European Festival Awards 2017: dve nominaciji, dve nagradi!

Tale gre v kategorijo: Saj ni res, pa je! 

 

Sinoči je v okviru največjega evropskega showcase festivala Eurosonic Noorderslag potekala tradicionalna podelitev nagrad European Festival Awards, ki jih podeljuje največje združenje evropskih festivalov Yourope. Med zmagovalce se je v dveh kategorijah zavihtel tudi MENT! Pprejeli smo nagradi za najboljši klubski festival in najboljši manjši festival. V okviru platforme MENT na letošnjem festivalu Eurosonic nastopajo tudi trije slovenski glasbeni izvajalci, in sicer Bowrain, Jardier ter Širom.

 

European Festival Awards (EFA) od leta 2009 podeljujejo najboljšim evropskim glasbenim festivalom. Za leto 2017 so izbirali med približno 350 festivali v petnajstih kategorijah. MENT je bil novembra uvrščen v kandidate za izbor v kategorijah za najboljši manjši festival (Best Small Festival) in najboljši klubski festival (Best Indoor Festival). Svoje glasove sta prispevali žirija in javnost, ki sta MENT Ljubljana izbrali za najboljša v omenjenih kategorijah.

 

V vsaki od kategorij se je za naziv skupaj z nami potegovalo deset festivalov. Poleg MENTa so med letošnjimi dobitniki nagrad tudi festivali EXIT, Sziget, Roskilde, Pohoda, Down The Rabbit Hole, Goodlive (promotor berlinske Lollapalooze) in drugi.

 

Poleg izstopajočih festivalov glede na velikost in vrsto nagrade EFA osvetljujejo še najboljše nove festivale, najboljše festivalske programe, uspešno aktivacijo blagovnih znamk, inovacije v varnostnih in ekoloških ukrepih ter družbeno odgovorne pristope k organiziranju večjih glasbenih dogodkov.

 

Prejeti nagradi pomenita veliko priznanje in spodbudo za naš mlad festival, njegovo ekipo, občinstvo, koproducente, partnerje, podpornike, mesto Ljubljana in slovensko glasbeno sceno nasploh.

 

Ekipi MENTa in Kina Šiška se vam zahvaljujeta za izkazano priznanje in zaupanje ter vas vabita, da preverite verodostojnost obeh nagrad že čez slaba dva tedna, ko se začne MENT Ljubljana 2018.