top of page

Wojciech Rusin (Poljska)

ELEKTRONIKA / EKSPERIMENTALNA GLASBA / SODOBNA KOMPONIRANA GLASBA SONICA & SHAPE+ Stage @ MENT 2023


»Rusin združuje operne vokale in elektroniko v liniji založbe Orange Milk z uporabo hyperpop elementov, terenskih posnetkov in sinteze v duhu iranskega zvočnega umetnika Soteja.«

Jakub Knera, The Quietus V Londonu živeči AV umetnik črpa navdih iz alkimističnih in gnostičnih besedil, zgodnje renesančne zborovske glasbe in vzhodnoevropskih mitologij. Lani je pri založbi AD93 izdal album Syphon, primer spekulativne srednjeveške in renesančne glasbe, zamišljene v fiktivni prihodnosti. S pomočjo sodobnih tehnologij, kot je 3D tiskalnik, prireja stare načrte in oblikuje ter izdeluje svoje enkratne instrumente. Seznam njegovih sodelovanj med drugim vključuje institucije, kot sta londonsko Narodno gledališče in center Southbank. Wojciech Rusin je varovanec platforme SHAPE+ za inovativno glasbo in avdiovizualno umetnost, ki jo sofinancira program EU Ustvarjalna Evropa.


Sonica je mednarodni ljubljanski festival, posvečen sodobnim trendom na področju elektronske, eksperimentalne in sodobne komponirane glasbe ter zvočnih umetnosti.


WWW / INSTAGRAM / STREAM / BANDCAMP
bottom of page