FAQ / Pogosto postavljena vprašanja

Kako nastopiti na MENTu?

 

Prijave za naslednjo edicijo festivala odpremo junija. Odprte so 2 meseca. Vsi prijavljeni so do konca leta obveščeni o odločitvi. V kolikor želite prejemati naša obvestila za glasbene profesionalce, se prijavite tukaj.

Kje se dogaja MENT Ljubljana?

 

MENT Ljubljana je razdeljen na dva dela. Konferenčni del se odvija v Kinu Šiška (Trg prekomorskih brigad 3, 1000 Ljubljana) in v dvoranah sosednjega M hotela. Večerni program se odvija na različnih lokacijah po Ljubljani, tako v Kinu Šiška kot tudi v klubih na Metelkovi, v Stari elektrarni in drugje. Večerne lokacije osvežimo vsako leto.

Kako naj se premikam po Ljubljani?

 

Po celem mestu so na voljo redne avtobusne povezave LPP, izbirate pa lahko tudi med mnogimi taksi službami. Od Kina Šiška do centra mesta je 10 minut vožnje ali 30 minut hoje.

 

Avtobus: vožnja z avtobusom stane 1,20 €.

A brez skrbi, za imetnike MENT zapestnic je javni avtobusni prevoz vse tri dni dogodka (30. 1.–1. 2. 2019) brezplačen. Med Kinom Šiška in Metelkovo bo v večernih urah (31. 1. in 1. 2. 2019) vozil brezplačen MENT avtobus – vozniku le pokažite zapestnico.


Taksi
: običajna vožnja (od Kina Šiška do Metelkove, prbl. 3,5 km) stane okoli 4 €.

– startnina: (normalna tarifa): 1,00 €

– vožnja 1 km (normalna tarifa): 0,90 €


Taxi Metro: 041 240 200

Taxi Laguna: 031 492 299

Taxi Intertours: 031 311 311

Koliko časa traja MENT Ljubljana?

 

MENT Ljubljana traja 3 dni. Šesta edicija festivala (2020) se začne v sredo, 5. februarja, popoldne. Festival in konferenca se nato odvijata še v četrtek, 6. in petek, 7. februarja, do zgodnjih jutranjih ur.

Kako pridem do Ljubljane?

 

Ljubljana leži v osrednji Sloveniji. Najbližje letališče je Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, od centra mesta oddaljeno pol ure vožnje.

 

Ostala bližnja letališča so Trst (Italija, 1h30 vožnje), Zagreb (Hrvaška, 1h45 vožnje), Celovec (Avstrija, 1h30 vožnje), Benetke in Treviso (Italija, 2h30 vožnje). Ostala bližnja večja mesta so Reka (Hrvaška, 2h vožnje), Gradec (Avstrija, 2h15 vožnje), Videm (Italija, 2h15 vožnje), Dunaj (Avstrija, 4h vožnje), Budimpešta (Madžarska, 4h30 vožnje), Bratislava (Slovaška, 4h30 vožnje), München (Nemčija, 4h30 vožnje) in Beograd (Srbija, 5h vožnje).

 

Za prevoze z letališč in nazaj priporočamo GoOpti.

Precej je tudi železniških povezav: www.slo-zeleznice.si.

Kje naj v Ljubljani spim?

 

Če prihajate na konferenčni del, boste želeli biti nastanjeni blizu Kina Šiška (Trg prekomorskih brigad 3) ali pa v centru mesta, kjer je večina večernega dogajanja.

Katero vstopnico naj kupim?

 

Če bi radi obiskali konferenco in festival, kupite PRO vstopnico, če vas zanimajo le koncerti, pa festivalsko ali dnevno vstopnico.