top of page

Los Bitchos se pridružujejo praznični otvoritvi MENTa #10


MENT 2024 bodo v fini družbi otvorile fenomenalne Londončanke Los Bitchos! Pripravite se na naelektreno fuzijo cumbie, latinskoameriških ritmov in surf-rock vibracij.


Po nesrečni odpovedi njihovega nastopa na MENTu 2020 Los Bitchos zdaj končno prihajajo v Slovenijo, močnejše kot kadarkoli prej, na otvoritveni večer 10. edicije ljubljanskega showcase festivala, ki bo v sredo, 21. februarja 2024.

Naj se praznovanje začne! Energična londonska četverica z interkontinentalnim, večinoma instrumentalnim zvokom je glasbeni fenomen, ki se je v ospredje prebil leta 2022. Njihova edinstvena estetika je izvirna mešanica perujske chiche, argentinske cumbie, turške psihedelije in valovitih surferskih kitar. Bendov prvenec Let the Festivities Begin!, ki je izšel leta 2022, je pravo odkritje, odsotnost vokalov pa njihovi glasbi vdahne občutek pripadnosti skupnost – kot bi bila vsaka pesem pogovor med sebi enakimi.»Njihov album Let the Festivities Begin! je retro obarvan, daljnosežen in praznično razpoložen, kot lahko tudi sami razberete iz naslova [...] Prepustimo se prijetnim vibracijam in kitarskim tonom in se podajamo na surfrockersko odisejado prek argentinske cumbie, perujske chiche in turške psihedelije.«


___


Comments


bottom of page