top of page

Slovenski moMENTi @ Waves Vienna 2023

Slovenski sprejem

9. 9. 2023, 16:00 @ Wombat's Hostel


Slovenski sprejem na festivalu Waves Vienna tradicionalno ponuja predstavitev slovenskih glasbenikov in delegatov. Z odličnim pivom Bevog v roki boste imeli priložnost spoznati uveljavljene predstavnike slovenske glasbene scene in si privoščiti okusne prigrizke. Izbrani glasbeniki na letošnjem Wavesu so: samosvoja pop/trip-hop ustvarjalka Astrid-, ena najbolj znanih slovenskih rock skupin nove generacije MRFY in ambasadorji slovenske psihedelije Moveknowledgement.


Predstavljajo SKICA, SIGIC, Music Slovenia in MENT Ljubljana.MRFY

7. 9. 2023, 18:30 @ Metropol


Zasedba MRFY je ena najpomembnejših slovenskih skupin nove generacije. Sproščen pristop, duhovita naravnanost in edinstvena estetika so gradniki, ki definirajo edinstvenost tega rock kvarteta. Skupina je za svoje delo v zadnjih petih letih prejela kopico prestižnih nagrad: prestižno nagrado zlata piščal za izvajalca, album in skladbo leta za album Use, poleg tega pa še nagrado za najboljšo turnejo in najboljši video leta na RTV Slovenija. Lansko pomlad so posneli svoj prvi album v angleščini, ki ga nameravajo izdati leta 2024. Na festivalu Waves bodo prvič predstavili novi material.


MOVEKNOWLEDGEMENT

7. 9. 2023, 20:00 @ Rhiz


Moveknowledgement, ena najbolj kritiško priznanih in slogovno edinstvenih domačih rock skupin zadnjih dveh desetletij, je leta 2022 dvignila prah s povratniškim albumom Lying Cobra, ki je predstavljal radikalen odmik od njihovih prejšnjih izdaj. Po vzoru psihedelične avantgarde s konca 60. let prejšnjega stoletja ga odlikujejo vznemirljivo večplastna, kristalno čista produkcija, subtilni zvoki analognih sintetizatorjev, božajoče vokalne polifonije in počasi razvijajoči se aranžmaji, ki vas zavrtijo v stanja zamaknjenosti.
ASTRID-

9. 9., 20:00 @ Rhiz


Astrid Ana Kljun se je na slovenski glasbeni sceni prvič pojavila leta 2019, ko je s skupino Astrid in Avantgarden izdala debitantski singel 'Coconut', ki sta mu sledila 'Sing to me' in 'Črno pero'. Nato se je preimenovala v Astrid- in izdala nov niz singlov, pri čemer vsaka pesem izžareva njene edinstvene glasbene senzibilnosti. Minulega februarja je predstavila svoj novi singel 'Kostarika', s katerim je napovedala tudi izid EP-ja Triptich. Od leta 2020 sodeluje s producentom in multiinstrumentalistom Tomažem Zupančičem (MRFY), s katerim v novembru načrtujeta izdajo prvenca. Astrid na Waves prihaja s triom, s katerim bo predstavila svoj vznemirljivi avtorskih material.


Comments


bottom of page