Slovenski momenti @ BUSH 2019

MENT 2020 bo otvoril Kamaal Williams!

Zastavonoša nove britanske jazz scene z razširjeno zasedbo na odru Katedrale!

 

Otvoritveni večer zimske glasbene bombe MENT Ljubljana bo gostil glasbeni projekt Kamaal Williams pianističnega virtuoza in didžeja Henryja Wuja, enega najvidnejših obrazov aktualne renesanse britanskega jazza, ki vplive črpa iz urbanih žanrov in londonskih klubskih ritmov.

 

Spoznali smo ga kot polovico dvojca Yussef Kamaal, s katerim je leta 2016 povil en najpomembnejših britanskih jazz albumov desetletja “Black Focus”. Leta 2018 je ljubitelje jazza in klubskih muzik pod imenom Kamaal Williams očaral s solo prvencem “The Return”, na katerem smo uživali v finesah njegovega ‘wu funka’, kakor opisuje svoj avtorski zvok. Vmes je didžejal na festivalu Dekmantel, ki bo z dvojcem Dekmantel Soundsystem tudi gost letošnjega MENTa, in prispeval k kultni kompilaciji DJ Kicks. Obvezno poslušanje za vse ljubitelje novega in starega jazza, hip hopa in britanske klubske elektronike!

 

Na otvoritvenem večeru v sredo, 5. februarja, bodo nastopili tudi ukrajinska sedmerica gledaliških igralk oboroženih s petnajstimi instrumenti Dakh Daughters, psihedelično nagruvana baklava iz Istanbula Lalalar in razigrani domači trubaški jazz trio Pantaloons.      

 

Dnevne vstopnice bodo na voljo od 15. januarja, ko bodo znani vsi nastopajoči MENTa 2020. 

 

 
“Album “The Return” je sladka podoba Londona leta 2018 – utelešenje na novo brbotajoče jazz skupnosti, ki skupaj povezuje številne kulturne sfere, ki mestu dajejo utrip. Ko ga je scena najbolj potrebovala, se je Kamaal Williams vrnil, da ji pokaže pot.

Dean Van Nguyen, PITCHFORK

Kamaal Williams je aktualni projekt plodovitega južnolondonskega glasbenika in didžeja Henryja Wuja. Kot idejni vodja preminule zasedbe Yussef Kamaal je leta 2016 izdal prelomni britanski jazz album “Black Focus”. Z novim bendom Kamaal Williams nadaljuje tradicijo inovativnega prepletanja jazza in sodobnih urbanih zvokov Londona, kar rezultira v nastopih, ki nas očarajo s surovo energijo, po kateri je Wu postal znan. Prvenec “The Return” predstavlja prvo izdajo njegove nove založbe Black Focus Records, platforme za izdajanje glasb Wujeve skupnosti prijateljev in sodelavcev, zaradi katerih je pozornost globalne javnosti trenutno usmerjena na angleško prestolnico. Čeprav ga uvrščajo med vodilne obraze renesanse sodobne londonske jazz scene, pa Wu zavrača označevalec ‘jazz’ in svojo glasbo raje opiše kot ‘wu funk’, avtorsko mešanico funka, jazza in klubske glasbe.

 

 

 

Prvih 61 nastopajočih

Konferenčni program

Vstopnice

 

e-remove

MENT Playlist


Deezer
A1 Xplore Music

Youtube