Follow us:
FB / TW / IG

Delavnica: HEX 1.0

četrtek, 6. februar, 14.00 – 18.00 @ Kino Šiška – Katedrala        

 

V okviru MENTa bo pod mentorstvom umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka premierno izvedena delavnica izdelave avtorskega elektronskega inštrumenta HEX 1.0 iz semi-modularne serije elektronskih zvočil HEX. Gre za digitalni polifonični sintetizator s kapacitivno tipkovnico, potenciometri za moduliranje signala ter nastavljivim looperjem, ki preko svoje nenavadne oblike preiskuje nove načine interakcije in proizvajanja zvoka s sintetizatorji. Posamezni moduli iz serije lahko delujejo kot samostojni inštrumenti/efekti, lahko pa se združujejo tudi v različne modularne kompozicije. Namen serije je tako strokovni (glasbenikom) kot splošni javnosti omogočiti dostopnejša digitalna zvočila, ki lahko uporabnikom služijo pri izvajanju in skladanju kompleksnejše elektronske glasbe. Delavnica bo poleg produkcijskega dela obsegala tudi improvizirani skupinski nastop.

http:/hex.haus
@hex.haus.hex

 

O mentorjih:

 

Anže Sekelj je večkrat nagrajeni intermedijski umetnik, aktiven na več področjih umetniškega ustvarjanja. Njegova dela, pri katerih uporablja različne tehnike in tako briše meje med izraznimi sredstvi, se preko zvoka in specifičnega vizualnega jezika poigravajo s percepcijo prostora in časa. Avtorjevi projekti so bili med drugim razstavljeni tudi v Nacionalnem muzeju Centro de Arte Reina Sofia, Taipei Digital Art Center, Palais des Beaux-Arts de Lille, itd. O njih pa so poročali svetovno znani mediji, kot so The Calvert Journal (galerije Calvert 22), Pitchfork, The Fader, XLR8R, itd.

 

Staš Vrenko je medijski umetnik, glasbenik in oblikovalec elektronskih instrumentov. Magistriral je na oddelku za kiparstvo na ALUO v Ljubljani (cum laude) in za magistrsko delo prejel študentsko Prešernovo nagrado. Njegova umetniška praksa združuje različna polja umetnosti, s poudarkom na raziskovanju zvoka, elektronskih medijev in tehnologij, kineticizma in performativnosti. V zadnjih letih se je predstavil z več samostojnimi projekti: Plošča (Kino Šiška), Zanke v prenosu (osmo/za), Tehnike posvojitve (P74) in Veznik (MoTA). Razstavljal je tudi na več skupinskih razstavah, mdr. na mednarodnem festivalu Agora Creative (Grenoble), MFRU_25, Kiblix, mednarodnem festivalu Svetlobna Gverila, v Galeriji Vžigalica, Galeriji Škuc,v sklopu projekta Liminale na U3| 7. Trienale sodobnih umetnosti v Sloveniji (SCCA Ljubljana), in drugje.

 

Prijava:

 

Kotizacija za delavnico znaša 25 € in mora biti poravnana na mestu pred začetkom delavnice. Kotizacija krije stroške materialov, končni izdelek ostane v vaši lasti. Število udeležencev je omejeno. Prijave do 31. 1. 2020 sprejemamo na delavnica@ljudmila.org.

 

FACEBOOK EVENT

Staš and I are proud baby mammas of this little beast, first in the series of instruments/effects from the Haus of HEX.Come visit us and test it at the the premiere event @ Delavnica: HEX 1.0 @ MENT this thursday at Kino Šiška, organized by @ LJUDMILA, Projekt Atol & MENT Ljubljana.Or preorder / get more info here -> http://hex.haus

Objavil/a Anže Sekelj dne Ponedeljek, 03. februar 2020

 

Produkcija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, in Zavod Projekt Atol. S podporo Ministrstva za kulturo in MOL – Oddelek za kulturo.

Delavnica: HEX 1.0
e-remove
Delavnica: HEX 1.0
MENT Playlist

Apple Music

YouTube

Spotify

Deezer