top of page

Slovenski sprejem

Sobota, 10.9., 14:45 @ Wombat’s Hostel

Slovenski sprejem na Wavesu že tradicionalno zagotavlja nepozabno druženje in uvod večerne koncerte. Poleg slovenskih glasbenih akterjev nas bo z odličnim pivom počastil Bevog, manjkalo pa ne bo niti, kaj za pod zob. Slovensko glasbeno sceno letos na festivalu zastopajo 3:rma, Spiral Mind in Sahareya, ki se bodo tudi predstavili na letošnjem sprejemu.

Predstavljajo SKICA, SIGIC, Music Slovenia in MENT Ljubljana.

SPIRAL MIND

Petek, 9. 9., 19:00 @ WUK Foyer Zasedba iz Obale je zasnovana na ideji neustavljive radovednosti pri ustvarjanju abstraktnih in konkretnih zvočnih barv ter ritmov. Njihovi kompozicijski svetovi vključujejo številne gradnike, ki segajo od prog rocka in podtalnih plesnih žanrov do tradicionalnih afriških poliritmov. Projekt Manuela Brajnika se je začel razvijati leta 2016, po izidu prvenca “A Play Of Shadows” (2019) pa se je njegov one-man bend spremenil v troglavo zasedbo, ki jo ob ustanovitelju sestavljata še multiinštrumentalist/producent Rok Babič (Rochwald) in bobnar Gaj Bostič iz benda P’Jays. Kot klubski maratonci Radia Študent so fantje leta 2020 posneli prvi skupni skladbi. Njihov skupni debitantski album “Lagos”, ki ga bodo predstavili na letošnji ediciji Waves Vienna, bo kmalu izšel pri založbi Kapa.




3:RMA

Petek, 9. 9., 20:15 @ The Loft Wohnzimmer

3:rma je kantavtorski dvojec kitaristke Urške Supej in vokalistke Maše But. Projekt, ki gradi mostove med glasbo in poezijo, izhaja iz jazz, pop in folk vod. Glasba dvojca raziskuje nianse med spevnostjo in težkimi temami, kot je denimo kontrast med ideali in realnostjo. Skozi lepoto slušnega in s sporočilnostjo, ki stoji za njuno glasbo, želita spodbuditi razmišljanje o temah in problemih, ki jih ljudje pogosto zavestno preslišimo in spregledamo. Avtorici sta na prvencu z naslovom “A well-paved road”, na katerem sta sodelovali z različnimi glasbeniki, raziskovali večplastnost tovrstne glasbene izpovedi. Album je produciral kitarist Femi Temowa. Navdihujoče in nevsakdanje kantavtorstvo v duhu Bob Dylana, Laure Marling in Leonarda Cohena.



SAHAREYA

Sobota, 10. 9., 19:15 @ WUK Halle (presented by Canal+)

Raperka, pevka, plesalka in igralka sirsko-hrvaških korenin trenutno velja za eno najbolj obetavnih in ambicioznih slovenskih glasbenih talentk. Na domačo sceno je vstopila suvereno in samozavestno, da na njej pusti svoj pečat. Njen temperamentni glasbeni izraz, ki sta ga izoblikovala z bratom, MC-jem in producentom SunnySunom, je ekploziven koktejl sodobnega hip-hopa, trapa, R&B-ja in footworka, začinjen z živahnimi klubskimi ritmi iz Otoka in širše ter ščepcem arabskih glasbenih prvin. Z nalezljivim hitom “Otherside” je navdušila številne slovenske in regionalne poslušalke ter poslušalce, zdaj pa vsi že nestrpno čakamo na njen dolgo pričakovani prvenec “Improvised Colors”. Čista dekliška energija v tradicij ikon à la M.I.A. and Little Simz.


bottom of page