MENT 2020 #afterstory

Prvi MENT x ETEP sešn z Molchat Doma

V sodelovanju MENTa, evropske glasbene platforme ETEP in ekipe Multipraktik Films je v času festivala nastal video sešn z zasedbo Molchat Doma.


Beloruski trio, ki je predvsem po zaslugi plošče “Этажи” (“Etazhi”) v zadnjem času navdušil ljubitelje zlate ere post-punka in na turneji razprodal mnoga prizorišča širom Evrope, se je prvič predstavil tudi v Ljubljani. Dan po nastopu v okviru MENTa v nabito polni Gala hali je v prostorih bodočega Računalniška muzeja posnel koncertni sešn.

Omenjeni album zasedbe v teh dneh doživlja ponatis pri neodvisni ameriški založbi Sacred Bones, kjer domujejo tudi Zola Jesus, The Soft Moon, John Carpenter, Moon Duo, Uniform, Jenny Hval in drugi. Bendova temna zmes plesnega post-punka, new wavea in synth-popa zveni kot poklon pionirjem žanra, obenem pa se za Molchat Doma zdi, kot da so tudi sami eni izmed njih.

Video je nastal v sodelovanju z ETEP (European Talent Exchange Programme), katerega član je tudi festival MENT. Gre za prvi tovrstni sešn v okviru platforme. ETEP je bil leta 2003 vpeljan z namenom omogočanja “izmenjave” evropskih izvajalcev širom Evrope v večjem obsegu kot kadarkoli prej. ETEP, pobuda ESNS, spodbuja bukiranje evropskih izvajalcev na festivalih izven njihovih domovin in jim v sodelovanju z Evropsko radiodifuzno zvezo (EBU), pisarnami za glasbeni izvoz ter lokalnimi mediji nudi obširno medijsko izpostavljenost. Na ta način ETEP podpira mednarodne kariere evropskih izvajalcev.

Festival MENT prijave za izvajalce odpira maja, naslednje leto pa bo potekal med 3. in 5. februarjem.

 


Skladbe:

1) Звёзды (Zvezdy)

2) Судно (Sudno)

3) Волны (Volny)

 

Multipraktik Films

Snemalci: Matic Zavodnik, Rok Berglez, Miha Brodarič, Petar Perčić

Operater doli: Nejc Hafner

Montaža: Matic Zavodnik

Korekcija: Miha Brodarič

Snemanje zvoka & post-produkcija: Igor Vuk


Hvala ekipi Multipraktik Films, Računalniškemu muzeju in ETEPu.

 

Produkcija: MENT Ljubljana, ETEP, Multipraktik Films. Sofinancirano s strani programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

e-remove

MENT Playlist


Deezer
A1 Xplore Music

Youtube