top of page

V sklopu otvoritvenega večera 9. edicije festivala MENT bodo v Ljubljani prvič nastopili francoski predstavniki glamurozne rockovske psihedelije in seksapilne punkovske energije La Femme!

S pred desetletjem izdanim prvencem Psycho Tropical Berlin in vsem, kar je sledilo, je zasedba La Femme obsedla več generacij. Gre za enega tistih bendov, ki znane in neznane zvoke združuje v enkratno zmes, kjer ni meja ali jezikovnih ovir. Tako so La Femme po treh albumih v francoščini lani presedlali na španščino in v svet poslali album Teatro Lúcido. Gre za dnevnik njihovih popotovanj po Španiji in Mehiki, kar se močno odraža tudi v njihovem zvoku. Ta ekplozivni zvočni kokltejl so navdahnile procesije španskega svetega tedna, hitri vojaški marš pasodoble, reggaeton, brazilski in andaluzijski ritmi, klasične kitare, kastanjete, trobente in radikalno špansko kulturno gibanje La Movida, ki je zaznamovalo 80. leta. Najboljše pa seveda zvenijo v živo! Deveta izdaja festivala glasbenih odkritij se bo odvila na več kot 15 koncertnih in konferenčnih prizoriščih po Ljubljani. Glavnina dogodka je namenjena predvsem novim, slogovno raznovrstnim izvajalcem s cele Evrope. Nepogrešljiv del MENTa je tudi konferenca – vsakoletni zbor glasbenih profesionalcev s celega sveta, ki v Ljubljano prihajajo zaradi koncertnega izbora, mreženja, odličnega regijskega obiska in seveda po dozo svežih informacij ter novih poznanstev. Najavljenih je bilo že 40 glasbenih gostov, kmalu pa bo znanih še več imen.


PROGRAM: https://www.ment.si/lineup MENT 2023 PLAYLISTA: Za lažje odkrivanje muzik na novo najavljenih imen smo za vas pripravili osveženo MENT playlisto.

VSTOPNICE Do 28. februarja so na voljo early bird festivalske vstopnice in PRO PASS (festival + konferenca + dostop do delegatske baze + MENT tote bag). POVEZAVE Spletna stran: www.ment.si Lineup: https://www.ment.si/lineup Vstopnice: https://www.ment.si/vstopnice FB dogodek: https://www.facebook.com/events/1343715606436202/ Socials: FB / IG / TW / TikTok / YT M E N T Ljubljana. Produkcija: Kino Šiška. Ko-produkcija konference: Sigic. Festival je podprt s strani Mestne občine Ljubljana.


Comments


bottom of page