top of page

MENT vabi bende in solo izvajalce na svojo deveto edicijo. PRIJAVE SO DO 1. OKTOBRA 2022 MOŽNE TUKAJ: Vse prijave so popolnoma brezplačne, kreditna kartica ni potrebna.

MENT Ljubljana za nastop na svoji deveti ediciji (29.–31. 3. 2023) vabi evropske bende, solo izvajalce in live acte s koncertnimi izkušnjami ter javno dostopnimi avdio in video materiali. “Medtem ko predstavitveni festivali včasih izgubijo določeno energijo zaradi osredotočenosti na povezovanje z industrijo, je MENT očitno oblikovala ekipa strastnih ljubiteljev glasbe in je resnično dogodek osredotočen na glasbena odkrivanja in sklepanje novih prijateljstev … … To pisko je potisnil iz cone udobja, zato pozivam vse, naj storijo enako. Za pravo pustolovščino v glasbenem odkrivanju in kulturi si rezervirajte nekaj vstopnic in se odpravite na naslednji MENT!” Oshen Douglas McCormick, Clash Magazine, 2022


MENT je tridnevni večkrat nagrajeni festival glasbenih odkritij iz cele Evrope in širše. Na zadnji ediciji, junija 2022, je v treh dneh na različnih prizoriščih nastopilo več kot 70 izvajalcev iz 24 držav. Mednarodna konferenca se osredotoča na glasbeno industrijo in kreativnost. »Tridnevni festival glasbenega odkrivanja je morda navidezno skrit v Ljubljani, toda njegova povezanost s preostalim svetom je nekaj iz česar bi se lahko učili številni večji globalni dogodki, zlasti tisti v Združenem kraljestvu. Čeprav se festival osredotoča na praznovanje najboljšega lokalne, regionalne in vzhodno evropske scene, nastopajoči prihajajo iz vse celine in zdaj še iz ZDA. Za ljubitelje obrobnih žanrov po vsem svetu je MENT zagotovo dogodek, vreden obiska; glasbeniki lahko prosto preizkusijo vode in eksperimentirajo z novimi idejami in so dobrodošli, da to počnejo.”

Maddy Smith, The Line Of Best Fit V kolikor zaradi trenutne situacije v svetu MENT ne bo izvedljiv na napovedani datum ali pa se bo zgodil v drugačnem formatu kot je predvideno, bodo vse prijave upoštevane za poznejši datum ali drugačen format.


bottom of page