top of page
SPECIALKE_background_mladiraziskovalci (2).png

Mladi Raziskovalci VI.
— Luka Matić — Prenoma (Slovenija)

Cikel rezidenc, koncertov in performansov Mladi Raziskovalci je namenjen vodeni vključitvi izbranega ustvarjalca mlajše generacije v profesionalna infrastrukturna in raziskovalna okolja. V letu 2023 je eden od ustvarjalcev v rezidenci tolkalec Luka Matić, ki bo na MENTu premierno predstavil projekt z naslovom Prenoma. 

Osrednja tema projekta je razumevanje pogojev, ki tvorijo podlago za glasbeno enotnost. V sklopu programa Mladi Raziskovalci VI. se Luka Matić z izbrano zasedbo podaja na praktično glasbeno izpraševanje koncepta enotnosti, katerega cilj je razvoj teoretičnega znanja in posledično nadzor nad tem, kar omogoča skupini delovati kot eno. 

Nastopajoči:

Luka Matić – tolkala, kompozicija
Nejc Klun – kontrabas
Ivana Tripković – klavir
Mark Žakelj – kitare
Rok Furlan – trobenta
Lana Asja Hegedüš – glas 

Ustvarjalec v rezidenci:

Luka Matić (1998) je tolkalec in skladatelj. Po opravljeni maturi na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana je pričel s študijem v Gradcu (Kunstuniversität Graz) in ga nadaljeval v Berlinu (Jazz Institute Berlin), kjer je diplomiral leta 2021. Trenutno ustvarja v Amsterdamu in nadaljuje svoj razvoj na področju tolkal in kompozicije kot avtor in vodja lastnih zasedb. Njegovi mentorji so, med drugimi, Dré A. Hočevar, Aleš Rendla in Howard T. Curtis III.

bottom of page