Follow us:
FB / TW / IG
appointMENT 5.0

1. junij 2021, 18.00 @ dvorišče DobreVage pod mostom

 

Prodajno razstavni projekt glasbenih plakatov appointMENT je nastal leta 2016 v želji po razširitvi vizualnega sklopa festivala ter hkrati po obuditvi in prevpraševanju same forme glasbeno-umetniškega plakata. Tudi pri letošnji ediciji je ustvarjalcem in ustvarjalkam pri snovanju plakatov kot glavni vir navdiha služila glasba nastopajočih na festivalu MENT.

 

S peto edicijo se navezujemo na potenciale in možnosti razstavljanja na prostem. V časih, ko so potrebni novi premisleki prikazovanja umetniških del, se projekt appointMENT iz galerijskih prostorov seli na zunanje površine in ulice. Plakati bodo zavzeli več različnih mestnih površin in se tako ponovno znašli v svojih primarnih vlogah kot sredstvo, ki nagovarja naključne mimoidoče. Mladi lokalni umetniki in umetnice, s katerimi se v tokratni ediciji srečujemo prvič, so se izdelave plakatov lotili na raznolike načine skozi medije fotografije, ilustracije, slikarstva in grafičnega oblikovanja. S svojimi edinstvenimi likovnimi govoricami so tako ustvarili bogate vizualne pripovedi, ki odražajo pestro glasbeno paleto letošnjega festivala.

 

Sodelujoče umetnice in umetniki: Dora Benčevič, Matic Brinc, Julija Brudar, Oskar Cergolj, Patrik Dvorščak, Nuka Horvat, Asiana Jurca Avci, Ana Karlin, Neža Knez, Bor Kokelj, Lenča Malec, Jaša Muller, Nik Erik Neubauer, Tina Ocvirk, Matic Pandel, Anja Paternoster, Fiona Sivka, Sara Skenderija, Farah Sara Kurnik, Jaka Teršek, Sonja Tomič, Lea Topolovec, Ava Tribušon Ovsenik, Bor Urh, Nastja Utroša, Tim Winkler, Luna Woelle, Lucija Zucchiati

 

Kuratorke: Urška Kleindienst, Lara Mejač, Dora Trček
Organizacija: DobraVaga | MENT Ljubljana | Kino Šiška

e-remove

MENT Playlist


Deezer
A1 Xplore Music

Youtube