Follow us:
FB / TW / IG
Modul@rnice x MENT

9. in 10. 6. 2021 | 16.00 – 20.00 

LOKACIJA: osmo/za, Ljubljana

 

Na drugem dogodku letošnjih Modul@rnic – in prvem po več kot letu in pol, kjer se končno sestanemo v živo, in to celo v sklopu festivala MENT – si lahko zgradite svoj žepni osciloskop WAVE2 in brezskrbno zakorakate v svet vektorske sinteze. Ali kot bi rekel Bernhard: “Dobrodošli v starodavni kult čaščenja vektorjev!”

Udeleženci dvodnevne delavnice bodo zgradili svoj dvokanalni digitalni osciloskop. Naprava v priročni žepni izvedbi ima dva vhodna kanala in dva izhoda za pomožni funkcijski generator, namenjena pa je opazovanju zvočnih oblik in elektronskim meritvam.

Mentorja delavnice bosta udeležence vodila skozi preprost proces spajkanja in gradnje naprave, razložila njene osnovne funkcije in uporabo, za konec pa na praktičen način predstavila tudi risanje valovnih oblik v XY.

Za vse, ki želite osciloskop integrirati v svoj modularni sint, bo udeležba na delavnici edinstvena priložnost, da z nekaj hekanja svojo napravo prilagodite Eurorack formatu! Z nekaj preprostimi heki se osciloskop lahko napaja iz vašega modularca, ko dodamo še 3.5mm jack vhode pa je integracija modularne in vektorske sinteze popolna! 

 

MENTORJA

Bernhard Rasinger je inženir, avdiovizualni umetnik ter soustanovitelj umetniškega združenja NewJörg iz Dunaja. S svojimi hipnotičini in lucidnimi AV nastopi, ki združujejo modularni sintetizator in najsodobnejšo lasersko tehnologijo, redno gostuje na mednarodnih festivalih eksperimentalne glasbe in glasbenih sejmih. Solo nastope izvaja pod imenom BR-Laser, nastopa pa tudi kot duo z Owenom Armourjem (Tearing light from sound) in Václavom Pelouškom (LaserBros). Seznam njegovih nastopov vključuje dogodke, kot so festival Ars Electronica v Linzu, Superbooth v Berlinu, Modularnih dnevi v Barceloni, Machines in Music v New Yorku in Gigamodular v Tokiu.

Václav Peloušek je glasbenik, zvočni inženir, izdelovalec elektronskih zvočil in soustanovitelj kolektiva Bastl Instruments. Diplomiral je iz umetnosti in znanosti na dunajski Univerzi za uporabne umetnosti. Že med študijem se je povezal z Ondřejem Merto, njuno sodelovanje pa je kmalu preraslo v kolaborativno izdelovanje zvočil in raziskovanje kreativnosti znotraj elektronske scene. Leta 2011 sta lansirala svoj prvi umetniški projekt Standuino, dve leti kasneje pa ustanovila podjetje Bastl Instruments, za katerega je Peloušek oblikoval pester nabor glasbil. Zadnja leta pod imenom Toyota Vangelis ustvarja tudi avtorsko elektronsko glasbo.

 

PRIJAVA

S seboj prinesite svoj USB napajalnik (kabel je vključen v kit, potrebujete le vtičnico). S seboj lahko prinesete tudi modularni sint oz. druge zvočne naprave za risanje valovnih oblik. Cena kita je 50€ – vse informacije glede plačila bodo udeleženci prejeli na mail. Število mest je omejeno, prijave zbiramo na delavnice@projekt-atol.si.

1-2 brezplačni udeležbi: V kolikor si materialov ne morete privoščiti, a vas tema že od nekdaj zanima, ste vseeno toplo vabljeni, da se delavnice udeležite in na njej tudi aktivno sodelujete. Končni izdelek v tem primeru ne bo vaš, bosta pa dve napravi vedno na voljo vam in skupnosti za uporabo v okviru “sint knjižnice” na osmo/zi.

 

PRODUKCIJA
Zavod Projekt Atol, CUK Kino Šiška in Festival MENT. S podporo Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana – Oddelka za kulturo.

e-remove

MENT Playlist


Deezer
A1 Xplore Music

Youtube