Follow us:
FB / TW / IG

MENT Ljubljana je

 

tridnevni predstavitveni festival izvajalcev iz cele Evrope in širše. V treh dneh na različnih prizoriščih nastopi 70 izvajalcev. Mednarodna konferenca se osredotoča na glasbeno industrijo in kreativnost.

 

Peti MENT se je odvil med 30. januarjem in 1. februarjem. Pred polnimi prizorišči je nastopilo 75 glasbenih izvajalcev iz 27 držav. V treh dneh je bilo vseh obiskovalcev več kot 5.000, med njimi tudi 583 registriranih glasbenih profesionalcev iz 37 držav.

 

BEST INDOOR & BEST SMALL FESTIVAL 2017 po izboru European Festival Awards.

 

Festival se osredotoča na regionalne in vzhodno-evropske scene, vendar gosti bende iz cele Evrope. Podobno je z glasbenimi profesionalci. V zadnjih letih smo gostili predstavnike raznovrstnih festivalov (EXIT, INmusic, Glastonbury, Sziget, Eurosonic, Pohoda, Tallinn Music Week, Iceland Airwaves, United Islands of Prague, Les Trans Musicales, Rock 4 People, Waves Vienna, Le Guess Who?, Reeperbahn, Haldern Pop, Taksirat, Super Uho, Europavox, Metronome,  Atlas Weekend…), založb (Sire Records, Warner Music Group, One Little Indian, PIAS, Glitterbeat, Ghostly International, Beggars Group, Hyperboloid, popup-records…), glasbenih agencij (Toutpartout, Belmont, ATC Live, Pitch & Smith, Charmenko, Ink Music, More Zvukov, Paper and Iron, Scorched Asia, Mentha & Partners…), koncertnih promotorjev (Parallel Lines, Go Ahead, Password Production, Yugofuturism, Los Angeles Agency, WORM…), menedžmentov (Ink Music, 3s Management, Chimes…), glasbenih medijev (KEXP, Under the Radar, The Quietus, Clash, BBC, Intro, Louder Than War, The 405, Drowned in Sound, IQ Magazine, beehype, GIITTV, Noisey Austria, Muzika.hr…), sync agencij (Thag’s Agent, Lusitanian, Eastaste, musicsupervising.com…), PR agencij (Factory 92, Global Publicity, popup-reocrds…), mrež (IMPALA, Liveurope, INES, ETEP, RUNDA, Keychange…), distributerjev (The Orchard, Phonofile, Believe Digital…) in druga z glasbo povezana podjetja in predstavništva kot na primer Factory 92, The Orchard, Phonofile in mnoge music export pisarne. Na konferenci je močna prisotnost profesinalcev iz regije – predvsem s Hrvaške, Srbije in Makedonije pa tudi iz bližnjih držav: Avstrija, Madžarska, Slovaška.  

O MENTu

O Mentu …

“Tako kot sama država je tudi MENT poseben – zares je festival s pravo srčnostjo in zvedavim umom.”

Vic Galloway, Clash

“Na MENTu 2019 smo se naučili, da bolj ali manj karkoli gre, kar ni nekaj samoumevnega, še posebej v dobi, ki ji vladajo z algoritmi generirani seznami skladb. Naj živi!”

Dom Gourlay, Gigwise

“MENT je bil moj tretji predstavitveni festival letos in, iskreno povedano, bil je najboljši. Čutila sem, da ga niso priredili le kot del posla, temveč jih res zanima promoviranje nove glasbe in novih imen. To je bil glavni namen festivala in to je nekaj, kar glasbeniki res potrebujemo.”

Natallia Kunitskaya / Mustelide

“MENT Ljubljana je prinesel pravo prevetritev. Pozna se, da pravi ljudje počnejo stvari iz pravih razlogov in imajo pri tem potrebne veščine, znanje in dober okus. Kakovost glasbe je bila izjemno impresivna! Imam občutek, da lahko zelo kmalu iz Slovenije pričakujemo veliko dobrih stvari!”

Helen Sildna, Tallinn Music Week

“To je najboljši rokerski predstavitveni festival, na katerem sem bil. Zaslužite si visoke ocene za kakovost in raznolikost (zelo pomembno!) nastopov ter dinamično kvaliteto konferenčnega programa.”

Nick Hobbs, Charmenko

“Če bi organiziral glasbeni festival, bi najverjetneje preprosto naredil celovit copy-paste festivala MENT.”

Mariusz Herma, beehype

O MENTu
O MENTu

MENT Platforma

 

MENT kot platforma podpira in promovira slovenske izvajalce in avtorje v tujini. To počne v sklopu mreže INES (Innovation Network of Showcase Festivals), ki vključuje že 18 evropskih festivalov, sicer pa sodeluje tudi z drugimi dogodki in posameznimi prizorišči, npr. Tallinn Music Week (Estonija), ESNS (Nizozemska) in Pin Conference (Severna Makedonija). V okviru dejavnosti platforme MENT je od leta 2014 na različnih tujih festivalih in prizoriščih nastopilo 41 slovenskih zasedb ter izvajalcev in skupaj izvedlo 141 nastopov v 16 različnih državah.

 

MENT v sodelovanju s SIGIC (Slovenski glasbenoinformacijski center) od leta 2014 organizira predavanja in delavnice na temo glasbenega posla, poimenovane fundaMENT. Na njih domači in tuji glasbeni profesionalci predajajo znanje zainteresirani javnosti. V sklopu serije fundaMENT se je do zdaj odvilo 20 predavanj in delavnic.

Platforma

Ekipa

 

Andraž Kajzer / umetniški direktor / andraz.kajzer@archive.ment.si
Matjaž Manček / menedžer projekta / matjaz.mancek@kinosiska.si
Miran Rusjan / menedžer konference / conference@archive.ment.si
Eva Kristina Filipčič / asistentka menedžMENTu / assist@archive.ment.si
Gea Gračner / asistentka
Jaša Bužinel / announceMENT – odnosi z mediji, prevodi in lektura / announce@archive.ment.si
Dominika Maša Kozar / digitalni marketing
Nina Vrhovec / visual departMENT
Miha Brodarič / visual departMENT
Gašper Uršič / visual departMENT
Nina Urh / visual departMENT
Anja Zver / appointMENT
Dora Trček / appointMENT
Lara Mejač / appointMENT
Matic Urbanc / delegati in sprejemi / move@archive.ment.si
Mitja Bravhar / financeMENT
Andreja Bolčina / tehnična produkcija / andreja.bolcina@kinosiska.si
Ira Kolbezen / tehnična produkcija
Marijo Zupanov
/ vodja prostovoljcev

 

+ ekipa Kina Šiška, ekipe klubov, stage menedžerji, vozniki, prostovoljci in vsi ostali, ki so priskočili na pomoč.

O MENTu
e-remove
O MENTu
MENT Playlist

Apple Music

YouTube

Spotify

Deezer