Follow us:
FB / TW / IG

SRE / 5 FEB
Komuna (Kino Šiška)

Pozor, prihaja HEMI!

18:00 @ Komuna (Kino Šiška)


Vodi: Peter Baroš (SIGIC, SI)

Govorijo: Georges Perot (Athens Music Week, HEMI, GR), Gorjana Jordanovska (Password Production, MK), Marton Naray (SoundCzech, Nouvelle Prague, CZ), Maja Łapuszyńska (Krakowskie Biuro Festiwalowe, PL)


Kako se bodo z novo finančno perspektivo Evropske unije, ki na področje glasbe prinaša znatno višja sredstva za razvoj in profesionalizacijo, soočile države, za katere so značilni majhni in slabše razviti glasbeni trgi, pomanjkanje znanj in slabša vpetost v mednarodni prostor? Eno izmed iniciativ predstavlja HEMI Hub for Exchange of Music Innovation in Central and South-Eastern Europe. Gre za novonastali konzorcij devetih evropskih držav iz regije CSEE, ki bo javnosti prvič predstavljen na MENTu! Štiriletni projekt, ki je namenjen profesionalizaciji in internacionalizaciji te regije na področju glasbenega posla, podpira Evropska komisija.

Podpira HEMI.

ČET / 6 FEB
Komuna (Kino Šiška)

Hitro mreženje:  Spoznajte mednarodne festivale

10:00 @ Komuna (Kino Šiška)

 

Sodelujoči: Clara Dhilly (KuratedBy, Dour Festival, FiftyFifty Lab, BE), Jacob Hagelaars (Le Guess Who?, NL), Jesus Guisado & Cesar Guisado (Monkey Week, ES), Marcel Bieri (B-Sides, CH), Mark Bona (Sziget Festival, HU), Martin Hossbach + Christian Morin (Pop-Kultur, DE), Martin Zaujec (Flaam Festival, SK), Petar Šundić (Bedem Fest, ME), Stefan Kazaryan (Bol Festival, Moscow Music Week, RU), Stefan Weinöhrl (Waves Vienna, AT), Stribor Filić + Vedran Kaligarić (Indirekt Festival, HR)

 

Na MENTu vam nudimo izvrstno priložnost za navezovanje stikov in predstavitev svojega dela nekaterim najbolj cenjenim glasbenim festivalom v Evropi – od Španije do Rusije, od Severnega morja do Balkana. Ne zamudite priložnosti in ustvarite nova poznanstva.

Dogodek zaprtega tipa. Prijave so zaključene. Izbrani sodelujoči bodo obveščeni v ponedeljek, 3. februarja.

Poslušalnica

12:00 @ Komuna (Kino Šiška)


Vodi: Eva Kristina Filipčič (MENT Ljubljana, SI)

Govorijo: Jacob Hagelaars (Le Guess Who, NL), Anton Repka (Pohoda Festival, SK),
Martin Hossbach (Pop-Kultur, DE), Vladica Mladenovski (Zdravo mladi, MKC Skopje, MK)


Skupina bookerjev priznanih mednarodnih festivalov bo imela zmenek na slepo s skladbami izbranih nastopajočih letošnjega MENTa, kjer bodo takoj, neposredno in iskreno podali komentar na slišane komade. Stavimo, da nimate pogosto priložnosti prisluhniti nefiltrirani analizi posameznih skladb s strani festivalskih bookerjev, zato Poslušalnice ne gre zamuditi!

Nagovor: Sally Anne Gross – Trajnostni razvoj kariere glasbenega ustvarjalca     

14:00 @ Komuna (Kino Šiška)

 

Govori: Sally Anne Gross (Univerza Westminster, UK)  

 

Kaj v dobi glasbenega izobilja pomeni trajnostno načrtovati razvoj svoje glasbene kariere? Na predavanju nam bo Sally Anne Gross razkrila, kako se je spremenil naš odnos do glasbe in kako so spremembe vplivale na glasbo ter življenja glasbenih ustvarjalcev. Predstavila bo različne pristope k trajnostnemu načrtovanju glasbene kariere in razložila, kako nam lahko različne metode pomagajo pri doseganju zdravega razmerja med glasbenim in zasebnim življenjem. 

ČET / 6 FEB
M HOTEL HJ

Razrez digitalnega dolarja: Kako se deli prihodek tvojih streamov

11:00 @ M Hotel HJ

 

Vodi: Chris Cooke (CMU, UK)

 

Streaming trenutno predstavlja najbolj dobičkonosno vejo svetovne založniške industrije, ki v zadnjih letih ponovno beleži občutno rast. Po drugi strani pa so mnogi ustvarjalci nezadovoljni s svojimi prihodki na streaming platformah. Predstavitev Chris Cooka, avtorja študije ‘Dissecting The Digital Dollar’, ki jo je objavilo združenje Music Managers Forum UK, bo sistematično razčlenila, kako je zasnovan streaming posel, kako glasbena industrija licencira kataloge streaming platformam ter kako prihodki potujejo skozi celoten sistem, vse do glasbenikov in avtorjev pesmi na koncu verige.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Streaming za neuveljavljene

12:00 @ M Hotel HJ

 

Vodi: Aly Gillani (Bandcamp, UK)

Govorijo: Peter Åstedt (MusicHelp, Live at Heart, SE), Victor Conradsson (Believe Digital, FR), Hannes Tschürtz (InkMusic, AT)

 

Že nekaj časa nam v podzavesti neprestano odzvanja, da je streaming rešitelj glasbene industrije ter da so playliste ključne za razvoj kariere ter preboj v širšo javnost. Toda kakšna je streaming realnost za neuveljavljene, vzhajajoče pevce, glasbenike in producente, še posebej tiste iz manjših, nezahodnih držav, ki izdajajo albume za majhne neodvisne založbe ali celo v samozaložbi? Kakšne so najboljše strategije za izvajalce, ki ne morejo odpreti vrat do najvplivnejših playlist ali preigrati algoritmov? Ali obstajajo stranska vrata za tovrstne izvajalce? Spoznajte zanimive namige in trike, ki pridejo prav pri prodiranju na streaming trg. 

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Bandcamp za glasbenike in založbe

14:00 @ M Hotel HJ

 

Vodi: Aly Gillani (Bandcamp, UK)

 

Bandcamp je spletna glasbena trgovina, kjer milijoni oboževalcev odkrivajo novo glasbo in neposredno podpirajo glasbenike, ki jo ustvarjajo. Ustvarjalci so s prodajo glasbe, majic in drugih suvenirjev na platformi doslej zaslužili več kot 451 milijonov dolarjev, vsak mesec pa številka dodatno naraste za 8 milijonov. Bandcamp tako predstavlja eno pomembnejših orodji za promocijo neodvisnih glasbenikov in založb. Britanski založniški predstavnik in vodja neodvisne založbe Aly Gillani nam bo predstavil, kako ustvarjalci in založbe uporabljajo njihovo platformo, razkril strategije za čim večji dobiček ter pojasnil, kako izstopati na njihovi spletni strani.

Vodenje glasbene založbe v letu 2020 – zgodba Glitterbeat Records

15:30 @ M Hotel HJ

 

Vodi: Miriam Leah Brenner (Kokako Music, NL)

Govori: Chris Eckman (Glitterbeat Records, SI)


V samo sedmih letih je založba Glitterbeat Records postala sinonim za vrhunske svetovne zvoke in petkratna zmagovalka nagrad WOMEX Label Award za najboljšo world music založbo. Pod vodstvom v Seattlu rojenega glasbenika in producenta Chrisa Eckmana je v Ljubljani situirana založba poskrbela za preboj svetovnih izvajalcev, kot so Tamikrest, Gaye Su Akyol, Altın Gün in Trupa Trupa. Poleg tega je domačemu imaginarnemu folk triu Širom pomagala pri preboju na zahodna tržišča, omogočila nastope na večjih mednarodnih festivalih in zagotovila številne presežne recenzije v priznanih svetovnih glasbenih medijih. Prisluhnite zgodbi založbe Glitterbeat in spoznajte, kako uspešno voditi založbo v letu 2020.

Glasbeni mediji v Centralni in Vzhodni Evropi

17:00 @ M Hotel HJ

 

Vodi: Gordon Masson (IQ Magazine, UK)     

Govorijo: Edo Plovanić (Muzika.hr, HR), Michal Parizek (Full Moon Magazine, CZ), Nadya Samodurova (Storona, Lucidvox, RU), Žiga Pucelj (Radio Študent, SI)  

 

Ko je govora o vplivnih glasbenih medijih, nam misli vedno bežijo k anglo-ameriškim velikanom. V centralni in vzhodni Evropi imajo namreč glasbeni mediji zaradi jezikovnih razlik in razdrobljenih trgov že v izhodišču omejen doseg in vpliv. Kljub temu pa tudi tu najdemo prodorne in raznovrstne primere, ki pomembno zaznamujejo in soustvarjajo glasbeno krajino svoje okolice. Spoznajmo Radio Študent, enega najstarejših študentskih radijev v Evropi, Muzika.hr, najpopularnejši glasbeni spletni portal na Balkanu, Full Moon Magazine, eno redkih tiskanih glasbenih revij v regiji, ter ruski glasbeni portal Storona, ki uspešno izpostavlja sveže, še neuveljavljene izvajalce.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

ČET / 6 FEB

M HOTEL AB

Hitro mreženje: Spoznajte slovenske klube in koncertne organizatorje

10:00 @ M Hotel AB

 

Sodelujoči: Andreja Bolčina (Kino Šiška, Channel Zero; Ljubljana, SI), Daniela Kičić (Solar Pulse Music; Maribor, SI), Matevž BItenc (Gala Hala; Ljubljana SI), Mitja Kralj (ŠKUC KSB; Ljubljana, SI), Nik Drozg (Kino Šiška, Level up; Ljubljana, SI), Simon Grbec (MKNŽ; Ilirska Bistrica, SI), Tadej Stolić (Glasbe sveta, Pixxelmusic; Nova Gorica, SI), Tine Hafner (Rdeča Ostriga; Škofja Loka SI), Vladimir Petković (MIKK Murska sobota, SI), Urban Ambrožič (Mladinin oder – Festival LENT; Maribor, SI)

 

Slovenski glasbeni trg je majhen, vendar kljub temu ponuja razvejano mrežo zanimivih koncertnih prizorišč. Na MENTu imate priložnost predstaviti svoj bend nekaterim najbolj referenčnim slovenskim klubom in koncertnim organizatorjem. Skočite na vlak od Murske Sobote do Izole in od Krškega do Kranja ter čez par mesecev nastopite po klubih širom Slovenije.

Dogodek zaprtega tipa. Prijave so zaključene. Izbrani sodelujoči bodo obveščeni v ponedeljek, 3. februarja.

Prihodnost bookinga: Kako razprodati koncert z uporabo podatkov

11:30 @ M Hotel AB

 

Govori: Marcus Fitzgerald (gigmit, DE)

 

Kako streaming vpliva na koncertni posel? Danes imamo na voljo podatke vseh koncertnih obiskovalcev in ljubiteljev glasbe. Raje kot da bi se zanašali na velika imena, so denimo pri Spotifyu svoje koncerte razprodali s pomočjo streaming statistik. Toda kako pridobiti in uporabiti tovrstne podatke iz celotne industrije? Platforma gigmit je zagnala pilotni projekt LASER (podprt s strani Music Moves Europe), ki omogoča dostop, zbiranje in prikazovanje streaming in fanovskih statistik, s čimer bo moč lažje in natančneje oceniti popularnosti ustvarjalca v katerikoli regiji. Kako vse to zgleda? Pridite na predstavitev!    

 

Podpira LASER/gigmit.

Ex-YU založniški trg: Stanje in perspektive

14:30 @ M Hotel AB

 

Vodi: Ira Kolbezen (Glitterbeat Records, SI)

Govorijo: Nikola Jovanović (Kontra, RUNDA, RS), Relja Milanković (Bassivity Digital, RS), Darjo Rot (Nika, SI)

 

Za območje nekdanje Jugoslavije so značilni razkropljeni in majhni glasbeni trgi, ki pa skupaj tvorijo potencialen skupni trg s preko 21 milijoni prebivalcev, ter tudi številčna diaspora po celem svetu. Novoustanovljena RUNDA (Regional Association of Independent Discographers – Balkans), ki povezuje glasbene založnike iz regije, se je lotila sistematične analize vrednosti in značilnosti tega specifičnega založniškega trga. Prvi izsledki bodo služili kot izhodišče za debato o stanju na regionalnem založniškem trgu ter njegovih perspektivah, ki se jih bomo dotaknili iz različnih zornih kotov.

 

Podpira RUNDA.

Predstavitev: Ex-YU koncertni trg

16:00 @ M Hotel AB

 

Govorijo: Miran Rusjan (Moonlee Records, MENT, SI), Tejka Vasiljević (Password Production, MK), Jovana Coka Stanković (Odličan Hrčak, Kontakt, RS), Monika Marušić (The Garden, LAA, Cereal Booking, HR) & Lucija Ivšić (Cereal Booking, HR/AU)

Za mnoge je območje in glasbeni trg nekdanje Jugoslavije še vedno precejšnja neznanka, hkrati pa lahko predstavlja potencialno zanimivo in hvaležno območje za širitev koncertnih aktivnosti. Kratke predstavitve značilnosti koncertnega trga posameznih držav (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Makedonija, BIH) bodo ponudile sistematičen pregled njihovih osnovnih značilnosti in prelet ključnih festivalov, klubov, koncertnih organizatorjev ter uporabnih promocijskih kanalov. Uporaben priročnik za vse, ki razmišljajo o koncertni avanturi po hribovitem Balkanu!    

Turneja po Cesti bratstva in enotnosti

17:00 @ M Hotel AB

 

Vodi: Koen Ter Heegde (Yugofuturism, Subroutine Records, NL)

Govorijo: Miran Rusjan (Moonlee Records, MENT, SI), Tejka Vasiljević (Password  Production, MK), Jovana Coka Stanković (Odličan Hrčak, Kontakt, RS), Monika Marušić (The Garden, LAA, Cereal Booking, HR) 

 

Individualnim predstavitvam koncertnih trgov bo sledila debata, ki bo povezala in dodatno osmislila predstavljene informacije ter ponudila še bolj poglobljen uvid v možnosti za nastopanje po nekdanji skupni državi. Povrh pa bo postregla še z naborom praktičnih nasvetov in predstavitvijo kulturno-fenomenoloških posebnosti regije, ki jih je smiselno poznati ob načrtovanju turneje. Usedite se v kombi in se zapeljite na turnejo po Cesti bratstva in enotnosti!

ČET / 6 FEB

M HOTEL CD

Hitro mreženje: Spoznajte Francoze

10:00 @ M Hotel CD

 

Sodelujoči: Audrey Haas (Junior360, FR), Charly Lurat (Kongfuzi Booking, FR), Clément Dupuis & Marius Mermet (Dur et Doux, FR), Emile Turbet Delof (SPRWD, FR), Hélène Maigné (Jerkov, FR), Jad El Alam (Bleu Citron, FR), Priscilla Brunet-Atide (Dionysiac Tour, FR), Sean Bouchard (Talitres, FR), Xavier Collin (WTPL Music, FR), Xavier Darasse (Voulez-Vous Danser, FR)

 

MENT letos gosti številčnejšo delegacijo glasbenih profesionalcev iz Francije. Poleg francoskega sprejema French Pitch & Brunch zato organiziramo tudi mreženje s pisano druščino francoskih glasbenih profesionalcev, kjer boste lahko spoznali predstavnike booking agencij, koncertne in festivalske organizatorje, založbe in publisherje. Čas je za osvežitev svojega znanja francoščine.

Dogodek zaprtega tipa. Prijave so zaključene. Izbrani sodelujoči bodo obveščeni v ponedeljek, 3. februarja.

Green Metal(Days) – prihodnost je zelena!

11:30 @ M Hotel CD

 

Govorita: Slobodan Milunović (MetalDays, SI), Nika Brunet (MetalDays, SI)       

 

MetalDays je metalski festival v idilični dolini reke Soče s približno 12.000 dnevnimi obiskovalci, ki v zadnjih treh letih za svoja okoljska prizadevanja redno prejema nagrado ‘A Greener Festival Award’. V letu 2019 je festival najavil 5-letni projekt Green Metal(Days), ki napoveduje dodatne okoljske ukrepe, s katerimi želi festival postati eden najčistejših ter ekološko najbolj trajnostnih festivalov na svetu. Kaj vse je moč spremeniti pri izvedbi festivala za manjši okoljski odtis? Na kakšen način vpeljati spremembe in kako se spoprijeti s pričakovanji oziroma zahtevami obiskovalcev?    

Klubi. Izzivi. Rešitve    

14:30 @ M Hotel CD

 

Vodi: Marjan Dewulf (4AD, BE)   

Govorijo: Ben Kamsma (Paradiso, NL), Katarina Deskovič (Gala Hala, SI), Balázs Soós (A38, HU), Frank Dietrich (Gleis 22, DE)

 

Na prvem MENTu smo klube kot osnovno celico koncertne dejavnosti poimenovali FundaMENT. Kakšna je danes klubska realnost? Kako (z)graditi identiteto koncertnega prizorišča? Kako poteka kuriranje koncertnega programa in kakšen je pomen dolgoročne vzgoje občinstva? Kako napolniti klub z manj znanimi, a izvenserijskimi izvajalci? Kje sploh iskati tovrstne presežke v morju ponudb? Kakšna je vloga mednarodnih mrež in platform pri spodbujanju kroženja novih izvajalcev? Kako pomembni so odnos z okolico in mestom ter gentrifikacijski pritiski?

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Predstavitev: Outbreakers’ Lab

16:00 @ M Hotel CD

 

Govori: Magda Chołyst (Artist in Bloom, PL)  

 

Outbreakers’ Lab pod vodstvom HOTS je mentorski kamp za ustvarjalce iz cele Evrope, posvečen vsem, ki iščejo znanje in navdih za preboj meja domačih glasbenih trgov. Od leta 2017 je OBL s podporo različnih evropskih partnerjev gostoval okoli 100 ljudi iz več kot 15 držav. Ustvarjalci imajo na kampu priložnost sodelovati na delavnicah, okroglih mizah in individualnih seansah pod vodstvom strokovnjakov iz različnih sfer glasbene industrije. Obiščite OBL predstavitev, seznanite se s projektom in pridobite informacije, kako sodelovati v letu 2020. 

Delavnica Outbreakers’ Lab: Oblikovanje strategije v glasbeni industriji

16:30 @ M Hotel CD

 

Vodi: Magda Chołyst (Artist in Bloom, PL)   

 

Kje se vidiš čez pet let? Kako svoje umetniške sanje prevedeš v oprijemljive cilje in urnike? Kako si ustvariš podporno ekipo, ki se bo gnala za istimi cilji? Navedenih vprašanj se vsakoletno lotevajo pri Outbreakers’ Lab – mednarodnem mentorskem kampu za mlade bende, ki ga vodi izvozna glasbena pisarna Hungarian Oncoming Tunes. Skupina izbranih ustvarjalcev se za nekaj dni sreča na Madžarskem in s pomočjo vrhunskih mentorjev oblikuje svoje strategije. Pridružite se delavnici, začutite drobec OBL izkušnje ter prisluhnite ključnim idejam za strateško razmišljanje v glasbeni industriji.

ČET / 6 FEB

M HOTEL E

Delavnica: Sinhronizirana Evropa

10:30 @ M Hotel E


Vodijo: Markus Linde (Thag’s Agent, Europe in Synch, DE), Nuno Saraiva (Lusitanian Music Publishing, Europe in Synch, PT), Nis Bøgvad (Copenhagen Film Music, Europe in Synch, DK), João Santos (Lisbon Music Supervision, Europe in Synch, PT), Peter Morey (illustrator, UK), Ren Horvath (Eastaste, BUSH, HU), Tomaž Apohal (Yootree Creative, SI)


Glasba v reklamah, v filmih in na televiziji – eden ne more brez drugega! Neprestana potreba po glasbi je postala eden ključnih preživitvenih faktorjev za glasbeno industrijo. Delavnica bo za omizje posedla glasbene profesionalce in akterje iz sveta oglaševanja, filma in televizije. Vodje delavnice bodo predstavili vse sodelujoče strani in njihove posebnosti ter naslovili izzive v medsebojnih odnosih. Delavnica bo ponudila neposredno, obojestransko in oprijemljivo učno izkušnjo z namenom vzpostaviti skupno polje delovanja in željo po izboljšanju sodelovanja ter poslovnih priložnosti. 


Dogodek zaprtega tipa (največ 10 udeležencev). Prijave so zaključene.
Če je odprto še kakšno prosto mesto, lahko preverite na conference@ment.si.

 

Celodnevna delavnica z odmorom (2x3h). Namenjena mladim glasbenim profesionalcem in podjetjem. Zaželeno aktivno sodelovanje in izkušnje na področju sinhronizacije. 

 

Podpira by Europe in Synch.

PET / 7 FEB
Komuna (Kino Šiška)

Hitro mreženje:  Spoznajte mednarodne festivale

11:00 @ Komuna (Kino Šiška)

 

Sodelujoči: Clara Dhilly (KuratedBy, Dour Festival, FiftyFifty Lab, BE), Jacob Hagelaars (Le Guess Who?, NL), Jacopo Beta (Linecheck, IT), Jesus Guisado & Cesar Guisado (Monkey Week, ES), Marcel Bieri (B-Sides, CH), Mark Bona (Sziget Festival, HU), Martin Hossbach & Christian Morin (Pop-Kultur, DE), Martin Zaujec (Flaam Festival, SK), Petar Šundić (Bedem Fest, ME), Stefan Kazaryan (Bol Festival, Moscow Music Week, RU), Stefan Weinöhrl (Waves Vienna, AT), Stribor Filić + Vedran Kaligarić (Indirekt Festival, HR)

 

Na MENTu vam nudimo izvrstno priložnost za navezovanje stikov in predstavitev svojega dela nekaterim najbolj cenjenim glasbenim festivalom v Evropi – od Španije do Rusije, od Severnega morja do Balkana. Ne zamudite priložnosti in ustvarite nova poznanstva.

Dogodek zaprtega tipa. Prijave so zaključene. Izbrani sodelujoči bodo obveščeni v ponedeljek, 3. februarja.

V pogovoru s Clémence Renaut

13:00 @ Komuna (Kino Šiška)

 

Vodi: Anna Mašátová (novinarka, menedžerka, CZ)     

Govori: Clémence Renaut (ATC Live, FR)      

 

Clémence Renaut je svoje prve korake v svetu bookinga naredila najprej kot promotorka pri agenciji SUPER! in kasneje kot agentka pri Elastic Artists, vse dokler se ni leta 2016 pridružila ekipi ATC Live. Trenutno večinoma sodeluje z mlajšo generacijo mednarodnih ustvarjalcev, kot so Mac DeMarco, Frankie Cosmos in Black Country, New Road. Kot ena izmed predstavnic novega vala booking agentov nam bo Clémence predstavila svojo vizijo in razumevanje trenutnih smernic na področju koncertnega posla.

V pogovoru z Robom Challicem

15:00 @ Komuna (Kino Šiška)

 

Vodi: Tony Duckworth ([PIAS] Poland and Eastern Europe, PL)   

Govori: Rob Challice (Paradigm Agency, UK)

 

Rob Challice, ena pomembnejših figur britanske glasbene industrije, se lahko pohvali z več kot 36 leti izkušenj kot agent, promotor in organizator festivalov. Bil je med ustanovitelji booking agencije Coda Agency, ki se je nedavno združila s Paradigm Agency, seznam glasbenikov, s katerimi sodeluje, pa med drugimi vključuje imena, kot so Bon Iver, Calexico, Sufjan Stevens in Warpaint. Prisluhnimo, kaj o trenutni situaciji in prihodnosti koncertne dejavnosti meni ena izmed nespornih avtoritet glasbenega posla.

PET / 7 FEB

M HOTEL HJ

Omizje agentov – Dan po moMENTu

11:00 @ M Hotel HJ


Vodi: Rok Košir (R.O.K. booking & management, SI)

Govorijo: Clémence Renaut (ATC Live, FR), Lucy Atkinson (Earth Agency, UK), Marijn Westerlaken (BLiP Agency, NL), Christian Kirmes Kühr (Powerline Agency, DE) 


Zadnji konferenčni dan bomo začeli s pregledom najrazburljivejših nastopov prvih dveh dni letošnjega MENTa – ustvarjalcev, ki so se najbolj vtisnili v spomine izbranih booking agentov in agentk. Kako sploh poteka A&R proces booking agenta? Kje iščejo nove upe? Kateri so ključni kriteriji za izbiro? Kako dolgo spremljajo potencialne varovance? Ter nenazadnje, kaj je prva stvar, ki jo zjutraj naredi agent, po tem ko je minulo noč na odru nenadejano opazil novega izvenserijskega izvajalca ali izvajalko?

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Festivali med Alpami in Uralom

14:00 @ M Hotel HJ

 

Vodi: Vasil Gjuroski (RakettNatt, Winterland, NO)     

Govorijo: Ivana Jelača (INmusic Festival, HR), Filip Košťálek (Colors of Ostrava, CZ), Stefan Kazaryan (Bol Festival, Moscow Music Week, RU), Titus Carole (Electric Castle, RO)

 

V zadnjem desetletju se je drastično povečalo število glasbenih festivalov tudi v osrednji in vzhodni Evropi – velikih, manjših, nišnih in samosvojih. S kakšnimi izzivi se srečujejo organizatorji festivalov v državah s šibkejšo festivalsko tradicijo ter zlasti manjšo kupno močjo? Kako si izboriti zveneče festivalske headlinerje? Kako biti konkurenčen z ostalimi festivali? Kako zadovoljevati potrebe in specifike lokalne publike? Ali obstajajo morebitne prednosti v primerjavi z zahodnimi festivali?    

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

PET / 7 FEB

M HOTEL AB

Hitro mreženje: Spoznajte ex-YU klube in koncertne organizatorje

11:00 @ M Hotel AB

 

Sodelujoči: Anton Premec (KSET, HR), Branimir Kopecky & Perica Štefan (Hangtime Agency, HR), Danijel Badanjak & Kornel Šeper (Mochvara, HR), Dragan Vuković (Repeta Booking, Zelenkovac Jazz Festival, Kantarion, SI/BA), Hrvoje Jelković (Azimut Šibenik, HR), Lina Ugrinovska (Password Production, MK), Nikola Hajduković (Kvaka 22, RS), Ozren Lazić (CK13, RS), Predrag Ivanović & Jovana Coka Stanković (Elektropionir, Odličan hrčak booking agency, Kontakt, RS), Ronald Panza (OKC Abrasević, BA), Vladica Mladenovski (MKC Skopje, MK), Željko Pendić (Distune, HR)

 

Letošnji MENT ponuja sistematično predstavitev koncertnega trga držav nekdanje Jugoslavije, kar bomo nadgradili s hitrim mreženjem, na katerem boste lahko spoznali nekatere ključne koncertne organizatorje in klube iz tega območja. Izkoristite edinstveno priložnost za navezavo osebnih stikov na hribovitem Balkanu.

Dogodek zaprtega tipa. Prijave so zaključene. Izbrani sodelujoči bodo obveščeni v ponedeljek, 3. februarja.

Hali Gali – Mlada srbska scena

13:00 @ M Hotel AB

 

Vodi: Ines Midžan (Radio Študent, SI)

Govorijo: Marko Radojković (Kišobran, RS), Veljko Milinković (Vizelj, RS), Mihajlo Đorović (Zicer inc, RS), 

Andrea Tešanović (Noćne more, RS)    

 

Hali Gali je iniciativa srbskega benda Vizelj, serialke Noćne more in kolektiva Kišobran s ciljem ustvariti platformo za predstavljanje najnovejšega, najsodobnejšega in najzanimivejšega iz srbske glasbene in umetniške scene. Osrednji dogodek Hali Gali je dnevni festival z bendi in elektronskimi live acti, ki se odvija na različnih odrih. Poleg tega ekipa izdaja fanzin, ki vključuje izbor obetavnih vizualnih umetnikov iz podzemne scene, in glasbeno kompilacijo z bendi, ki nastopajo na festivalu, pripravlja pa tudi izmišljeno TV oddajo “Muzička atrakcija”, v kateri predstavljajo videospote glasbe iz kompilacije. Ekipa Hali Gali bo predstavila svojo iniciativo in nam razložila, kako jim je uspelo povezati srbsko glasbeno sceno.

Glasbeni PR v 2020+

15:00 @ M Hotel AB

 

Govorita: Bee Adamic (Liberty Music PR, UK), Adam Al-Hilali (Liberty Music PR, UK)

 

Prehod v digitalno dobo je dodobra pretresel pomen in vpliv tradicionalnih promocijskih poti za plasiranje novih muzik, hkrati pa odprl vrata novim, bolj inovativnim in kreativnim pristopom iskanja in nagovarjanja občinstva. Kakšno je torej razmerje moči danes? Kaj vse je na voljo, ko je govora o glasbenem PR-ju? Kam in kako usmeriti svojo energijo, čas in denar za pridobivanje novih publik?  

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

PET / 7 FEB

M HOTEL CD

Predstavitev Europe in Synch: Razkorak v znanju o sinhronizaciji – Kako povezati glasbo in oglaševanje

13:30 @ M Hotel CD


Vodijo: Markus Linde (Thag’s Agent, Europe in Synch, DE), Nuno Saraiva (Lusitanian Music Publishing, Europe in Synch, PT), Nis Bøgvad (Copenhagen Film Music, Europe in Synch, DK)


Iniciativa Europe in Synch združuje profesionalce iz glasbenega sveta in akterje iz sveta oglaševanja, filma in televizije z namenom neposrednega izmenjevanja znanj ter izkušenj za vzpostavitev skupnega polja delovanja, izboljšanje sodelovanja in ustvarjanje novih poslovnih priložnosti. Predstavljen bo projekt Europe in Synch in rezultati delavnice Sinhronizirana Evropa, ki se bo odvila dan prej.  

Predstavitev: Banding

14:30 @ M Hotel CD

 

Vodita: Daniel Somló (Banding, Eastaste, HU), Suzanne Ranovich (Banding, HU)  


Banding je aplikacija in storitev za povezovanje bendov in DJ-jev z namenom širjenja baze svojih oboževalcev skozi izmenjavo nastopov, igranje pred občinstvi sorodnih bendov, medsebojno podporo in promocijo. Kratka predstavitev je odprta za vse, ki vas zanima ta prelomna aplikacija, je pa tudi odličen uvod v delavnico, ki ji bo sledila.

Podpira Banding.

Delavnica: Banding – Match-making tukaj in zdaj

15:00 @ M Hotel CD


Vodita: Daniel Somló (Banding, Eastaste, HU), Suzanne Ranovich (Banding, HU)

 

Banding je aplikacija in storitev za povezovanje bendov in DJ-jev z namenom širjenja baze oboževalcev skozi izmenjavo svojih nastopov, igranje pred občinstvi sorodnih bendov, medsebojno podporo in promocijo. Na delavnici vam bo Banding ekipa pomagala najti vam sorodne ustvarjalce in individualno prestavila vse ključne možnosti ter ovire.         


Dogodek zaprtega tipa (omejeno število mest). Prijave so zaključene.

Podpira Banding.

e-remove
Konferenca
MENT Playlist

Apple Music

YouTube

Spotify

Deezer