Follow us:
FB / TW / IG

Blaž Gregorin (Tretji oder)

Blaž je strokovni svetovalec Tretjega odra, ki ponuja celostno rešitev za spletne prenose kulturnih dogodkov. Kot poznavalec domačega kulturnega dogajanja in njegovega ustroja je v dobrih petindvajsetih letih pridobil obsežne izkušnje s področja organizacije, promocije in vodenja dogodkov, založništva ter prodaje in trženja. Zadnjih 11 let je posvetil oglaševanju. Kot PR-ovec je vrsto let skrbel za nekatere najuspešnejše glasbene izvajalce (Siddharta, Dan D, Jan Plestenjak, Maraaya, Magnifico). Vodil je 500 epizod oddaje Videospotnice, sodeloval pri vzpostavitvi prve slovenske spletne strani za prodajo glasbe in deloval kot glasbeni urednik, DJ ter radijski tehnik, kot bobnar pa ostaja aktivni član glasbene scene.

 

Darjo Rot (Nika)

Darjo je ena osrednjih figur na področju glasbenega založništva v Sloveniji. Leta 1989 je postal soustanovitelj založbe Nika, ki je kmalu postala zastopnik za tuje založbe Roadrunner, Alternative Tentacles in Nuclear Blast, nato pa se je zastopništvo za Slovenijo razširilo še na Croatia Records in Warner Music, s katerima še vedno sodeluje. Ob tem je Nika tudi velik proizvajalec fonogramov za domače izvajalce Laibach, Klemen Klemen, Big Foot Mama, Siddharta in mnoge druge. Nika, ki jo še danes uspešno vodi Darjo, je v preteklih letih predstavila svojo aplikacijo za pametne telefone, pomagala pri ustanovitvi kolektivne organizacije IPF ter sodelovala pri akcijah preprečevanja piratstva na spletu in ozaveščanja o intelektualnih pravicah.

 

Dominika Maša Kozar (Kino Šiška, MENT, KAPA Records)

Dominika Maša Kozar je po končanem študiju muzikologije začela raziskovati različne elemente glasbenega sveta. Kot članica zasedbe FUTURSKI je od leta 2015 aktivna na področju glasbene produkcije in vsega, kar pride z bendom. Kot stalna sodelavka CUK Kino Šiška in festivala MENT dela na področju spletne promocije. Je vodja in promotorka založbe KAPA Records, programska sodelavka v ljubljanskem klubu Gala Hala, lani pa se je preizkusila tudi v vlogi strokovne žirantke na dijaškem glasbenem natečaju Špil liga.

 

Ira Kolbezen (Glitterbeat Records)

Kot glasbena navdušenka je Ira svojo kariero pričela leta 2014 kot producentka in vodja pisarne na Zavodu Druga godba Ljubljana, kjer je trenutno članica programskega odbora festivala Druga godba. Danes je Ira v prvi vrsti vodja digitalne administracije in prodaje pri glasbeni založbi Glitterbeat Records ter članica ekipe festivala MENT Ljubljana.

 

Marko Kocjan – Emkej (glasbenik, Streamarnica)

Emkej po samostojni glasbeni poti krmari že več kot desetletje. Izkušnje in znanja, ki si jih je nabral z izdajo osmih avtorskih albumov pa deli naprej mlajšim generacijam v založbi Wudisban Records in platforme za izdajanje glasbe na portalih s pretočnimi vsebinami Streamarnica.

 

Maša Pavoković

Maša je več kot desetletje aktivna v svetu medijev in glasbe. Njene zgodbe se prepletajo med organizacijo dogodkov, stiki z javnostmi, novinarstvom in glasbenim menedžmentom. Bila je gonilna sila prostora za druženje Ziferblat Ljubljana, šest let je skrbela za koordinacijo Špil lige – Prve lige dijaških bendov v Kinu Šiška, bila pa je tudi voditeljica in urednica na MTV-ju. Že šest let skrbi za stike z javnostjo festivala Exit v Sloveniji, pod njenim menedžerskim okriljem je bila skupina Koala Voice, zadnjih pet let pa aktivno sodeluje z Magnificom (vključena je bila tudi v izvedbo lanskoletnega tradicionalnega božičnega koncerta v spletni obliki), skrbi za stike z javnostmi za različne naročnike in vodi izobraževanja o glasbenem poslu.

 

Meta Česnik (TV Slovenija)

Meta Česnik, novinarka Uredništva oddaj o kulturi na TV SLO, že dve desetletji soustvarja novičarsko Kulturo po Odmevih, magazinski Osmi dan in občasno pogovorni Profil. Že od študentskih let, ko je začela delati na Valu 202, spremlja glasbeno sceno, zlasti jazz in improvizacijo kot tudi sodobno klasiko, skratka t.i. robne žanre, ki jim odpira prostor v etru nacionalke – kulturna novinarka, ki verjame, da bi bilo lahko dobri avtorski glasbi vseh vrst namenjenega še mnogo več prostora.

 

Miran Rusjan (Moonlee Records, MENT)

V več kot dvajsetih letih delovanja na neodvisni glasbeni sceni v različnih vlogah je Miran nabral številne izkušnje ter pridobil širok vpogled v delovanje glasbenega ekosistema. Leta 2004 je ustanovil Moonlee Records, eno pomembnejših glasbenih založb ex-YU regije (Repetitor, Borghesia, Bernays Propaganda, ŽEN, Nikki Louder…), ki se je kasneje razširila v Moonlee Booking. Od leta 2015 je vodja konferenčnega programa festivala MENT Ljubljana. Je tudi član upravnega odbora združenja RUNDA – Regionalnega združenja neodvisnih proizvajalcev fonogramov.

 

Peter Baroš (SIGIC, Music Slovenia)

Peter je generalni sekretar SIGIC – Slovenskega glasbenoinformacijskega centra od leta 2014. Med 2010 in 2014 je bil zaposlen kot svetovalec za glasbo na Ministrstvu za kulturo. Med 2018 in 2019 je bil predsednik IAMIC, svetovne zveze glasbenoinformacijskih centrov. Je član upravnega odbora mreže HEMI, ki združuje devet držav centralne in jugovzhodne Evrope. S SIGIC-em je leta 2019 ustanovil konzorcij Music Slovenia, ki želi združiti vse slovenske glasbene deležnike, ki se povezujejo in so aktivni v tujini. Music Slovenia je v začetku leta 2021 postala članica mreže EMEE, ki združuje evropske pisarne za glasbeni izvoz.

 

Tadej Košir (glasbenik, SonicTribe)

Tadej je eden vidnejših kitaristov domače mainstream produkcije. Obiskoval je konservatorij v Celovcu, smer jazzovska kitara. Kot instrumentalist je sodeloval z večino popularnih izvajalcev pri nas. Najbolj je poznan kot član skupine MUFF in spremljevalnega benda Nine Pušlar, v preteklosti pa tudi Raiven, Neomi in Ptice. Pri vseh naštetih je tudi avtor skladb. V zadnjem letu se je pod imenom STALKER predstavil tudi kot solo izvajalec. Pred tremi leti pa je skupaj z dvema somišljenikoma ustvaril 360 založbo/glasbeno agencijo SonicTribe, ki sodeluje s skupinami MRFY, Batista Cadillac, Pijammies, K.A.T., SBO in Thomas March.

 

Tilen Ločniškar

Tilen je sociolog kulture, ki je pred desetimi leti prestopil v podtalje digitalnega marketinga. Promocijam glasbenih dogodkov so sledile mainstream agencijske izkušnje, ki so prek start-up gverile vodile do dolgoletnega oglaševanja na družbenih omrežjih. Znanje nabrano med grajenjem prepoznavnosti brandov in vulgarno prodajo na Facebooku deli kot mentor pri Centru za kreativnost ter Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju.

 

Ula Furlan

Ula je diplomirana komunikologinja ter uveljavljena, poznana in dinamična slovenska medijska ustvarjalka. Delala je kot novinarka, televizijska voditeljica, urednica nacionalne televizije in ustvarjalka televizijskih vsebin na Planet TV. Poznamo jo kot snovalko idej in spretno rokovalko z besedami, PR-ovko, marketinško malo ninjo, producentko in scenaristko svežega AV podcasta B.Oris: glasbeno zaslišanje. Prepoznavnost si je zagotovila z vodenjem raznovrstnih dogodkov, igranjem v filmih, televizijskih serijah in nanizankah, pisanjem kolumen, novinarskim in večletnim voditeljskim televizijkim delom ter urednikovanjem.

 

Urša Chitrakar (odvetnica)

Odvetnica Urša Chitrakar se ukvarja s pravnim svetovanjem s področja avtorskih pravic, intelektualne lastnine in druge problematike s področja umetniške produkcije. Poleg odvetniškega dela in pravnega svetovanja predava o avtorskih pravicah in intelektualni lastnini, občasno izvaja tudi strokovne analitične študije, vezane na tematiko avtorskih pravic in intelektualne lastnine. Preden je postala odvetnica, je delala kot samostojna pravna svetovalka in kot Fulbrightova štipendistka gostovala na Fordham University School of Law v New Yorku.

Aleš Kozina (združenje Sazas)

Aleš je po izobrazbi diplomirani poslovni informatik. V vode avtorske zaščite je prišel iz glasbenega posla, tako da mu je avtorska pravica poznana tako iz avtorskega kot uporabniškega stališča. Pred tem je delal kot oblikovalec zvoka, studijski producent in glasbeni urednik na več radijskih in televizijskih postajah. Že od nastopa dela na Združenju SAZAS v letu 2005 je zaposlen v službi dokumentacije in reparticije, kjer se je postopno seznanil z vsemi področji dela in napredoval do vodje službe. Poleg tega je odgovoren tudi za razvoj informacijske podpore delovnim procesom in usklajevanje delovanja Združenja SAZAS s priporočili in standardi mednarodne konfederacije CISAC.

e-remove