top of page

Katarina Gryvul (Ukrajina)

ELEKTRONIKA / EKSPERIMENTALNA GLASBA / AMBIENT

SONICA & SHAPE+ Stage @ MENT 2023»Rezultat je poln barv in drznih idej, vseskozi napet in odlično zasnovan z vidika filmske dramaturgije … Že zdaj eden najboljših albumov leta 2022.«

Jakub Knera, The Quietus Skladateljica, producentka in vokalista, ki v Gradcu študira računalniško glasbo in zvočno umetnost, je aktivna predvsem v svetu klasike. Njen kritiško odlično sprejeti prvenec Tysha za založbo Standard Deviation raziskuje mejna območja med sodobno komponirano glasbo in eksperimentalno elektroniko. Glasbenica stavi na vznemirljive produkcijske tehnike, intenzivne ritme, ki se spogledujejo s trendovsko postklubsko estetiko, ter svoj angelski, skoraj nečloveški vokal, s pomočjo katerega nas vodi na filmsko obarvani zvočni trip. Katarina Gryvul je varovanka platforme SHAPE+ za inovativno glasbo in avdiovizualno umetnost, ki jo sofinancira program EU Ustvarjalna Evropa.

Sonica je mednarodni ljubljanski festival, posvečen sodobnim trendom na področju elektronske, eksperimentalne in sodobne komponirane glasbe ter zvočnih umetnosti.


WWW / FACEBOOK / INSTAGRAM / STREAM / BANDCAMP / SOUNDCLOUD
bottom of page