Slovenski momenti @ BUSH 2019

MENT 2020: Znan je celoten program festivala MENT Ljubljana 2020!

Razkrivamo celoten program 6. edicije ljubljanskega festivala in konference glasbenih odkritij, ki bo med 5. in 7. februarjem prestolnico za tri dni prelevil v epicenter domače, regionalne in evropske glasbene kreativnosti.

Šestica prinaša 81 izvajalcev, ki bodo nastopili na 14 prizoriščih po Ljubljani. Šestdesetim že najavljenim, med katerimi najdemo osrednja gosta otvoritvenega večera, zastavonošo nove britanske jazz scene Kamaala Williamsa ter ukrajinsko igralsko zasedbo Dakh Daughters, nizozemska ambasadorja klubske elektronike Dekmantel Soundsystem in oblico hudih domačih imen, se pridružuje še zadnjih enaindvajset nastopajočih MENTa Ljubljana 2020.

Urnik koncertov

Med letošnjimi novostmi izpostavljamo prizorišči Dijaški dom Tabor in ploščarno Big Nose, preddogodek s turško zasedbo BaBa ZuLa ter specialke, kot so gostovanje amsterdamskega Red Light Radia ter glasbeni delavnici Modul@rnice in HEX 1.0. Omeniti gre še tradicionalno prodajno razstavo glasbenih plakatov appointMENT 4.0 ter instalacije AV dvojca Beam Team. Ne zamudite tudi štirih sprejemov in štirih hitrih mreženj z različnimi glasbenimi profesionalci, za katera že pobiramo prijave (več informacij spodaj).

Odslej so na voljo dnevne vstopnice po predprodajni ceni 15,00 €.

Vstopnice

Za lažjo navigacijo po festivalu in mestu si naložite aplikacijo MENT Ljubljana!

➤ MENT Ljubljana app:
Android / Apple

___#MENT2020

ŠE 21 NOVIH IMEN:
Poetični dvojec, ki z novo ploščo nastopa kot septet ALL STRINGS DETACHED, sodobni interpret baskovskih in drugih glasbenih tradicij AMORANTE, eden najvidnejših domačih didžejev BORKA, indie žurerji ČAO PORTOROŽ, punk trubadur DAMIR AVDIĆ, novo ime slovenskega techna DOUCHEAN, eklektični didžej in producent DULASH DER DJ, priznana mlada makedonska didžejka ERMILOVA, sveži val domačega synthpopa FUTURSKI, slovaški klubski pop producent FVLCRVM, mladi interpret rejv dediščine GL.YSTEN, raziskovalca temačnih elektroakustičnih zvočnih krajin II/III, nadobudni producent basovskih muzik JUNKER, najmlajša rezidentka Kluba K4 LARA, veteran ljubljanske klubske scene LAVKA, mednarodno aktivna hrvaška didžejka MAJA PA, slovenska electro glasnica NULLA, madžarski elektrofolk biser ODD ID, indie pop soul kolektiv PEOPLE CLUB, pevec, multiinstrumentalist, pisec in slikar PETER PIEK ter ljubljanski breakbeat maestro TERRANIGMA.

Seznam vseh izvajalcev

___#KONFERENCA

Objavljamo urnik MENT konference 2020, ki se bo 6. in 7. februarja odvila v Kinu Šiška in M Hotelu. Osrednje letošnje teme so EX-YU, DIGITAL, LIVE in AND EVERYTHING IN BETWEEN.

Med gosti izpostavljamo priznanega booking agenta Roba Challicea, akademsko profesorico in glasbeno profesionalko Sally-Anne Gross, predstavnika spletne glasbene platforme Bandcamp Alyja Gillanija in vodjo v Ljubljani situirane založbe Glitterbeat Records Chrisa Eckmana

MENT konferenca med drugim prinaša predstavitev ex-Yu trgov, debato o prihodkih v streamingu, pogovora o vzhodnoevropskih festivalih in strategijah booking agentov za odkrivanje talentov ter okroglo mizo s predstavniki nekaterih uspešnih vzhodnoevropskih glasbenih medijev. Govora bo tudi o trajnostnem načrtovanju festivalov in karier, prijemih glasbenega PR-ja in bookinga za prihajajoče desetletje, evropskemu projektu HEMI ter srbski iniciativi Hali gali.

Urnik MENT konference

Odprte so prijave za hitra mreženja, na katerih lahko spoznate predstavnike nekaterih najbolj cenjenih glasbenih festivalov v Evropi (prijava), referenčne slovenske klube in koncertne organizatorje (prijava), pisano druščino francoskih glasbenih profesionalcev (prijava) in ključne koncertne organizatorje ter klube iz območja nekdanje Jugoslavije (prijava).

Če vas zanimajo inovativni pristopi k dogovarjanju koncertov, sta predstavitvi Prihodnost bookinga: Kako razprodati koncert z uporabo podatkov in Banding – aplikacija za izmenjavo koncertnih gostovanj med posameznimi bendi, ki se bo nadaljevala z delavnico (prijava), pravi naslov za vas. Odprte so tudi prijave na celodnevno delavnico Europe in Synch (prijava), posvečeno plasiranju glasbe v reklamah, filmih in na TV-ju.

Opozarjamo še na letošnje sprejeme, kjer boste lahko spoznali glasbene profesionalce iz štirih držav. Severne sosede, ki jih bodo na MENTu zastopali Alicia Edelweiss, Bernhard Eder, My Ugly Clementine in Petrol Girls, ulovite na sprejemu Austrian Heartbeats, ruske kolege na druženju Novi ruski val, ki ga na MENTu utelešajo bendi Gnoomes, Stadt, Wooden Whales in Inturist, Čehe, ki so letos pripeljali Never Sol, Bratři in Market, na srečanju SoundCzech in Time, francosko delegacijo, ki se letos ponaša z bendi Decibelles, Slift in Cheap House, pa na Francoskemu sprejemu in brunchu.

Sprejemi

___#SPECIALKE

MENTove specialke raziskujejo povezave med glasbo, sodobno vizualno umetnostjo, tehnologijo in skupnostjo.

appointMENT 4.0
MENT vas v sodelovanju z galerijo DobraVaga 30. januarja vabi na otvoritev četrte prodajne razstave umetniških glasbenih plakatov appointMENT 4.0, ki glasbene ustvarjalce MENTa 2020 povezuje z avtorji mlade sodobne domače in evropske umetniške produkcije.

Red Light Radio (NL) x MENT Ljubljana      
V navezi z amsterdamskim zatočiščem raznovrstnih glasb Red Light Radio je Borka sestavil ekipo DJ-jev iz različnih koncev ex-Yu regije, ki se bodo v živo predstavili na Radiu Študent in v ploščarni Big Nose, od koder bo neposreden prenos dogajanja na spletni platformi priljubljenega amsterdamskega radia.

Modul@rnice (CZ) x MENT Ljubljana
Češki kolektiv Synth Library Prague bo za tri dni postavil igrišče za ljubitelje sintov in elektronske glasbe. Prijavite se lahko tukaj.

Delavnica: HEX 1.0
Pod mentorstvom umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka boste izdelali avtorski elektronski inštrument HEX 1.0 iz semi-modularne serije elektronskih zvočil HEX. Prijave zbiramo tukaj.

BEAM TEAM / zvočno reaktivna mapirana video projekcija
Domači multimedijski umetnici 5237 (Stella Ivšek) in SMECH (Anja Romih) bosta letos s svojimi zvočno reaktivnimi mapiranimi video projekcijami ponovno vizualno opremili tri festivalska prizorišča.

___#VSTOPNICE

VSTOPNICE V PREDPRODAJI (do 4. februarja 2020):  

  • ENODNEVNA VSTOPNICA: 15,00 €
  • FESTIVALSKA VSTOPNICA (tri dni, vsa koncertna prizorišča): 39,00 €  
  • PRO VSTOPNICA (festival in konferenca): 79,00 €


Več o nastopajočih
➤ Več o konferenci
➤ Vstopnice
➤ Facebook dogodek

M E N T Ljubljana. Produkcija: Kino Šiška. Ko-produkcija konference: Sigic. Festival je podprt s strani Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo RS.

e-remove

MENT Playlist


Deezer
A1 Xplore Music

Youtube