Follow us:
FB / TW / IG

Kino Šiška

 

Ljubljanski Center urbane kulture je tudi producent in srce festivala MENT. Leta 2019 je ta javna institucija obeležila 10. obletnico delovanja. V minulem desetletju se je podpisala pod neskončen seznam koncertov, filmskih projekcij, delavnic, razstav, gledaliških, plesnih in drugih kulturnih dogodkov. Šiška premore dve koncertni dvorani, večjo Katedralo ter klubsko Komuno, nepogrešljivi pa sta tudi večnamenski preddverji v pritličju in prvem nadstropju.

 

Trg prekomorskih brigad 3
www.kinosiska.si

Lokacije

AKC Metelkova Mesto

 

Metelkova Mesto deluje kot avtonomni kulturni in družbeni prostor, ki zaradi svoje zgodovinske dediščine in prostorske umeščenosti velja za enega najpomembnejših prostorov mladinske in neodvisne kulture v Sloveniji. Center mesta bogati s svojim sproščenim vzdušjem, umetniško izraznostjo in glasbeno raznovrstnostjo. Festival MENT se odvija v metelkovskih klubih Channel Zero, Gala hala, Klub Gromka in Menza pri koritu.  

 

Masarykova 24      
http://www.metelkovamesto.org/

Lokacije

Gala Hala

 

Največji metelkovski klub je že dve desetletji središče neodvisne glasbene produkcije. Gala je dom najraznovrstnejšim DJ večerom, hip-hop dogodkom, serialkam, delavnicam, mednarodnim koncertom in številnim drugim glasbenim dogodkom. Poleti je nujen obisk Galinega vrta.

 

AKC Metelkova mesto      
http://www.galahala.com/

Lokacije

Channel Zero

 

Najbolj plesno naravnan klub na Metelkovi nudi zatočišče nočnim rejvom in brezmejnim kitarskim zvokom že od leta 1993. Channel slovi po nizkim frekvencam prijaznemu ozvočenju in skritemu balkončku, ki nudi skoraj ptičjo perspektivo nad dogajanjem na odru in plesišču.  

 

AKC Metelkova mesto      
http://www.ch0.org/

Lokacije

Klub Gromka

 

Punk, hardcore, sludge… najtrši in najodpornejši žanri so tukaj doma. Toda Gromka je tudi klub, ki se lahko pohvali z nadvse raznovrstnim, slogovno razgibanim programom, ki med drugim vključuje koncerte jazza in sodobne improvizirane godbe, literarne večere ter alternativni teater.   

 

AKC Metelkova mesto      
http://www.klubgromka.org/

Lokacije

Menza pri Koritu

 

Legendarni steber sredi Menzinega odra si počasi zasluži status kulturne dediščine. Na njem je namreč slonelo nešteto glasbenikov z vseh koncev sveta. Menza s svojim programom podpira neuveljavljeno, neformalno in nasploh drugačno sceno.   

 

AKC Metelkova mesto      
http://www.menzaprikoritu.com/

Lokacije

Hostel Celica

 

Nekoč zapor, danes eden najbolj zanimivih hostlov na svetu. Celice so postale udobne sobe z izvirnimi zapahi na oknih in vratih. Intimnost Celice vselej omogoča pristno koncertno izkušnjo, naj bo to v toplem ambientu galerije ali v osrednjem baru.

 

Metelkova 8
https://www.hostelcelica.com/

Lokacije

Stara Mestna Elektrarna – Elektro Ljubljana

 

Nekoč revolucionarna tovarna je danes polna novih vsebin. Ta veličasten tehnični spomenik je eden redkih ohranjenih primerkov industrijske arhitekture v Sloveniji. Prizorišče, ki je osredotočeno na gledališko produkcijo, zaradi zasedenosti redkeje gosti koncerte, so pa ti zato še toliko večje doživetje.

 

Slomškova 18
http://www.bunker.si/

Lokacije

Orto Bar

 

Orto je že 25 let primarno rockovsko zatočišče Ljubljane. To pa ne pomeni, da v Ortu ni moč slišati tudi žanrov, kot sta metal ali hip hop. Njihov program obenem vključuje akustične koncerte ter različne večere plesne glasbe. Klub zgoraj in hala spodaj sta kot nalašč za MENT.  

 

Grablovičeva 1      
www.orto-bar.com

Lokacije

Ljubljanski grad

 

Grad nad Ljubljano je čaroben že sam po sebi. V času MENTa pa po njegovih številnih dvoranah in hodnikih zazveni še glasba. V letu 2020 se bo MENTalo v Skalni dvorani, ki čez leto služi kot jazz klub, večji Hribarjevi dvorani, intimnejšem Gledališču in pravljični Kapeli.  

 

Grajska planota 1  
https://www.ljubljanskigrad.si

Lokacije

Slovenska Kinoteka

 

Dobrodošli v Slovenski kinoteki, edinem kinu v mestu, ki ga pri sestavljanju programa vodi zgolj in izključno vsa razsežnost imperativa misliti film, onstran in zunaj zahtev trga, okusa, predvidevanj in pričakovanj. Kot nalašč za MENT.

 

Miklošičeva 28       
http://www.kinoteka.si/

Lokacije

Klub K4

 

Klub K4 je eno vodilnih ljubljanskih klubskih prizorišč, ki s svojo programsko ponudbo prestopa meje konvencionalne in žanrsko določene plesne glasbe. Popularna ljubljanska klet, ki je v letu 2019 slavila svojo 30. obletnico, redno servira program, ki vključuje domače kolektive, lokalne talente in priznana mednarodna imena.

 

Kersnikova 4
www.klub-k4.si

Lokacije

Dobravaga

 

DobraVaga je razstavni in projektni prostor, prodajna galerija in odprti atelje, namenjen različnim likovnim jezikom, slogom in vsebinam. Programska vsebina v ospredje postavlja estetske premisleke mlade generacije domačih in tujih ustvarjalcev. Tiste generacije, ki predstavlja stičišče (z)možnosti, raziskovanj in kontekstov likovne produkcije današnje dobe.

 

Adamič-Lundrovo nabrežje 5
https://dobravaga.si/

Lokacije

BIG NOSE

 

Poleti je Ljubljana dobila novo ploščarno, v kateri vam svetujejo in strežejo lokalni didžeji. V center jo je postavila istoimenska neodvisna založba Big Nose Ent., ki jo vodi DJ SunnySun. Plošče si tam lahko vrtite na strankam namenjenih gramofonih, vmes pa prebrskate ponudbo domačih oblikovalcev, ilustratorjev in proizvajalcev, si privoščite kaj iz hladilnika ali pomerite majice lokalnih in regionalnih bendov.

 

Kolodvorska ulica 9
https://bignose.si/

Lokacije

DVORANA DIJAŠKI DOM TABOR

 

Ob ustanovitvi dijaškega doma po drugi svetovni vojni so bili dijaki natrpani po sobah v takem številu, da so bili primorani spati na trinadstropnih pogradih. V celem domu ni bilo niti ene učilnice ali prostora za druženje. Učili so se kar v sobah, pogosto v svojih posteljah. Edini večji skupni prostor je bila dvorana, v kateri so kmalu začeli prirejati plese. Prav v tem skritem biseru se bo 73 let pozneje prvič odvil tudi MENT.

 

Kotnikova 4
https://ddt.si

Lokacije
e-remove
Lokacije
MENT Playlist

Apple Music

YouTube

Spotify

Deezer