top of page

Odprli smo prijave za hitro mreženje in delavnice za MENT 2023. Vsi udeleženci se morajo prijaviti na spodnjih povezavah.

Vsi detajli v zvezi s prijavo so in roki so na voljo spodaj.


Ne oklevajte! Število udeležencev je omejeno.

HITRO MREŽENJE Izkoristite priložnost za srečanje z nekaterimi ključnimi akterji iz različnih evropskih držav, vključno s predstavniki festivalov, vodji klubov, organizatorji koncertov, predstavniki glasbenih izvoznih pisarn, novinarji in drugimi. Prijave so odprte do 24. marca.


MENT DELAVNICE

V debatno zastavljenemu seminarju bo naslovljena problematika spolnega nasilja, nadlegovanja in diskriminacije v nočnem življenju. Namen seminarja je prepoznavanje lokalno specifičnih problemov ter ovir, s katerimi se soočajo promotorke in promotorji nočnih dogodkov, in oblikovanje konkretnih rešitev, s katerimi lahko okrepimo skupnost in svobodo izražanja ter še povečamo zadovoljstvo in varnost obiskovalk in obiskovalcev. Prijave so odprte do 24. marca.

Na mojstrskem tečaju boste spoznali, kako postaviti dober domači studio, se naučili, kako se glasbo snema na profesionalen način, kako lahko svoje posnetke spremenite v dejanske aranžmaje, kako sproducirati fino zveneče ritme, kako delati z virtualnimi instrumenti in kako ustvariti vznemirljiv vokalni aranžma. Predstavljeni bodo osnovni triki za mešanje zvoka, kot so izenačevanje, kompresija in druga orodja za zvočno obdelavo. V sodelovanju z Yamaha Music Europe.

Vabljeni na predavanje, kjer boste izvedeli vse o nedavni preteklosti in bližnji prihodnosti Web3 orodji. Poudarek bo na decentraliziranih avtonomnih organizacijah (DAO) kot alternativnih infrastrukturah za organizacijo kreativnih skupnosti. V sodelovanju z European Music Business Training.

Edinstvena priložnost za neodvisne založbe, založnike, lastnike pravic, menedžerje, agente in druge, da oddajo glasbene predloge in se seznanijo z zakulisjem umeščanja glasbe v oglaševalsko industrijo!


Predstavniki slovenske oglaševalske industrije bodo v ta namen delili resnične ponudbe za glasbo v oglasih. Prijavljeni bodo prejeli uradno povpraševanje in pismo z zahtevami, oddani prispevki pa bodo pregledani po formalnih in profesionalnih standardih oglaševanja. Postopek se bo zaključil na delavnici na konferenci in festivalu MENT, kjer bodo izbrani individualno prejeli povratne informacije s strani strokovnjakov s področja oglaševanja in umeščanja glasbe v oglase. Spletna prijavnica je namenjena neodvisnim založbam, založnikom, lastnikom pravic, menedžerjem, agentom in drugim, ki bi želeli deliti svojo glasbo s predstavniki slovenske oglaševalske industrije. Dodatne informacije glede prijave tudi na info@sigic.si.


Prijave so odprte do 17. marca.


Delavnica za animirano grafično partituro, elektroniko, akustične instrumente in glasove s skladateljem in izdelovalcem inštrumentov Wojciechom Rusinom

Petek, 31. 3., 15:00 @ MoTA Lab


Na delavnici se boste posvetili interpretaciji animirane grafične partiture, ki predstavlja zapis glasbe s pomočjo grafičnih simbolov. Skladatelji uporabljajo grafične partiture, ker jim omogočajo izražanje glasbenih idej, ki jih ni mogoče zapisati s tradicionalno notacijo. Za udeležence je priporočeno, da imajo vsaj nekaj izkušenj z igranjem akustičnega instrumenta, ki naj ga tudi prinesejo s seboj na delavnico. Partitura bo vsebovala tako instrumentalne dele kot tudi dele za glas oziroma petje, žvižganje in druge razširjene glasovne tehnike. Udeleženci bodo imeli na voljo 10 okarin, natisnjenih s 3D tiskalniki.


Prijave pošljite na sonica@motamuseum.com s pripisom 'Delavnica Wojciecha Rusina'.


Delavnica s predavanjem skladateljice, producentke in pedagoginje Katarine Gryvul Petek, 31. 3., 13:00 @ MoTA Lab


Na delavnici bo skladateljica in pedagoginja Katarina Gryvul svoj pristop k glasbenemu ustvarjanju in principe glasbene produkcije. Orisala bo različne faze glasbenega ustvarjanja in izpostavila tiste najpomembnejše. Na podlagi vključenih primerov bo predstavila različne tehnike in efekte, s katerimi lahko dosežemo nenavadne zvočne barve in zvene. Uporabljeni bodo samo vtičniki (plugins) platforme Ableton Live, tako da bo lahko vsak udeleženec delavnice ponovil predstavljene primere. Predavanje je namenjeno tako že izkušenim glasbenim ustvarjalcem kot tudi začetnikom, priporočeno pa je poznavanje platforme za glasbeno produkcijo Ableton Live.


Prijave pošljite na sonica@motamuseum.com s pripisom 'Delavnica Katarine Gryvul'.

Comments


bottom of page