Follow us:
FB / TW / IG
Senzorama x MENT

Založba Radia Študent (ZARŠ Records) v sodelovanju z radijsko oddajo Senzorama predstavlja novo domačo kompilacijo ambientalnih in eksperimentalnih glasb “Senzorama vol. 1”.

POSLUŠAJ KOMPILACIJO “SENZORAMA VOL. 1”

 

Ob prvi obletnici oddaje Senzorama se je z javnim natečajem izoblikovala kompilacija domačih glasbenikov in producentov, ki ustvarjajo na področjih ambientalne, eksperimentalne in elektroakustične glasbe. Nagel porast tovrstne domače produkcije v zadnjih letih, ki je tudi v ospredju same radijske oddaje, je nakazal potrebo po dodatni obravnavi teh glasbenih praks. S tem pa se je tudi rodila ideja za kompilacijo, ki v digitalni obliki izide 28. maja pri Založbi Radia Študent.

Z javnim natečajem se je zbralo več kot 90 prej neobjavljenih izdelkov, kar je zahtevalo tehten premislek o samem formatu kompilacije, saj je šlo v večini primerov za skladbe, ki si zaslužijo bistveno več prostora tudi onkraj same kompilacije. Nabor 20 skladb priča o izjemni kakovosti in pestrosti aktualne domače scene, presek njene ustvarjalnosti pa zaobjema tako številne mlajše, doslej neznane ustvarjalce kot tudi uveljavljene glasbene producente z dolgoletnimi izkušnjami.

“Senzorama vol. 1” bo svojo predstavitev doživela tudi na MENTu:
6. junij 2021, 15.00 @ atrij Mestnega muzeja Ljubljana

15.00 – Nitz – Senzorama dj set
17.00 – Rouge-ah
18.00 – 1983
19.00 – Nice Trick


Kuratorji: Hana-Uma Zagmajster, Slaviša Stevanović (Evano), Tine Vrabič (Nitz)
Oblikovanje: Blaž Rojs
Mastering: Staš Kramar
Produkcija: ZARŠ & Tine Vrabič

e-remove

MENT Playlist


Deezer
A1 Xplore Music

Youtube