us:
FB / TW / IG

Modul@rnice x MENT

torek in sreda, 4. – 5. februar 2020, 16.00 – 20.00 @ M hotel HJ       

četrtek, 6. februar 2020, 13.00 – 17.00 @ Kino Šiška – preddverje

 

Tridnevni odprti laboratorij/delavnica za ljubitelje elektronike, sintov in modularne sinteze s kolektivom Synth Library Prague. Gre za prvi, uvodni dogodek celoletne serije Modul@rnice, ki se v letu 2020 usmerja v učenje, raziskovanje in muziciranje z uporabo modularne zvočne sinteze. 

      

FACEBOOK EVENT

 

VSE JE POVEZANO – DELAVNICA JE POLNA

torek in sreda, 4. – 5. februar 2020, 16.00 – 20.00 @ M hotel HJ       

Praktična delavnica posvečena zvočni sintezi ter ustvarjanju elektronskega hrupa in glasbe pod vodstvom Mary C in Martina Tvrdyja iz kolektiva Synth Library Prague.

Udeleženci dvodnevne delavnice se bodo posvetili zvočnemu dizajnu in kompozicijskim možnostim uporabe tako strojne kot programske opreme ter oblikovali svoje zvočne krajine z uporabo programa Ableton Live in drugih odprtokodnih aplikacij. Vabljeni, da se preizkusite v skladanju na posluh ter ustvarite svoje zvoke in patche na sintih iz zbirke Synth Library Prague. Delavnica je odlična priložnost za prve korake v svet modularne sinteze in skupinskega ustvarjanja v elektronski glasbi!

REGISTRACIJA // DELAVNICA JE POLNA

 

KAKO BRATI SINTE

četrtek, 6. februar 2020, 13.00 – 17.00 @ Kino Šiška – preddverje   

Igrišče sintov – raziščite zvočno sintezo in se z Mary C in Martinom Tvrdyjem iz kolektiva Synth Library Prague naučite brati jezik sintov.

Morda bomo potrebovali sawtooth valovno obliko, envelope ali celo špagete. Priklopljeni na sinte bomo raziskovali prepovedane planete. Seznanili se bomo z osnovno terminologijo in preizkusili različne elektronske procese in patche. Prisluhnili bomo kratki zgodovini elektronskih instrumentov in se dotaknili idej, ki so vodile njihove razvijalce. Za lažjo navigacijo med potenciometri, fader gumbi, stikali in patchi si bomo ogledali sestavo in vmesnike nekaterih kosov iz zbirke Synth Library Prague. Brezplačno “sint igrišče” je primerno za začetnike in glasbene zanesenjake, v kolikor pa si želite zgolj igranja, s seboj prinesite svoje slušalke.

 

 

Želite več?

Privoščite si prigrizek in kavo z ustvarjalci na sprejemu SoundCzech Brunch v Kinu Šiška v petek, 7. februarja, med 12.00 in 13.00.

 

BIO

Marie Ctverackova aka Mary C je soustanoviteljica kolektiva Synth Library Prague, glasbenica, didžejka, radijska voditeljica, glasbena urednica in soustanoviteljica izobraževalne glasbene platforme Kreaton. Na češkem Radiu Wave vodi tedensko oddajo, posvečeno rapu in različnim odvodom elektronskih glasb. Je začetnica izobraževalnega programa Music Ports, ki se fokusira na podporo mladih  glasbenikov, soustanoviteljica kolektiva ZVUK in skupaj z Bastl Instruments idejni vodja prostora za glasbeno izobraževanje v Pragi. Z Martinom Tvrdyjem je pod imenom Hrubik izdala nekaj eksperimentalnih izdaj, pod imenom Člověk Pokrokový pa odigrala nekaj turnej. http://www.zvukpraha.cz/synthlibraryprague/

 

Martin Tvrdy je producent, glasbenik, grafični oblikovalec in predavatelj. Znan je po svojih solo projektih, kot je rap alter ego Bonus, ter nedavnih delih kot zvočni oblikovalec in skladatelj za gledališče, plesne predstave in celo virtualno resničnost. Skupaj z Mary C je ustanovil izobraževalno platformo Kreaton. Martin je tudi avtor koncepta Play Table, ki otrokom in širši javnosti omogoča lažji dostop do orodij za ustvarjanje glasbe. Trenutno sodeluje s skupnostnim centrom za glasbeno izobraževanje Synth Library Prague. https://soundcloud.com/martintvrdy

 

Produkcija: Zavod Projekt Atol, CUK Kino Šiška in Festival MENT. S podporo Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana – Oddelka za kulturo.

Modul@rnice
e-remove
Modul@rnice
MENT Playlist

Apple Music

YouTube

Spotify

Deezer