MENT 2021: Koncerti so nazaj!

MENT 2021: Koncerti so nazaj!

Sedma in prva izredna poletna edicija festivala MENT je uspešno za nami!

Če izvzamemo vse, ki ste koncerte predano spremljali izza ograje Kina Šiška in Švicarije, je festival v devetih dneh kljub vsem omejitvam obiskalo skoraj 2000 ljudi. Med letošnjimi 30 nastopajočimi je bilo kar dve tretjini slovenskih glasbenikov, med katerimi so se nekateri premierno v živo predstavili domačim poslušalcem, tretjina pa iz Hrvaške, Češke, Avstrije, Italije in Poljske.

Ne glede na razdaljo med odrom in obiskovalci večina nastopajočih ni mogla skrivati svojega zadovoljstva, saj je bil za mnoge to prvi pravi nastop po več kot polletni odsotnosti žive muzike iz družbenega življenja. Skupaj smo peli, diskretno plesali in bržkone vsi doživljali svoja mini razodetja o neprecenljivosti tovrstnih doživetji. In četudi nam je vreme na zadnji dan festivala malce ponagajalo, smo 9-dnevno koncertno rajanje uspešno zakrožili s pozdravom dvojne mavrice nad Ljubljano.

Na letošnji butični MENT konferenci, ki se je tokrat odvijala preko spleta in v Mestnem muzeju, smo naslovili nekatera ključna vprašanja domače glasbene industrije ter razširili svoje (ob)glasbeno znanje na področju spletne prezence in promocije.

V sodelovanju z DobroVago smo pod streho spravili peto edicijo prodajno-razstavnega projekta glasbenih plakatov appointMENT, ki je na ogled vse do 30. junija. Premierno smo predstavili prvo slovensko kompilacijo ambientalne glasbe Senzorama Vol 1, pomagali pri izvedbi delavnice Modul@rnice in sodelovali pri predstavitvi projekta Mladi raziskovalci IV.

Ekipa MENTa se zahvaljuje vsem nastopajočim, govorcem, zunanjim sodelavcem, podpornikom, partnerjem, sponzorjem in prizoriščem, predvsem pa vsem obiskovalkam in obiskovalcem, ki so nam v obstoječih razmerah ob upoštevanju vseh restrikcij pomagali pričarati kolikor toliko “normalno” festivalsko izkušnjo in vlili novo upanje, da bodo tovrstne “izredne” edicije kmalu samo še spomin na preteklost.

Se vidimo v letu 2022 – takrat, če bo vse po sreči, vendarle pod odrom!


Foto: Aleš Rosa / MENT Ljubljana

e-remove

MENT Playlist


Deezer
A1 Xplore Music

Youtube