Follow us:
FB / TW / IG
Konferenca govorci

Adam Al-Hilali (Liberty Music PR, UK)

 

Adam je soustanovitelj podjetja Liberty Music PR, ki se ukvarja s produkcijo razburljivih kreativnih kampanj za glasbenike na vseh ravneh, vključujoč digitalni marketing, družbena omrežja, vplivneže in pomembne playliste. Ustvarja tudi svojo ‘future pop’ glasbo z vplivi 80. in 90. let, ki jo izdaja pod imenom ADAL.

Konferenca govorci

Aly Gillani (Bandcamp, UK)

 

Aly je skrbnik evropskih založb na spletni glasbeni trgovini Bandcamp, cvetoči globalni glasbeni skupnosti, kjer oboževalci odkrivajo nove ustvarjalce, se z njimi povezujejo in jih neposredno nagrajujejo za njihovo delo. Skrbi za širjenje in upravljanje rastoče mreže založb in ustvarjalcev, ki Bandcamp uporabljajo za povezovanje s svojimi fani. Je ustanovitelj in A&R založbe First Word Records, dobitnice nagrade Worldwide Awards Label of the Year 2019, kjer med drugimi najdemo imena, kot so Children Of Zeus, Tall Black Guy in Eric Lau. Več let je bil organizator klubskih serialk Funky Mule in New Bohemia v Leedsu. Je tudi priznan didžej z rednimi gostovanji po številnih evropskih klubih ter na londonskih radijih Balamii in Worldwide FM.

Konferenca govorci

Andrea Tešanović (Noćne more, RS)

 

Andrea je producentka in kreativna direktorica. Deluje na področju subkulturnega menedžmenta s projekti, kot sta serialka Noćne more ter iniciativa Hali Gali, ki promovira novo srbsko umetniško in glasbeno sceno. Je tudi dolgoletna sodelavka znanega beograjskega kluba Drugstore in novega umetniškega središča Dim Art Hub.

Konferenca govorci

Anna Mašátová (glasbena novinarka, menedžerka, CZ)

 

Anna je svobodna glasbena novinarka, vodja za odnose z javnostmi pri Ameba Production (festivala Rock for People in Nouvelle Prague), članica komisije za podeljevanje subvencij na Ministrstvu za kulturo za področje alternativne glasbe in ustanovna članica združenja Music Managers Forum Czech Republic. Je tudi menedžerka belorusko-češkega dvojca Zabelov Group in kantavtorja Davida Pomahača.

Konferenca govorci

Balázs Soós (A38, HU)

 

Balázs je na madžarski koncertni sceni aktiven od leta 2005. Trenutno je promotor in booker pri klubu A38 in različnih madžarskih poletnih festivalih. Kot solastnik Skalar Music Hungary in Phoenix Music spada med vodilne domače promotorje. Balázs je poznavalec evropskega glasbenega posla z več kot petnajstimi leti izkušenj na področju bookinga in organiziranja turnej. Kot prvi domači promotor za imena, kot so Dropkick Murphys, Enter Shikari ter Parkway Drive, uspešen tudi z gostovanji žanrsko različnih ustvarjalcev kot Off The Earth, Rodrigo y Gabriela, The Umbilical Brothers in Caro Emerald, Balázs velja za pomembno figuro madžarske nažigaške kitarske scene.   

Konferenca govorci

Bee Adamic (Liberty Music PR, UK)

 

Bee je soustanoviteljica podjetja Liberty Music PR, ki se ukvarja s produkcijo razburljivih kreativnih kampanj za glasbenike na vseh ravneh, vključujoč digitalni marketing, družbena omrežja, vplivneže in pomembne playliste. Je tudi ustanoviteljica MAMI, kolektiva mam v glasbeni industriji, ki spodbuja in daje moč prihajajoči generaciji žensk v glasbeni industriji. Bee je menedžerka sint-pop projekta ADAL ter kuratorka koncertnih dogodkov in odrov na različnih festivalih, med katerimi je tudi The Great Escape.

Konferenca govorci

Ben Kamsma (Paradiso, NL)

 

Ben je booker in promotor pri amsterdamskem koncertnem prizorišču Paradiso od leta 1992. Njegova prva produkcija je bil klubski showcase festival London Calling, ki ga organizira še danes. Trenutno je odgovoren za približno polovico bookingov pri Paradisu. Tam je zagnal tudi programa Indiestad (indie) in Sugar Mountain (roots & Americana) s ciljem nasloviti potencialne publike za bolj specifične glasbene sloge. Paradiso je neodvisno koncertno prizorišče, ki deluje od leta 1968, situirano v stari cerkvi z glavno dvorano za 1500 ljudi in manjšim klubom za 250 ljudi. Od leta 2008 se je število prizorišč/cerkev, kjer organizirajo koncerte, občutno povečalo. Leta 2019 so organizirali 1400 dogodkov s skupno okoli 700 tisoč obiskovalci.

Konferenca govorci

Chris Cooke (CMU, UK)

 

Chris je soustanovitelj in generalni direktor podjetja CMU (Complete Music Update), ki ljudem pomaga razumeti glasbeni posel in delovati v njem. To počne skozi platforme, kot so bilten CMU Daily, podkast Setlist, spletna knjižnica CMU Trends, svetovalni enoti CMU Insights in CMU Pathways ter platforma za iskanje talentov CMU:DIY. Je tudi programski vodja osrednjih konferenčnih sklopov pri showcase festivalu The Great Escape in avtor knjige Dissecting The Digital Dollar. CMU je del Chrisovega podjetja 3CM UnLimited, ki se ukvarja z mediji in komunikacijo.   

Konferenca govorci

Chris Eckman (Glitterbeat Records, SI)

 

Chris je ameriški glasbenik, skladatelj, producent, pedagog in lastnik založbe, ki se je v glasbenem poslu znašel sredi 80. let kot ustvarjalec na seattelski glasbeni sceni. Njegov bend The Walkabouts je bil eden izmed prvih, ki so podpisali za legendarno grunge založbo Sub Pop, kasneje pa so nekaj albumov izdali tudi pri Virgin Records. Kot producent je sodeloval pri več kot 30 albumih svetovnih ustvarjalcev, kot so Tamikrest, Aziza Brahim in Bassekou Kouyaté. Leta 2013 je soustanovil večkrat nagrajeno založbo Glitterbeat Records, ki se posveča »živahnim globalnim zvokom«.

Konferenca govorci

Christian Kirmes Kühr (Powerline Agency, DE)


Potem ko je svojo agencijo vodil več kot pet let se je Christian (bolje znan kot Kirmes) leta 2017 zaposlil pri Powerline Agency, booking agenciji in koncertnemu promotorju iz Berlina. Pri agenciji Powerline trenutno dela kot agent, čigar evropski seznam varovancev vključuje bende, kot so Jonathan Bree, Crack Cloud, Kikagaku Moyo, Omni, Princess Chelsea, Decibelles, Wand in številni drugi. Kot agent za Nemčijo pa zastopa tudi bende King Gizzard and the Lizard Wizard, Oh Sees, Alex Cameron, Black Midi, Lubomyr Melnyk, KOKOKO!, Squid, Ty Segall…

Konferenca govorci

Clémence Renaut (ATC Live, FR)


Po petih letih organiziranja koncertnih dogodkov pri pariški agenciji SUPER!, je Clémence leta 2010 postala booking agentka pri Elastic Artists, šest let kasneje pa se je pridružila booking agenciji ATC Live. Seznam njenih aktualnih varovancev med drugimi vključuje imena, kot so Mac DeMarco, Aldous Harding, Alex Cameron, Black Midi, Natalie Prass, No Age, Frankie Cosmos, Beach Fossils, Black Country, New Road…

Konferenca govorci

Daniel Somlo (Banding, Eastaste, HU)

 

Zadnjih osem let Daniel dela kot A&R pri Eastaste.net in kot vodja bookinga pri Budapest Showcase Hub. Sodeloval je že z več sto bendi in si zgradil široko mrežo poznanstev s ključnimi figurami evropske glasbene industrije. Pred slabim letom se je pridružil ekipi Banding, prihajajoče aplikacije, namenjene bendom in didžejem, ki deluje kot posrednik za medsebojno izmenjavo koncertov in kontaktov, o kateri bo govoril na letošnjem MENTu.

Konferenca govorci

Darjo Rot (Nika, SI)

 

Darjo je ena osrednjih figur na področju glasbenega založništva v Sloveniji. Leta 1989 je postal soustanovitelj založbe Nika, ki je kmalu postala zastopnik za tuje založbe Roadrunner, Alternative Tentacles in Nuclear Blast, nato pa se je zastopništvo za Slovenijo razširilo še na Croatia Records in Warner Music, s katerima še vedno sodeluje. Ob tem je Nika tudi velik proizvajalec fonogramov za domače izvajalce Laibach, Klemen Klemen, Big Foot Mama, Siddharta in mnoge druge. Nika, ki jo še danes uspešno vodi Darjo, je v preteklih letih predstavila svojo lastno aplikacijo za pametne telefone, pomagala pri ustanovitvi kolektivne organizacije IPF ter sodelovala pri akcijah preprečevanja piratstva na spletu in ozaveščanja o intelektualnih pravicah.

Konferenca govorci

Désirée J. Vach (Snowhite Records, Ingrooves, DE)

 

Désirée je najprej delala za berlinsko neodvisno založbo Kitty-Yo (Peaches, Gonzales…), ki jo je leta 2006 zapustila in prevzela vodenje neodvisne založbe Weekender Records Germany. Od te se je poslovila leta 2009, ko je ustanovila Snowhite Records & Artist Management (Zoot Woman, JATA…). Je tudi soustanoviteljica iniciative Music Industry Women pri VUT (Association of Independent Music Companies Germany), ki se bori za enakost spolov na glasbeni sceni. Trenutno dela v Berlinu kot zastopnica GSA teritorija (Nemčija, Švica, Avstrija) za Ingrooves Music Group.

Konferenca govorci

Edo Plovanić (Muzika.hr, HR)

 

Edo je inovativen glasbeni profesionalec. Je ustanovitelj in urednik vodilnega glasbenega portala v regiji Muzika.hr. Sodeluje pri globalnih projektih in odborih – od mentorstva inovatorjem pri Združenih narodih v New Yorku do produkcije televizijskih oddaj in hekerskih maratonov na področju glasbenih tehnologij. Edo je pripovedovalec in strateški svetovalec, ki sodeluje s talenti, zagonskimi podjetji in velikani zabavne industrije. Trenutno dela in živi med New Yorkom in Zagrebom.

Konferenca govorci

Eva Kristina Filipčič (MENT Ljubljana, SI)

 

Tri resnice, ena laž: 1) Eva Kristina se je glasbenem poslu znašla kot prostovoljka na prvi ediciji festivala MENT, del osrednje ekipe pa je postala leta 2017. Trenutno dela kot asistentka menedžmenta in booking asistentka. 2) Delala je kot menedžerka, promotorka, bookerka, novinarka in tour menedžerka, zdaj pa se večinoma posveča festivalom. 3) Pripravlja magistrsko nalogo iz metafizike. 4) Eva ljubi trap.

Konferenca govorci

Filip Košťálek (Colours of Ostrava, CZ)

 

Filip je booker in član programske ekipe festivala Colours of Ostrava, največjega mednarodnega festivala na Češkem. Sodeluje tudi pri drugih projektih podjetja Colour Production, kot sta Czech Music Crossroads (mednarodna glasbena konferenca in showcase festival) in Festival in the streets (neprofitni multidisciplinarni festival v javnem prostoru).

Konferenca govorci

Frank Dietrich (Gleis 22, DE)  

 

Frankova strast za booking sega v leto 1988, ko je v univerzitetnem mestu Münster začel organizirati punk in indie koncerte na »naredi sam« način. Skupaj s prijatelji je nato leta 1991 ustanovil Gleis 22 Concert Team. Od takrat poleg osrednje službe vodje bara v lokalnem kulturnem centru Fachwerk opravlja vlogo bookerja za priznano mestno koncertno prizorišče Gleis 22. Frank kurira tudi koncertni program institucije State Museum of Art and Culture v Münstru in podpira mlade ustvarjalce z delavnicami o bookingu.

Konferenca govorci

Georges Perot (Athens Music Week, HEMI, GR)

 

Georges je na podlagi dveh desetletij izkušenj v različnih sferah glasbenega ekosistema leta 1998 ustanovil MESO Events in si zadal cilj ustvariti nacionalno mrežo za organizatorje grškega festivala European Music Day. Ta danes velja za enega večjih zunanjih glasbenih dogodkov v jugovzhodni Evropi. Sodeloval je pri številnih mednarodnih projektih, od leta 2008 pa deluje tudi kot svetovalec in povezovalec  pri evropskih projektih kulturne in kreativne industrije. Je soustanovitelj in kurator festivala Athens Music Week, ustanovni član EURICCA in ELMA ter projektni koordinator iniciative HEMI.

Konferenca govorci

Gordon Masson (IQ Magazine, UK)

 

Gordon, nekdanji astronavt in kaskader z več kot 30 leti izkušenj kot novinar, trenutno dela kot urednik revije IQ Magazine. Pred njegovim zelo opevanim odhodom na drugo stran Pacifika je bil mednarodni urednik pri Billboardu. Poleg opravljanja različnih ambasadorskih vlog pri Združenih narodih je Gordon svetoval tudi številnim glasbenim založbam in drugim organizacijam v glasbeni industriji. Pred selitvijo v London je razvil pionirske programe za vzrejo nekaterih ogroženih vrst. Dve leti je preživel v Washingtonu, kjer je objavljal protokole za vesoljsko in satelitsko industrijo, v zgodnjih devetdesetih pa je bil poročevalec pri različnih škotskih časopisih.

Konferenca govorci

Gorjana Jordanovska (Password Production, MK)

 

Kot velika ljubiteljica literature, umetnosti in filma je Gorjana med leti 2013 in 2017 sodelovala pri organizaciji mednarodnega sejma sodobne umetnosti Paratissima Skopje. Od leta 2017 večino časa posveča podjetju Password Production, kjer skrbi za logistiko in koordinacijo na nekaterih najbolj priljubljenih makedonskih festivalih, kot so D Festival, Taksirat in Green Beach Festival, da ne omenjamo PIN Music Conference & Showcase, ki je od leta 2019 del mreže INES festivalov.

Konferenca govorci

Ines Midžan (Radio Študent, SI)

 

Najprej kot šankistka, kasneje kot programska sodelavka v enem izmed klubov na ljubljanski Metelkovi, je Ines postopoma spoznavala različne elemente glasbenega sveta od organizacije in promocije glasbenih dogodkov do pospravljanja po njih. Trenutno dela na Radiu Študent kot tonska tehnica, sodelavka glasbene redakcije in skrbnica za socialna omrežja.

Konferenca govorci

Ira Kolbezen (Glitterbeat Records, SI)

 

Kot glasbena navdušenka je Ira svojo kariero pričela leta 2014 kot producentka in vodja pisarne na Zavodu Druga godba Ljubljana, kjer je trenutno članica programskega odbora festivala Druga godba. Danes je Ira v prvi vrsti vodja digitalne administracije in prodaje pri glasbeni založbi Glitterbeat Records ter nova članica ekipe festivala MENT Ljubljana.      

Konferenca govorci

Ivana Jelača (INmusic Festival, HR)

 

Ivana, aktivna soustvarjalka hrvaške umetniške scene od leta 2007, je sodelovala pri številnih umetniških projektih in bila do leta 2011 sodelavka platforme za sodobno umetnost Kontejner. Med letoma 2010 in 2014 je bila ena izmed kuratork Galerije Močvara v Zagrebu. Od leta 2011 pa je ena ključnih članic osrednje ekipe festivala INmusic, pri katerem je med 2011 in 2013 opravljala vlogo projektne vodje evropskega kulturnega projekta Multiculturalism in Music, od leta 2013 pa je prevzela vlogo bookerke festivala INmusic.

Konferenca govorci

Jacob Hagelaars (Le Guess Who?, NL)

 

Jacob je eden izmed programskih vodji neodvisnega nizozemskega mednarodnega festivala glasbe in umetnosti Le Guess Who? v Utrechtu, ki se posveča predstavljanju zapostavljenih in manj znanih svetovnih ustvarjalcev. Festivalski program delno sestavijo posebej izbrani kuratorji, ki kurirajo posamične odre, drugi del razgibanega seznama ustvarjalcev pa izbere festival sam.

Konferenca govorci

João Santos (Lisbon Music Supervision, Europe in Synch, PT)

 

João, ustanovitelj Lisbon Music Supervision, dela kot glasbeni svetovalec v filmski in oglaševalski industriji. Sodeloval je pri portugalskem filmu Variações. Poleg tega je glasbenik in skladatelj v bendu The Happy Mess, njegova kariera pa vključuje tudi druge projekte, kot sta Mirror People in Lusitanian Ghosts. João je ustanovni član in izvršni koordinator iniciative Europe in Synch.

Konferenca govorci

Jovana Coka Stanković (Odličan Hrčak, Kontakt, RS)

 

Po skoraj 15 letih za koncertno zaveso je Coka razvila svojevrstno odvisnost – ne od glasbenega posla, pač pa od življenja. V njem najdemo več ljubezni, med njimi tudi beograjsko založbo in koncertno agencijo Odličan Hrčak, kjer vodi odnose z javnostmi in organizacijo dogodkov. Agencija Odličan Hrčak je partnerka številnih srbskih festivalov in klubov, kjer Coka dela kot stage managerka. Je soustanoviteljica beograjskega showcase festivala Kontakt. Ne nazadnje pa je tudi človeška budilka, ki Beograjčane zbuja kot voditeljica jutranjega programa Rock Radia Beograd.

Konferenca govorci

Katarina Deskovič (Gala hala, SI)   

 

Kaja je vodja ljubljanskega kluba Gala hala od leta 2001, kar pomeni, da je v glasbenem biznisu že zavidljivih devetnajst let. Samo vodenje kluba bi bilo zanjo premajhen izziv, zato je ves čas tudi trdno vpeta v organizacijo koncertov in koncertnih ciklov, delo z mladimi, formalna in neformalna usposabljanja, založbo Kapa Records, različna mednarodna sodelovanja in delo z glasbenimi skupinami. Neuradno bo kmalu diplomirala na temo »Kako delati v življenju to, kar imaš rad, in obenem ne izgoreti«.

Konferenca govorci

Koen Ter Heegde (Subroutine Records, Yugofuturism, NL)

 

Kot neodvisni promotor, agent in vodja založbe Koen deluje v lokalnem in evropskem podzemlju že dvajset let. Leta 2005 je soustanovil založbo Subroutine Records, ki je doslej izdala glasbo več kot 40 nizozemskih ustvarjalcev. Njegova booking platforma Yugofuturism predstavlja glasbena imena iz centralne in vzhodne Evrope ter Rusije (npr. Repetitor in Shortparis) na Nizozemskem, deluje pa tudi v obratni smeri (npr. The Homesick in The Sweet Release of Death). Je tudi kurator na festivalu Welcome to the Village ter promotor v WORM Rotterdam in OCCII Amsterdam.

Konferenca govorci

Lucija Ivšić (Cereal Booking, HR/AU)

 

Lucija je v Melbournu situirana hrvaška glasbenica, menedžerka, booking agentka, neodvisna producentka in kreativna podjetnica. Pri štirinajstih je ustanovila bend Punčke, s katerim je nastopila po vsem svetu in izdala pet albumov. Med magistrskim študijem geomatike je delala pri agenciji Los Angeles in neodvisno producirala večje umetniške festivale. Po večletnem sodelovanju z alternativnimi ustvarjalci iz celega sveta je ustanovila Cereal Booking, neodvisno agencijo za menedžment in booking, kjer zastopa Haiku Garden, Jonathan in Sonio Calico ter občasno organizira turneje za večja imena, kot so Algiers, Zepherin Saint in Surf Curse.

Konferenca govorci

Lucy Atkinson (Earth Agency, UK)


Having worked in agencies and developing a live roster for the past 5 years, Lucy’s current range of artists are cutting edge diverse but orientated towards progressive and alternative pop with a mainstream potential, hosting acts such as Dorian Electra, Skinny Pelembe, Iglooghost, and Dawn Richard amongst others.

Konferenca govorci

Magda Chołyst (Artist in Bloom, PL)

 

Magda je ustanoviteljica varšavske kreativne delovne platforme in potujoče pop-up šole Artist in Bloom. Kot inštruktorica z Ericsson certifikatom z ustvarjalci sodeluje pri uresničevanju pogumnih vizij in kreativnih idej v oprijemljive projekte, cilje in strategije. Kot pedagoginja inovativne danske metode Kaospilot snuje delavnice in izobraževalne dogodke, ki spodbujajo razvoj kompetenc za glasbeno industrijo današnjega in jutrišnjega dne. Sodelovala je s številnimi kulturnimi institucijami, festivali in umetniškimi šolami na Poljskem in drugod. Med njenimi partnerji najdemo Hungarian Oncoming Tunes, Don’t Panic! We’re From Poland, Warsaw Music Week in številne druge.

Konferenca govorci

Marcus Fitzgerald (gigmit, DE)     

 

Od leta 2001 Marcus deluje kot koncertni in festivalski promotor ter glasbeni svetovalec in menedžer. Leta 2012 je ustanovil podjetje gigmit in postal generalni direktor. Spletna booking platforma gigmit služi za povezovanje promotorjev in glasbenikov ter lajšanje celotnega procesa dogovarjanja koncertov. Leta 2017 je z osmimi evropskimi showcase festivali ustanovil INES, mrežo inovativnih evropskih showcase festivalov, leta 2018 je zagnal marketinško iniciativo za digitalni koncertni marketing Live Music Accelerator Berlin (LMAB), leta 2019 pa projekt LASER (Live Artist Search Engine and Recommendations), pri katerem želijo analitične podatke uporabljati za pomoč pri bookingu.    

Konferenca govorci

Marijn Westerlaken (BLiP Agency, NL)

 

Marijn od leta 2014 dela kot booking agent pri amsterdamski agenciji Blip Agency, pri kateri glasbeni booking združujejo z menedžmentom. Seznam njenih varovancev iz celega sveta, ki ustvarjajo nekje med jazzom, nezahodnimi, indie in elektronskimi muzikami, med drugimi vključuje Altin Gün, The Mauskovic Dance Band, King Ayisoba in The Ex.

Konferenca govorci

Marjan Dewulf (4AD, BE)


Umetnostna zgodovinarka Marjan se je v glasbeno industrijo usmerila leta 2003. Kmalu se je izkazalo, da sta močna “naredi sam” filozofija ter predanost kulturi in naravi popolni izhodišči za vztrajanje v tem poslu. Trenutno dela kot poslovodja in vodja evropskih projektov pri klubu Muziekclub 4AD, majhnemu, mednarodno uveljavljenemu belgijskemu koncertnemu prizorišču. Posveča se čezmejnim in medsektorskim temam, kot so kulturna dediščina, trajnostni razvoj, podpora umetnikom in mednarodno sodelovanje koncertnih prizorišč.

Konferenca govorci

Marko Radojković (Kišobran, RS)

 

Marko alternativno umetniško sceno in podzemno kulturo skozi delovanje kolektiva Kišobran promovira od leta 2008. Njihovi trenutno največji projekti so: serialka Kišobran, Zaokret in Sprat Bar, klub Elektropionir, festivali Hali Gali, Picnic in Huteneni, showcase konferenca Kontakt, iniciativa Piano Sky, založba in booking agencija Pop Depresija /  Kišobran ter radijska oddaja Kišobran na Radiu Aparat. Poleg tega je aktivno udeležen tudi na umetniški in glasbeni sceni kot VJ ter član domnevno najboljšega benda na svetu Benjd.

Konferenca govorci

Markus Linde (Thag’s Agent, Europe in Synch, DE)

 

Markus ima dolgo zgodovino v glasbenem poslu, publishingu in glasbenem menedžmentu, podjetje Thag’s Agent zdaj vodi že več kot 16 let. Njihove storitve vključujejo pridobivanje licenc za uporabo glasbe v filmu in oglaševanju, pri čemer kreativno uporabljajo široko paleto različnih virov. Markus se lahko pohvali z dolgim seznamom glasb, ki jih je plasiral v domače in mednarodne oglaševalske kampanje, filme in TV produkcije. Je ustanovni član in projektni vodja iniciative Europe in Synch.

Konferenca govorci

Martin Hossbach (Pop-Kultur, DE)

 

Od leta 2014 je Martin sokurator berlinskega glasbenega festivala Pop-kultur. V zadnjih 15 letih je kot glasbeni svetovalec sodeloval pri več kot 60 nemških umetniških celovečercih. Leta 2012 je ustanovil založbo Martin Hossbach, pri kateri izdaja glasbo nemških ali berlinskih glasbenikov. Leta 2019 je ustanovil dve podzaložbi: ‘Cover’ izdaja samo priredbe pesmi benda Pet Shop Boys, ‘Demo’ pa izdaja zgolj demo posnetke. Martin je tudi menedžer in založnik irsko-norveške pevke Tare Nome Doyle, ki je bila doslej na streaming platformah poslušana že več kot dvamilijonkrat.

Konferenca govorci

Márton Náray (SoundCzech, Nouvelle Prague, CZ)

 

Martin je v kreativnem in kulturnem sektorju aktiven že več kot dvajset let. V tem času je imel priložnost raziskati glasbeno industrijo po dolgem in počez kot vodja glasbene trgovine, festivalski programski sodelavec, booking agent, projektni vodja pri izvozni glasbeni agenciji, vodja konferenčnega programa, klubski promotor, tour menedžer, glasbenik, radijski voditelj in seveda glasbeni odvisnik. Čeprav je kariero začel na Madžarskem, zadnjih devet let živi in dela na Češkem. Trenutno je zaposlen kot vodja izvozne glasbene pisarne SoundCzech in vodja Nouvelle Prague Showcase – Conference.

Konferenca govorci

Massimo Reali (FUGA, IT)


Massimo ima dobro desetletje izkušenj v glasbeni promociji, marketingu in distribucijskih strategijah glasbene industrije. Sodeloval je z ustvarjalci in založbami z večmilijonskimi nakladami, njegov fokus pa sta rast in opolnomočenje italijanske neodvisne glasbene scene. Od leta 2018 skrbi za promocijske in marketinške aktivnosti pri digitalnem distributerju FUGA za Italijo in Južno Evropo.

Konferenca govorci

Michal Kaščák (Pohoda Festival, SK)

 

Michal je glasbenik (Bez ladu a skladu), skladatelj za filmske in gledališke projekte, koncertni organizator ter ustanovitelj in direktor festivala Pohoda. Ta je bil sprva dogodek lokalnega dosega (8 skupin leta 1997), sčasoma pa je postal najprestižnejši festival na Slovaškem, na katerem vsako leto nastopi preko 200 zasedb in didžejev iz več kot dvajsetih držav. Poleg glasbe so na njem močno zastopane tudi druge vrste umetnosti – ples, gledališče, film, fotografija, literatura in likovna umetnost, zaradi česar je Pohoda edinstveno stičišče umetnosti širokega razpona. Michal je nedvomno ena najbolj izkušenih in cenjenih osebnosti v glasbenem poslu na Slovaškem.

Konferenca govorci

Michal Parizek (Full Moon Magazine, Scrape Sound, CZ)

 

Michal je glasbeni in umetniški novinar ter organizator koncertov pri Scrape Sound Inc. Leta 2010 je soustanovil glasbeno revijo Full Moon Magazine, pri kateri je od leta 2014 tudi odgovorni urednik. Full Moon je tiskani mesečnik in obširen spletni portal, ki pokriva pretežno neodvisne glasbene ustvarjalce, ki na svoj način premikajo glasbene meje, domače in tuje glasbene scene ter dogajanja na področju filma, literature in umetnosti. Full Moon sodeluje tudi s številnimi pomembnimi evropskimi festivali. Leta 2018 je revija na showcase festivalu Nouvelle Prague prejela nagrado Press of the Year.

Konferenca govorci

Mihajlo Đorović (Zicer Inc, RS)

 

Mihajlo, ki ustvarja pod imenom Summer Deaths, je srbski glasbeni producent in studijski tehnik z diplomo iz beograjske šole SAE Institute. Je glavni producent in menedžer hiphopovske založbe in kolektiva Zicer Inc. Prve producentske korake je leta 2016 napravil z raperjem Nihilom, sledila pa so sodelovanja s preostalimi člani kolektiva Zicer Inc, ki ga tvorijo še Yan Dusk, Spejs Noksi, Milković, Lavan in tam. Mihajlo je del kolektiva, ki v Beogradu organizira glasbene dogodke. Kot Summer Deaths je produciral glasbo tudi za druge lokalne raperje, kot sta Ensh in kene beri, ter tuje ustvarjalce, kot sta Marcy Mane (ZDA) in Donatello (Japonska).

Konferenca govorci

Miran Rusjan (Moonlee Records & Booking, MENT Ljubljana, SI)

 

V več kot dvajsetih letih delovanja na neodvisni glasbeni sceni v različnih vlogah je Miran nabral številne izkušnje ter pridobil širok vpogled v delovanje glasbenega ekosistema. Leta 2004 je ustanovil Moonlee Records, eno pomembnejših založb ex-YU regije (Repetitor, Borghesia, Bernays Propaganda, ŽEN, Seine…), ki se je kasneje razširila v Moonlee Booking. Od leta 2015 je Miran vodja konferenčnega programa festivala MENT Ljubljana. Je tudi član upravnega odbora združenja RUNDA – Regionalnega združenja neodvisnih proizvajalcev fonogramov iz Balkana.

Konferenca govorci

Miriam Leah Brenner (Kokako Music, NL)


Miriam je neodvisna umetniška vodja, menedžerka in agentka ter svetovalka. Leta 2012 je ustanovila agencijo za razvoj talentov Kokako Music in od takrat organizirala turneje na štirih kontinentih – od festivala Roskilde do Lowlands, od Čikaga do Malezije, od gledališč do podzemnih klubov. Je menedžerka ustvarjalcev, kot je kapverdski virtuoz Miroca Paris, seznam njenih varovank pa vključuje tudi Dr. Jordan Institute, Victorio Hanna, Raggo Grundal in druge. Leta 2012 je soustanovila mrežo Global Club Music Network in postala aktivna podpornica mentorske iniciative za ženske. Poleg tega je Miriam tudi koordinatorica nevladne organizacije World Music Utrecht, ki spodbuja vključevanje različnih glasb v mestno dogajanje.

Konferenca govorci

Monika Marušić (The Garden, LAA, Cereal Booking, HR)

 

Monika je že zelo zgodaj ugotovila, da želi biti del glasbenega sveta. Njeni prvi koraki v glasbeni industriji so se kmalu razvili v delo na področju stikov z javnostjo. Trenutno je vodja za stike z javnostjo na priljubljenem prizorišču The Garden Resort, ki gosti festivale, kot so Love International, Dekmantel Selectors in Defected Croatia, ter zagrebški kraft pivovarni in prizorišču The Garden Brewery. Dela tudi za agencijo LAA, ki se ukvarja z bookingom, promocijo in menedžmentom, ter sodeluje s festivali Outlook, Dimensions in Sea Star. Je PR sodelavka neodvisne agencije Booking Cereal in različnih glasbenih ter tehnoloških ponudnikov.   

Konferenca govorci

Nadya Samodurova (Storona, Lucidvox, RU)


Nadja je ustanoviteljica najbolj priljubljenega ruskega spletnega portala za podzemno glasbeno sceno “Storona”, ki med drugim organizira istoimenske festivale s skrivnim seznamom nastopajočih kot odgovor na priljubljenost velikih glasbenih imen. Zahvaljujoč tej iniciativi so številni vzhajajoči glasbeniki na ruski sceni doživeli prepotreben zagon svojih karier, predvsem v obliki medijskih objav in tudi solo koncertov. Nadya je tudi programski vodja showcase festivala Moscow Music Week in bobnarka ruskega benda Lucidvox.

Konferenca govorci

Nika Brunet (MetalDays, SI)

 

Poslovno se pri Niki prepletata vlogi vodje projektov in organizatorja dogodkov. Z bogatimi izkušnjami iz poslovanja glasbene industrije, družbenih ved, marketinga in komunikacij, IT-ja in celo letalskih ved je Nika danes odgovorna za organizacijo in promocijo največjih glasbenih festivalov v Sloveniji: MetalDays, Bluesland, New Metal Festival in Winter Days of Metal ter novega festivala na Hrvaškem – Headbanger’s Holiday. Je fotografinja in zagovornica veganstva kot življenjskega sloga, ekologije in trajnostnega razvoja. V prostem času sodeluje tudi pri projektu domače kuhinje na rastlinski osnovi z jasno vizijo prihodnosti, kjer trajnostni, okoljsko vzdržni glasbeni dogodki in festivali brez odpadkov niso več fikcija, ampak resničnost.

Konferenca govorci

Nikola Jovanović (Kontra, RUNDA, RS)     

 

Nikola je lastnik agencije in založbe Kontra, ki svetuje in pomaga ustvarjalcem ter založbam. Je podpredsednik združenja RUNDA (Regionalno združenje neodvisnih proizvajalcev fonogramov iz Balkana) in gostujoči predavatelj na beograjski šoli SAE Institute, kjer poučuje predmet Glasbeni posel. Pred tem je bil lovec na talente in glasbeni menedžer pri MTV Adria, kjer je skrbel za vodenje glasbenega oddelka za jadransko regijo, ter direktor in soustanovitelj založbe Lampshade Media. Nikola je menedžer srbske glasbene senzacije Buč Kesidi, ki bo nastopila na letošnjem MENTu. 

Konferenca govorci

Nis Bøgvad (Copenhagen Film Music, Europe in Synch, DK)

 

Nils je ustanovitelj podjetja Copenhagen Film Music, ki ponuja celostno svetovanje pri umeščanju glasbe v film in na televizijo. Sodeloval je že pri več kot 150 reklamah, televizijskih serijah in filmih. Svoje znanje je delil na A&R Worldwide, Midem Cannes, Sync Summit Paris in Les Arcs European Film Festival, kot mentor za ustvarjalce pa tudi pri mentorskem programu Music Estland VOLÜÜM, če izpostavimo le nekatere. Trenutno dela na danski televizijski drami Follow the Money (Bedrag). Je ustanovni član in strokovnjak za sync pri iniciativi Europe in Synch. 

Konferenca govorci

Nuno Saraiva (Lusitanian Music Publishing, Europe in Synch, PT)

 

Nuno, ustanovni direktor lizbonskega podjetja Lusitanian Music Publishing, je svojo več kot dvajsetletno kariero v glasbeni industriji začel v Kanadi, kjer je leta 1995 zagnal svojo založbo in postal publisher. Po povratku na Portugalsko leta 2018 je postal ustanovni predsednik združenja AMAEI (Portuguese Independent Music Trade Association). Je tudi izvršni direktor izvozne glasbene pisarne WHY Portugal ter ustanovni član in projektni nadzornik iniciative Europe in Synch.

Konferenca govorci

Peter Åstedt (MusicHelp, Live at Heart, SE)

 

Peter v glasbeni industriji dela že več kot 30 let. V tem času je ustanovil več podjetji na različnih področjih. Najnovejše podjetje Discover Sensation deluje pod okriljem MusicHelp. V svoji karieri je govoril na nekaterih največjih in najpomembnejših mednarodnih glasbenih konferencah po svetu. Nekatere pesmi, pri katerih je sodeloval, imajo samo na Spotifyju čez milijardo predvajanj. Peter je menedžer treh izvajalcev, neprestano išče nove talente za svojo publishing agencijo in izbira glasbenike za več kot 10 različnih festivalskih odrov po svetu. Je tudi avtor priljubljenega bloga Music Help.

Konferenca govorci

Peter Baroš (SIGIC, SI)

 

Peter Baroš je generalni sekretar SIGIC-a, Slovenskega glasbenoinformacijskega centra. Leta 2019 je SIGIC ustanovil znamko Music Slovenia, konzorcij različnih mednarodno aktivnih slovenskih glasbenih organizacij. Od leta 2010 do 2014 je bil svetovalec na področju glasbene umetnosti na Ministrstvu za kulturo. Med letoma 2018 in 2019 je opravljal funkcijo predsednika IAMIC – International Association of Music Information Centre. Peter je tudi član slovenskih bendov Zaklonišče prepeva in Malamor.

Konferenca govorci

Relja Milanković (Bassivity Digital, RS)

Relja je soustanovitelj prve in največje hip hop založbe na Balkanu Bassivity Music. Je tudi vodja kasneje ustanovljene Bassivity Digital, soustanovitelj in vodja radia Loudpack Zone, vodja marketing agencije Soulflower in prve trgovine trendovske ulične mode na Balkanu Minus1. Delal je kot vodja A&R pri srbski licenčni pisarni Warner Music ter kot marketinški in produktni vodja pri Warner Music Serbia Licensee. Vodi tudi beograjski Bassivity Studio 7, ki je med drugim tudi uradni Warnerjev studio za sinhronizacijo v Srbiji in Črni gori.

Konferenca govorci

Ren Horvath (Eastaste, BUSH, HU)

 

Ren je ustanovitelj Eastaste.net, agencije za glasbeni marketing in licenciranje glasbe, ki se fokusira na vzhodno Evropo. Podjetje se lahko pohvali z obsežnim portfeljem licenciranih glasb za filme in televizijske oddaje platform Netflix, FX in HBO, reklamnimi kampanjami od Kitajske do Velike Britanije za kliente, kot so GAP, Elle, Pepsi, Telekom in Škoda ter celovitimi marketinškimi kampanjami s fokusom na glasbi za znamke, kot so Milka, Coca-Cola, OTP Bank in druge. Ren je tudi soustanovitelj festivala BUSH (Budapest Showcase Hub) in aplikacije Banding.

Konferenca govorci

Rob Challice (Paradigm Agency, UK)

 

Rob ima več kot 36 let izkušenj v koncertnem poslu kot agent, promotor in organizator festivalov. Leta 2001 je bil eden izmed ustanoviteljev agencije Coda Agency, ki se je leta 2019 združila s Paradigm Agency. Je član odbora UK Music Live, direktor festivala Larmer Tree Festival in predan cestni kolesar. Med njegovimi varovanci najdemo imena, kot so Avi Kaplan, Ben Folds, Billy Bragg, Bon Iver, Briston Maroney, Calexico, Charlie Cunningham, Cuco, Ezra Furman, KT Tunstall, Moses Sumney, Novo Amor, Rolling Blackouts CF, Soap&Skin, Sturgill Simpson, Sufjan Stevens in Warpaint.

Konferenca govorci

Rok Košir (R.O.K. booking & management, SI)

 

Rok se je z glasbenim poslom srečal med sodelovanjem z mednarodnim festivalom Druga godba, kjer je bil več kot desetletje član programskega odbora, štiri leta pa tudi v.d. direktorja zavoda Druga godba. Odtlej sodeluje z več koncertnimi cikli in festivali, je član upravnega odbora Slovenskega glasbenoinformacijskega centra (SIGIC), s svojo mrežo ter izkušnjami pa domačim in tujim glasbenikom pomaga preko svoje agencije R.O.K. booking & management.    

Konferenca govorci

Sally-Anne Gross (University of Westminster, UK)

 

Sally-Anne ima bogate izkušnje tako v glasbenem kot akademskem svetu. V tridesetih letih v glasbeni industriji je bila glasbena menedžerka, vodja založbe (leta 1993 je bila prva ženska, ki je zasedla mesto vodje A&R pri Mercury Records UK) in svetovalka za mednarodno poslovanje. Trenutno na Univerzi Westminster vodi program za magistrski študij Music Business Management, v sklopu katerega poučuje predmete Menedžment intelektualne lastnine in avtorskih pravic, Artist & Repertoire (A&R) ter Glasbeni razvoj. Sally-Anne je tudi soavtorica ‘Can Music Make You Sick’, največje doslej objavljene študije o mentalnem zdravju v glasbeni industriji.   

Konferenca govorci

Slobodan Milunović (MetalDays, SI)

 

Bobana najbolje opišejo tri stvari: hrana rastlinskega izvora, kitare in glasbeni festivali. Mnogi ga najverjetneje poznajo kot lastnika in organizatorja največjega slovenskega festivala MetalDays, kjer je odgovoren za celoten menedžment in booking, dejansko pa je “šefe” tudi pri drugih glasbenih festivalih: Winter Days of Metal, Bluesland, New Metal Festival in Headbanger’s Holiday. V glasbeni industriji deluje že celo življenje, od igranja v raznih bendih in vodenja turnej do ustanovitve studia, v katerem je skrbel za mastering in produkcijo. V svojem “prostem” času je tudi kitarist rock skupine Stray Train.

Konferenca govorci

Stefan Kazaryan (Bol Festival, Moscow Music Week, RU)

 

Stefan je promotor in umetniški direktor iz Moskve, ki vodi glasbeno konferenco in showcase festival Moscow Music Week. Cilj festivala je dvojni – izobraziti ruske glasbenike in promotorje ter ponuditi mladim ruskim glasbenikom priložnost za nastop pred mednarodnimi glasbenimi profesionalci. Stefan je tudi soorganizator festivala Bol, največjega ruskega festivala za neodvisno glasbo vseh žanrov. Poleg tega je direktor svoje glasbene agencije Connected in promotor pri butičnih showcase festivalih Afrodiziak in Islamic Beats, ki se fokusirata na predstavljanje afriških ter islamsko-arabskih glasb.

Konferenca govorci

Suzanne Ranovich (Banding, HU)

 

Suzanne je profesionalno kariero začela pri Budapest Showcase Hub in nato hitro presedlala k podjetju Eastaste Music, ki se ukvarja umeščanjem glasbe v oglaševanju in filmu. V zadnjem času skrbi za marketing in komunikacijo pri prihajajoči aplikaciji Banding. Rojena v Rusiji in situirana v Budimpešti, je Suzanne skozi dolgoletno delovanje z bendi razvila občutek za hitro prepoznavanje potencialov in slabosti posamičnih produkcij. Je navdušena pripovedovalka za milenijce in generacijo Z.

Konferenca govorci

Tejka Vasiljević (Password Production, MK)

 

Tejka je razred zase. Igra bobne v bendu YÖU, skupine vozi na turneje, včasih opravlja vlogo odrskega tehnika, promovira neodvisne bende in ljubi stage diving. Trenutno je vodja produkcije pri Password Production in glavna predstavnica za Balkan iniciative Women in Live Music. V svojem prostem času rada je pico, pije kavo in obiskuje čim več koncertov. Tejka je vodja organizacije Skopje Drum Talks, ki se ukvarja z izobraževanjem in podporo bobnarjev.

Konferenca govorci

Titus Carole (Electric Castle, RO)

 

Titus je na področju organizacije dogodkov aktiven od leta 2008. Začel je s splošnim menedžmentom dogodkov, organizacijo korporativnih dogodkov, zabav in konferenc. Leta 2012 se je pridružil »električni družini« kot vodja dogodkov, trenutno pa je odgovoren za odrsko produkcijo in pripadajočo infrastrukturo festivala Electric Castle. Specializira se za velike dogodke, infrastrukturo, produkcijo in odrsko produkcijo ter tudi kuriranje glasbenega programa.

Konferenca govorci

Tomaz Apohal (Yootree Creative, SI)

 

Tomaž je skladatelj, kitarist, kreativni direktor in soustanovitelj Youtree Creative, kreativne in digitalne agencije, fokusirane na centralno Evropo, ki se posveča oblikovanju, oglaševanju in tržnemu komuniciranju. V svoji 14-letni karieri pri agencijah Ogilvy, Grey in Yootree je za svoje kreativno delo prejel več kot 50 nacionalnih in mednarodnih nagrad (New York Festivals, Zlati boben, Red Dot, Golden Hammer, SOF, Outstanding, EACA Care Awards…). Pri Yootree Creative se specializira za strategije razvoja blagovnih znamk, integrirane kampanje ter izkušenjske in digitalne platforme, med katerimi najdemo obširno glasbi posvečeno komunikacijsko platformo »Tvoja Cockta, tvoja stvar«, glasbeni umetniški projekt The Music From Steel Masterpieces in druge.

Konferenca govorci

Tony Duckworth ([PIAS] Poland and Eastern Europe, PL)

 

Tony od leta 1981 aktivno deluje na različnih področjih glasbene industrije – distribucija, prodaja in marketing, digitalna prodaja, vodenje založbe itd. Leta 2004 se je preselil na Poljsko, kjer je ustanovil podjetje Kartel Music, ki se je leta 2009 združilo z Mystic Production, vodilnim poljskim distributerjem neodvisne glasbe. Leta 2015 je Tony postal generalni direktor [PIAS] Poland and Eastern Europe. V Varšavi situirano podjetje ponuja storitve založbam, kot so Play It Again Sam, Harmonia Mundi, Bella Union, Sub Pop, Secretly Canadian, Ninja Tune, Mute, Partisan in drugim. [PIAS] Poland and Eastern Europe ima tudi posebno krilo, ki izdaja poljske glasbenike, kot so Brodka, BOKKA in Tęskno.

Konferenca govorci

Vasil Gjuroski (RakettNatt, Winterland, NO)

 

Balkanski fant Vasil se je zaljubil in se preselil na jebeni Severni pol. Njegov novi dom je postala nora norveška vas Tromsø. Kmalu je postal programski vodja festivala Rakettnatt (astronavti, pripnite si pas!), najbolj hudega festivala na severni Norveški, ter večnamenskega kluba Student House Driv. Hladne vremenske razmere zahtevajo intenziven ples, zato Vasili k zibanju in gibanju sili tudi obiskovalce urbanega plesnega festivala Winterland. Če dobro prisluhnite, ga včasih lahko slišite tuliti proti snežnemu viharju: “Hut dokker på besøk, jævla gærninga,” kar pomeni: “Joj, dragi prijatelji, obiščite me – vedno ste dobrodošel pri meni!”

Konferenca govorci

Veljko Milinković (Vizelj, RS)

 

Veljko je najbolj znan kot član beograjske zasedbe Vizelj. Je del ekipe festivala Hali Gali in študent zvočnega inženiringa na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. Poleg tega velja za eno vodilnih imen vzhajajoče srbske alternativne glasbene scene, na kateri aktivno pomaga in promovira srbske bende, kolikor le lahko.

Konferenca govorci

Vladica Mladenovski (MKC Skopje, Zdravo mladi, MK)

 

Vladica Mladenovski aka Grga je promotor in koncertni organizator, ki od leta 2009 dela za Mladinski kulturni center v Skopju (MKC Skopje). Pred tem je bil od leta 2003 aktiven pri založbi Lithium Records (zdaj Password Production). Leta 2011 je v okviru MKC-ja ustanovil festival nove glasbe Zdravo mladi, ki bo letos potekal že desetič.

Konferenca govorci

Žiga Pucelj (Radio Študent, SI)

 

Žiga se z glasbo ukvarja in o njej javno piše od leta 2005. Leta 2011 se je kot glasbeni novinar, voditelj, glasbeni kritik in glasbeni opremljevalec pridružil kolektivu Radia Študent. Med letoma 2012 in 2016 je na radiu vodil tedensko radijsko oddajo Muzikalija. Od leta 2016 opravlja funkcijo urednika glasbene redakcije Radia Študent. Svoje glasbene recenzije in mnenjske članke objavlja tudi pri spletni reviji Odzven, ki jo urednikuje SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center.

e-remove
Konferenca govorci
MENT Playlist

Apple Music

YouTube

Spotify

Deezer