top of page

Konferenčne novice

CE/MENT s Shawnom Reynaldom, fokus: koncertna regija in poslušalnica s predstavitvenimi festivali


Odštevamo do desetke in razkrivamo nove govorke in govorce, teme ter prav posebno poslušalnico. Z MENTa #10 boste odšli s svežim znanjem in novimi prijateljstvi!


Adrien Kremer (Voulez Vous Dancer, FR)

Alek Bošković (Believe, RS)

Andy Jones (Focus Wales, UK)

Barbora Šubrtová (crave, CZ)

Dominika Maša Kozar (Kino Šiška, MENT Ljubljana, SI)

Ivan Lončarević (Pop depresija, RS)

Janko Popović (Rockstrikcija, ME)

Jess Partridge (EMMA, Sounds & Strategy, UK)

Laura Ferrero (Kvaka 22, RS)

Lauren Sohikian (Modern Matters, DE)

Lydia Kirschstein (Trinifold Management, UK)

Maša Pavoković (Mashupmash, SI)

Matwe Kaščák (SPFM, SK)

Nikola Jovanović (Virgin Music Label & Universal Music, RS)

Nikola Nikolov (Post Kultura, Wrong Fest, BG)

Shawn Reynaldo (First Floor, US)


CE/MENT je novi segment festivala MENT, ki je osredotočen na elektronsko glasbo in klubsko sceno. Prav zato bo v petek, 23. februarja, del konferenčnega programa posvečen izključno trendom in dogajanju v svetu elektronike. Izpostavljamo pogovora z Shawnom Reynaldom, avtorjem odmevnega novičnika First Floor in enim vplivnejših piscev o sodobni elektronski glasbi, ki je letos izdal odlično sprejeto knjigo esejev First Floor Volume 1: Reflections on Electronic Music Culture, in Lauren Sohikian, predstavnico butične agencije za odnose z javnostmi Modern Matters, ki vodi promocijske kampanje za založbe, vključno z UIQ, Monkeytown Records in Nyege Nyege, ter festivale, kot so Berlin Atonal, Terraforma in No Bounds.


MENT je že geografsko vstopna točka na območje bivše Jugoslavije oz. Balkana. Ob deseti obletnici bomo regionalnemu glasbenemu dogajanju ponudili še več prostora, s posebnim poudarkom na koncertnem sektorju. Koncertni segment bo tudi sicer močno prisoten v konferenčnem programu, saj načrtujemo tako okrogle mize z vplivnimi evropskimi festivali in booking agenti kot tudi predstavitve posameznih regijskih koncertnih trgov.


Konferenca bo ponudila vpoglede v redno spreminjajoče se trende na področju družbenih medijev in predstavila strategije ustvarjanja učinkovitih spletnih vsebin. Naslovili bomo tudi tektonske premike na področju delovanja pretočnih platform. Na tradicionalni MENTovi poslušalnici pa bomo tokrat gostili izbrane evropske predstavitvene festivale (Iceland Airwaves, Focus Wales, MIL in Sharpe).


Comentarios


bottom of page