Uvrstili smo se v finalni izbor letošnjih nagrad EFA!

Opa!

 

V sklopu festivala Eurosonic Norderslaag bodo devetič nagradili najvidnejše glasbene festivale minulega leta. Nagrade European Festival Awards (EFA) najboljše festivale v desetih kategorijah izpostavijo s kombinacijo glasov strokovne žirije in občinstva, s ponosom pa oznanjamo, da se je MENT Ljubljana letos znašel v ožjem krogu za najboljši manjši festival in najboljši klubski festival.

 

Poleg izstopajočih festivalov glede na velikost in vrsto EFA nagrade osvetljujejo še najboljše nove festivale, najboljše festivalske programe, uspešno aktivacijo blagovnih znamk, inovacije v varnostnih in ekoloških ukrepih ter družbeno odgovorne pristope k organiziranju večjih glasbenih dogodkov.

 

Največ omemb si je v kar sedmih kategorijah letos prislužil odlični slovaški festival Pohoda. Po številu nominacij mu sledita znameniti danski festival Roskilde (pet) in nizozemski Lowlands (štiri), na seznamu pa so se prav tako znašli nam sosednji Sziget, srbski Exit, poljski Woodstock, romunski Electric Castle ter drugi večji festivali, kot so Glastonbury, Wacken, Tomorrowland, Lollapalooza Berlin in Hellfest.

 

MENT ekipa na sever potuje v družbi treh domačih glasbenih predstavnikov: skladatelja, pianista in producenta Bowraina, indie rockerjev Jardier ter eksperimentalnega multi-instrumentalnega tria Širom.

 

Več o nagradah, kategorijah, nominirancih in preteklih nagrajencih si lahko preberete na spletni strani https://eu.festivalawards.com/.