Follow us:
FB / TW / IG
Conferenčni sprejemi
Conferenčni sprejemi
Conferenčni sprejemi

Francoski sprejem in brunch

v sodelovanju z Le Bureau Export, Institut français de Slovénie in What the France 

četrtek, 6. februar, 13.00 @ Kino Šiška

Francoska glasba? Kaj to sploh pomeni? Nam pri francoski izvozni glasbeni pisarni pomeni glasbo, ki je bila ustvarjena v Franciji, naj si gre za francosko založbo, publisherja ali booking agenta; pomembno je, da glasbeni projekt vodi francosko podjetje. Sodelujemo torej z ustvarjalci iz Velike Britanije, Rusije, Poljske, ZDA ter seveda Francije. Glavna misija Le Bureau Export je pomoč in podpora francoski glasbeni industriji.       

In kako pomagamo? S pisarnami v Parizu, Londonu, Berlinu, New Yorku in od nedavnega tudi Singapurju, Abidjanu in Bogoti nudimo podporo francoskim podjetjem pri financiranju turnej, PR-ja in marketinških kampanj, organiziramo sestanke naokoli po svetu in še marsikaj.          

Na MENTu 2020 bodo aktualne francoske zvoke prestavljali Decibelles, Slift in Cheap House; pričakujte dozo hrupnega popa (Decibelles), bluzerske fuzzy psihedelije (Slift) in presenetljivega živo igranega techna (Cheap House).

 

V času festivala bo v četrtek ob 10.00 serija srečanj s prisotnimi francoskimi podjetji. Prijavite se in se nam pridružite, prisotna podjetja želijo sodelovati z vami! Kasneje, v četrtek ob 13.00, pa bo v Šiški sledil sprejem z jedačo in pijačo, kjer bodo predstavljeni omenjeni francoski bendi – sprejem omogoča Institut français de Slovénie.

 

In nazadnje, najboljši način, da se seznanite z najaktualnejšo glasbo iz Francije, je s pomočjo naše playlist storitve What The France na naslovu whatthefrance.org.

Conferenčni sprejemi
Conferenčni sprejemi

Novi ruski val

v sodelovanju z Moscow Music Week in RUSH Initiative        

 

četrtek, 6. februar, 18.00 @ Kino Šiška

 

Showcase festival Moscow Music Week v sodelovanju z glasbeno iniciativo RUSH vabi promotorje, menedžerje in glasbenike, da se spoznate in sprostite na njihovi zabavi sodobne ruske glasbe, ki se bo odvila v sklopu MENTa 2020. Pričakujete lahko tako aperitive kot tematske didžej sete, vzajemno spoštovanje in sodelovanje ter ljubeznivo in prijateljsko vzdušje. 

 

Moscow Music Week je showcase festival in konferenca, ki služi kot odskočna deska za spoznavanje aktualne ruske glasbene scene in industrije. Festival mladim vzhajajočim ustvarjalcem omogoča preboj na lokalni in mednarodni glasbeni trg ter jim daje priložnost, da nastopijo pred mednarodno druščino organizatorjev, novinarjev, promotorjev in poslušalcev. V letu 219 je konferenčni program med drugimi vključeval predavanja Johna Robba, Claire O’Neill in Boba Van Heura, Kot glavni zvezdi festivala pa sta nastopili zasedbi KOKOKO! ter Viagra Boys. 

 

Iniciativa RUSH je neprofitna nevladna organizacija s ciljem promovirati obetajoče ruske glasbenike na mednarodni kulturni sceni. Med njenimi aktualnimi varovanci med drugimi najdemo Shortparis, CHKBNS, Kate NV in GS / Glintshake.

 

Z združevanjem funkcije izvozne glasbene pisarne s profesionalnimi svetovalnimi storitvami je iniciativa RUSH uspela povezati domače in tuje glasbene poznavalce, da skupaj izbirajo najbolj obetavne ruske talente, jih promovirajo in vključujejo v globalno skupnost. RUSH deluje po demokratičnih principih, kjer izbrani strokovnjaki sestavijo seznam najbolj obetavnih ustvarjalcev iz različnih žanrov in končno odločitev sprejmejo z internim glasovanjem.

Conferenčni sprejemi
Conferenčni sprejemi

Sprejem SoundCzech in Time

 

petek, 7. februar, 12.00 @ Kino Šiška    

 

Čehi ponovno čekirajo MENT!  

 

Pridite na sprejem in spoznajte češke bende ter profesionalce, z njimi pohengajte na koncertih ustvarjalcev Bratři, Market in Never Sol ali jih ulovite na okroglih mizah Glasbeni mediji v Centralni in Vzhodni Evropi, V pogovoru s Clémence Renaut, Festivali med Alpami in Uralom ter Pozor, prihaja HEMI!. 

 

Misija projekta SoundCzech je mednarodno povezovanje in pospeševanje razvoja češke glasbene industrije znotraj širokega razpona žanrov, kot so world glasbe, rock, pop, elektronika, hip-hop, jazz, alternativne muzike ter druge žanrske fuzije. SoundCzech je iniciativa državno podprte organizacije The Arts and Theatre Institute, ki jo je ustanovilo češko Ministrstvo za kulturo.

 

Češki ustvarjalci na MENTu Ljubljana 2020:

 

Bratři – češki elektronski dvojec

bratri.live

 

Market – zmes art, math in britanskega indie rocka, ki meji na stoner metal in jazz

verifyyrage.sexy

 

Never Sol – melanholičen soft synth dark pop  

neversol.bandcamp.com

 

Za več informacij o češki glasbeni sceni in podatkovni bazi češke glasbene industrije obiščite soundczech.cz ali jim sedite na facebook.com/czechmusicoffice.     

Conferenčni sprejemi
Conferenčni sprejemi
Conferenčni sprejemi

Sprejem Austrian Heartbeats

v sodelovanju z Austrian Music Export, Waves Vienna in Austrian Cultural Forum       

petek, 7. februar, 18.00 @ Ljubljanski grad – Zgornji lapidarij

Pridružite se avstrijskim delegatom na sprejemu, namenjenemu mreženju, ki ga organizirata Austrian Music Export in Waves Vienna. Izkoristite priložnost, da v sproščeni atmosferi spoznate delegate in uživate v pijači ter prigrizkih. Dobimo se v petek, 7. februarja, ob 18.00 na fantastičnem zgornjem lapidariju Ljubljanskega gradu. Veselimo se vašega obiska!    

Na festivalu bodo nastopili štirje izjemni avstrijski izvajalci:

Folk pop glasbenica Alicia Edelweiss, kantavtor Bernhard Eder, indie rock zasedba My Ugly Clementine in feministični post-hardcore punk bend Petrol Girls.      

Austrian Music Export je skupna iniciativa institucij Austrian Music Information Center in Austrian Music Fund. Cilj Austrian Music Export je postati center, ki nudi storitve in sredstva za izvoznike sodobne avstrijske glasbe, vključujoč vse žanre in vse aspekte (snemanje, nastopanje, sync itd.).             

Waves Vienna je prvi mestni klubski in showcase festival z motom “Vzhod sreča Zahod”. V času festivala številni mednarodni alternativni, elektronski, rock in klubski izvajalci nastopijo okoli 9. dunajskega okrožja. Deseta edicija festivala se bo odvila med 10. in 12. septembrom 2020.

e-remove
Conferenčni sprejemi
MENT Playlist

Apple Music

YouTube

Spotify

Deezer